![]() |
|
C++ / C Програмирање |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 101112 |
Автор | |
Flix ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Вака како што ми кажуваш ти зборуваш за C a не за C++ ама види го линкот ќе ти помогни. |
|
![]() |
|
Dark HaCkeR ![]() Сениор ![]() Хакериште Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 683 |
Eve ti eden linck http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/ Mislam ke ti pomogne
Изменето од Dark HaCkeR - 02.Јули.2008 во 11:21 |
|
![]() |
|
SmartPlay ![]() Нов член ![]() Регистриран: 07.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Vaka znaci.
Vo memorija postoi adresa na primer 0x00123456 i na taa adresa ima funkcija printf. E sega jas sakam od moj program vo C++ da ja povikam ovaa funkcija no ne kako printf tuku preku nejzinata memoriska adresa. Doznav deka za ova se koristi komandata reinterpret_cast deklaracijata na printf funkcijata e int printf(const char *, ...); Znaci moeto prasanje e kako ovaa deklaracija na printf da ja povrzam preku reinterpret_cast so memoriskata adresa 0x00123456 taka sto ponatamu vo programot kje si ja koristam kako normalna funkcija printf. Aj ve molam za pomos zosto nikako ne moze da mi vleze ova vo glava. Fala |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 101112 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |