![]() |
|
Линукс (Инсталирање, Дистрибуции, Работа) |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2345> |
Автор | |
ZokiBoSS ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 240 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Натали, крајот на април (28, 29, 30) во Битола, Лугола ке организира маратон за превод на слободен софтвер, па ако си заинтересирана да дојдеш, ке биди супер.. Еве и официјално си поканета од Лугола :D .. И општо, секој кој сака да придонесе во преведувањето на слободен софтвер е поканет. Ќе се преведува КДЕ, и некои апликации..
Поздравче |
|
That What Doesn't Kill Me, Only Makes Me Stronger..!
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Сениор ![]() ![]() Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Ок Зоки ако немам ништо да не ветувам ке пробам да дојдам...
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Ghost ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Universe is my limit Регистриран: 30.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 6109 |
абре јас појма неам од линукс да си бидам искрен, али вие прмогу ги фалите, хмммм.... можеби и ќе пробам штом толку тврдите дека се подобри од виндовс ХП
|
MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION
![]() |
|
![]() |
|
ice_dmx ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Март.2006 Локација: Jamaica Статус: Офлајн Поени: 390 |
a od koga postoi ovoj operativec
|
|
dudenz
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Сениор ![]() ![]() Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Ајс постои со години, но премногу е застапен виндовсот да се за него работат. Така да сега за сега нема вирус за линух, а нема ни да има. Зашто самиот линух е изграден како оператива која не подржува вируси.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
NRGMKD ![]() Сениор ![]() ![]() THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Наталија мала исправка!!! вирус за линукс има направено!!! Неможе лесно да се пробие линукс при хакерски напад!!! тоа е разликата!!! Линуксот како и други работи се направени од Хакери за Хакери за да му се докаже на Мајкрософт дека не е единствен на пазарот!!!
|
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
![]() |
|
Мило мило како ми фалат зборови од сабајлееее.. Да ти благодарам што разложи ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
ice_dmx ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Март.2006 Локација: Jamaica Статус: Офлајн Поени: 390 |
e kako sega ima virusi za nego ili nema
![]() |
|
dudenz
|
|
![]() |
|
ZokiBoSS ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 240 |
ice dmx, има 40 или 60 вируси за линукс, незнам точно али измеѓу тие двете бројки се движат .. Шансата за да зафати твојот компјутер вирус за Линукс е многу мала, помала дури и од 1% .. Најбитно за линуксот е што денонојќно се работи на него, факт за тоа е новиот баг кој е пронајден на Убунту линукс, кој што при инсталацијата заборава да го избрише фајлот со пассворд од рут, беше решен за не цели 2 саати после неговото објавување, и веднаш беше пуштен на интернет.. А не како мајкрософт, новиот сервис пак 3 ке излези негде 2007 год, средината (: ..
Поздрав // Зоки П.С. Само да појаснам некои поими.. Зборот Хакери, кој го употреби НРГМКД, не се мисли хакери ние како што ги замислуваме “Bad Boys“, туку се мисли на луѓе кои се борат за слобода на информациите и нивно ширење. |
|
|
|
![]() |
|
a jas slusnav deka ne primal nikakvi igri ovoj operativec
|
|
dudenz
|
|
![]() |
|
ice dmx, Има посебни игри направени за Линукс, но сепак се во мал број. СИТЕ игри кои работат под Виндовс, работат исто така и под Линукс преку програма (емулатор).. Некои се вчитуваат поспоро, а некои и побрзо од виндовсот.. Битно, работат сите игри на линукс, и перформансите се исти (при играњето).
|
|
|
|
![]() |
|
micevski ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 89 |
Sakam da go prasam Avtorot na temava.kolku Linux Ubuntu mozam da naracam naednas no pritoa da ne platam.
--------------------------------------------------------- It`s nice to be important but is more important to be nice ![]() |
|
![]() |
|
Мицевски, мислам дека границата беше 40 цд-а, но не сум сигурен .. Јас порачав 15 и не платив .. Порачај сега колку шо мислиш дека треба, и кажи (: .. Зоки
П.С. ЦД-ата стигаат 1 месец по порачката (+/- 1 недела толеранција) |
|
|
|
![]() |
|
Ghost ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Universe is my limit Регистриран: 30.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 6109 |
а од каде се нарачуваат?
![]() |
|
MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |