IDIVIDI forum ¬еб саЉт
почетна страница почетна страница > ћакедониЉа и —вет > ѕолитика и вести
  јктивни теми јктивни теми RSS - √радоначалник
  наЉчести прашаЬа наЉчести прашаЬа  ѕребаруваЉ форум   Ќастани   –егистрираЉте се –егистрираЉте се  ¬лез ¬лез

√радоначалник

 ¬неси реплика ¬неси реплика страница  <1 141516
јвтор
ѕорака
paralelogram  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 29.ћаЉ.2017
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 389
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ paralelogram ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 29.Ќоември.2018 во 23:03
H8

»зменето од paralelogram - 12.£ануари.2019 во 19:15
 он врв
ќрка  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 30.јвгуст.2008
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 43897
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ ќрка ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 04.ƒекември.2018 во 22:10
”ше у бившата идеше една новогодишна емисиЉа,
помеГу песните одеше со скечеви онаа стара екипа
од драмски.јналогно на тоа ми текна на една реплика
од ћара ѕопара.
-Ўо е бе —пиро,шо—е тресиш ко спирала!
ќвие баш и не се потресуваат.«нам барем  оце не
на времето,па му Ља пуштав песнава.
≈ве и за ѕетрета,народ нека се гуши.ќн да си свирка и држи ритам!
ј патем немам видено вакво украсуеЬе до сеа...
ƒенес  исела ¬ода блокирана каЉ рампа,па детално го разгледав истото.
Ѕудали бе наркомани им сметале
 о да не знаат коЉ Ља води дистрибуциЉата.
 он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 13292
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 09.ƒекември.2018 во 00:55
ѕетре наш голема работа направи
нешто невидено до сега на нашиве простори

√о отвори  винтерленд и Ља светна елката ох он врв
paralelogram  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 29.ћаЉ.2017
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 389
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ paralelogram ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 09.ƒекември.2018 во 01:45
‘отофиниш хеЉт

»зменето од paralelogram - 12.£ануари.2019 во 19:16
 он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 13292
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 09.ƒекември.2018 во 16:20
 
÷реп !!!  плазеЬе злонамерно

 он врв
ќрка  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 30.јвгуст.2008
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 43897
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ ќрка ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 10.ƒекември.2018 во 21:00
≈ моЉ ѕетре,ѕетре...
ћоже да држи вода да за сите исти
се цените за паркираЬе.–ецимо па и
сите исто и брзо да завршуваме по
шалтерите и ред други работи во кои
не сме исти...Ќо златен начинот на коЉ
ти ги омаловажи докторите,Эе ти се
врати кога никоЉ и нема ни да се
сеЭава на тебе.ќнака како и  оце го
заборавивме па и коЉ ли беа пред него.
≈ тогаш овие,докторите тебе уште Эе
ти памтат.
 он врв
ќрка  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 30.јвгуст.2008
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 43897
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ ќрка ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 15.ƒекември.2018 во 09:16
Ўу е бе ѕетре...
Ўу е сега извинуваЬа.
јЉде живе£!
Ѕарем до следните избори.
 он врв
ansasho  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор


–егистриран: 08.Ќоември.2009
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 123
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ ansasho ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 17.ƒекември.2018 во 20:56
ѕак изненадени од снегот и има ли некоЉ барем сол да фрли.
 он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 13292
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 17.ƒекември.2018 во 21:05
ƒа не го виде некоЉ денес со ÷рвените  „адори ? 

Ќа ѕетрета мислам не зборувам
 он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 13292
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 31.£ануари.2019 во 23:12Ўилегов: Не формираме претприЉатие за грижа на животните

Ўилегов: Не формираме претприЉатие за грижа на животните
< ="" id="plus_top" name="social_group" ="social__" style="margin: 4px 0px 0px; font-style: inherit; font-variant: inherit; font-weight: inherit; font-stretch: inherit; font-size: inherit; font-family: inherit; width: 0px; height: 0px; visibility: ; display: block; padding: 0px;">

¬ардариште е минато. ƒонесов одлука √радот —копЉе да почне со постапка за формираЬе на претприЉатие за грижа на животни, соопшти градоначалинкот ѕетре Ўилегов.

ќва значи дека за бездомните животни нема да биде надлежно £ѕ Д омунална хигиенаУ, туку новото претприЉатие Эе има целосна надлежност за ветеринарна грижа, стерилизациЉа и вдомуваЬе на животните.

Дѕостапката тече паралелно со чипираЬе на домашните миленици, со цел кога Эе заврши овоЉ процес да функционира стационарот во градот —копЉе. Ќовиот систем Эе овозможи решаваЬе на проблемот. “оЉ бара инволвираЬе на повеЭе граГански активисти и здружениЉа со цел броЉот на бездомни животни да се сведе на минимумУ, рече Ўилегов. ѕритоа, додаде тоЉ, имам предвид дека —копЉе не е изолиран остров и дека едностран пристап од градската администрациЉа нема да има целосен ефект, туку тоа може да се оствари заеднички со други институции.

—поред него не постои инстант решение за кучиЬата бездомници, но тоа не е изговор за институциите да не наЉдат одржливо решение.

-ѕаралелно со подготовката на админситративните процедури, започнуваме и процес на консулатции со граГански здружениЉа со цел тие да бидат дел од управуваЬето на новиот станционар. “оЉ Эе биде основан со буЯет од √рад —копЉе- рече Ўилегов.

«а името на новото Љавно претприЉатие сè уште нема одлука, но лична желба на Ўилегов е да се вика ДЋаЉкаУ, оти тоа е куче кое го има сменето човештвото и е од улиците на ћосква.

 он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 13292
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 02.ћарт.2019 во 23:42

ѕредупредуваЬе за ѕетрета... не зборувам


√радоначалникот на —араЉ

 ѕетре да не се занимава со надлежностите на моЉата општина


&amp;#208;&amp;#147;&amp;#209;&amp;#128;&amp;#208;∞&amp;#208;&amp;#180;&amp;#208;&amp;#190;&amp;#208;&amp;#189;&amp;#208;∞&amp;#209;&amp;#135;&amp;#208;∞&amp;#208;ї&amp;#208;&amp;#189;&amp;#208;&amp;#184;&amp;#208;&amp;#186;&amp;#208;&amp;#190;&amp;#209;&amp;#130; &amp;#208;&amp;#189;&amp;#208;∞ &amp;#208;&amp;#161;&amp;#208;∞&amp;#209;&amp;#128;&amp;#208;∞&amp;#209;Ш: &amp;#208;&amp;#159;&amp;#208;µ&amp;#209;&amp;#130;&amp;#209;&amp;#128;&amp;#208;µ &amp;#208;&amp;#180;&amp;#208;∞ &amp;#208;&amp;#189;&amp;#208;µ &amp;#209;&amp;#129;&amp;#208;µ &amp;#208;Ј&amp;#208;∞&amp;#208;&amp;#189;&amp;#208;&amp;#184;&amp;#208;&amp;#188;&amp;#208;∞&amp;#208;&amp;#178;&amp;#208;∞ &amp;#209;&amp;#129;&amp;#208;&amp;#190; &amp;#208;&amp;#189;&amp;#208;∞&amp;#208;&amp;#180;&amp;#208;ї&amp;#208;µ&amp;#208;ґ&amp;#208;&amp;#189;&amp;#208;&amp;#190;&amp;#209;&amp;#129;&amp;#209;&amp;#130;&amp;#208;&amp;#184;&amp;#209;&amp;#130;&amp;#208;µ &amp;#208;&amp;#189;&amp;#208;∞ &amp;#208;&amp;#188;&amp;#208;&amp;#190;&amp;#209;Ш&amp;#208;∞&amp;#209;&amp;#130;&amp;#208;∞ &amp;#208;&amp;#190;&amp;#208;&amp;#191;&amp;#209;&amp;#136;&amp;#209;&amp;#130;&amp;#208;&amp;#184;&amp;#208;&amp;#189;&amp;#208;∞

“ри платформи кои се поставени во заштитеното подрачЉе на ћатка се дивоградби а градоначалникот на —араЉ, Ѕлерим ЅеЯети, наЉавува дека Эе се обиде да наЉде правно решение за трите во пакет, обЉави “елма.

»ако прецизно не кажа, меГу редови наЉави дека како последна Ља остава можноста да се руши било коЉа од поставените три платформи. ¬ели дека платформите се таму со години и дека станува збор за реновираЬе и реставрираЬе, а не изградба како што обЉавиЉа медиумите.

Ќа градоначалникот Ўилегов му порача дека избрзал со изЉавите и дека треба да се фокусира на проблемите за кои е надлежен а кои се на териториЉата на ќпштина —араЉ.

-»збрзана му е изЉавата, не држи. ѕетре треба да ги види другите надлежности кои ги има, а не да се занимава со надлежностите на ќпштина —араЉ, изЉави ЅеЯети.


 он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 13292
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 10.ћарт.2019 во 01:47

”ниверзалната сала Эе падне чекаЉЭи го Ўилегов да прочита сопствено писмо

— ќѕ£≈09.03.2019 / 9:13

¬о маЉ годинава Эе биде прва годишнина откако скопскиот градоначалник ѕетре Ўилегов и тогашниот министер за култура –оберт јлаГозовски потпишаа писмо со намери, со кое Ља договориЉа реконструкциЉата на ”ниверзална сала.  ако што наЉавиЉа тогаш, работите годинава веЭе требаше да бидат започнати. ќдносно да се во полн ек. Ќо ништо од тоа. —остоЉбата на салата и е уште полоша отколку што беше пред година: пропаГа покривната конструкциЉа, прозорците, ЊидовитеЕ, а Ўилегов дури на фестивалот Д«латно славеЉчеУ му вети дека 50-годишниот ЉубилеЉ од постоеЬето, Эе го прослави догодина во целосно обновената сала.

Не се забрза ли почетокот на реконструкциЉата или се Эе си остане само на ветуваЬе?

«асега нема термин за кога обновата е пролонгирана.

¬о меГувреме, јлаГозовски е сменет од функциЉата и на негово место доЉде нов министер јсаф јдеми, коЉ досега не кажа дали планира да го исполни она што е содржано во писмото за намерите. ¬сушност, веЭе станува Љасно дека тие сакаат финасираЬето да му го препуштат на √радот —копЉе иако со писмото беше договорено тоа да оди заеднички. »зградбата веЭе не Ља споменува ниту скопскиот градоначалник.

ѕисмото со намери се уште стои во некоЉа фиока и коЉ знае кога и дали Эе биде прочитаноЕ


 он врв
ќрка  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 30.јвгуст.2008
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 43897
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ ќрка ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 16.ћарт.2019 во 23:20
тротинет
”ше колера и шуга да излезе,за сликата на 19 век да биде комплетна.
 он врв
ќрка  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 30.јвгуст.2008
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 43897
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ ќрка ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 13.ћаЉ.2019 во 00:00
јх бе ѕтере,ѕетрееее!
 ако и да е добро помина.
«амисли тек сиртаки да фатеше
ко овоЉ подоле.Ќи метлата на «аев
немаше да те собере!

 он врв
 ¬неси реплика ¬неси реплика страница  <1 141516
  —подели тема   

—кок до ќвластуваЬа  ликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

—траницата е генерирана за 0,109 секунди.