IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Штетни продукти како храна
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Штетни продукти како храна

 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
Автор
Порака
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85179
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2012 во 12:12

 

 

Сте се запрашале ли некогаш зошто токсиколозите не јадат пуканки приготвени во микробранова печка? Или зошто фармерот не јаде неоргански одгледан компир или зошто рибарот никогаш не препорачува риба одгледана во базен, односно рибник? Одговорот лежи во фактот што постојат прехранбени производи кои би требало да ги исфрлиме од исхраната.

Седум продукти на кои треба да им кажете НЕ!Домати во конзерва
Ендокринолозите велат дека овие домати содржат една супстанција со која се обложува лименката. Станува збор за бисфенол-А, синтетички естроген кој се поврзува со многу болести. Киселоста, која е карактеристика на доматите, е всушност резултат на бисфенолот — А.

Месо од говеда хранети со пченка
Фармерите секогаш одбиваат месо од говеда хранети со пченка. Тие сметаат дека природна храна на говедата е тревата, а не жито. А, повеќето фармери ја користат пченката за да предизвикаат побрзо товење на животното.

Пуканки од микробранова печка
Експертите по токсикологија сметаат дека пуканките приготвени во микро-печка ги содржат и токсините од пакувањето на пченката. Освен неплодност, тие може да предизвикаат и рак на црниот дроб, тестиси и панкреас

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,273 секунди.