![]() |
|
Најубави Македонски патриотски стихови |
Внеси реплика ![]() |
страница <123> |
Автор | |||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() многу убава песна ![]() |
|||
![]() |
|||
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
||
SMILEVO SLAVNO V'OGAN GORI TOPOVITE GRMAT, TATNI ZEMJATA, [SMILEVO SLAVNO V'OGAN GORI] X 2 UDRETE BRAKA, NE SE BOITE, [SKORO KE PADNE OVOJ TIRAN] X 2 I NOVO CARSTVO, KE POSTROIME, [NA NASTA MILA TATKOVINA] X 2 |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
ThePPPTrooper ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() АнтиКомунист.. Регистриран: 12.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 581 |
||
Никој нема слушнато за Бисер Балкански од Гоце Николовски?
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
Ssssssssssssss ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 197 |
||
POSLUSAJTE PATRIOTI
poslusajte patrioti, Da vi kazam slovoto: "Na Gjurgjovden bev zatvoren, V crni temni zandani. Vo zandani bev zatvoren, Od prokleti spioni. Od prokletite spioni, Nerazbrani trgovci. Nemojte da me macite, Jas sum nevin kako cvet. Sum se borel za sloboda, Za covecki pravdini. Ah ,da znae mojta majka, Grobot da mi iskopa. Grobot da mi go iskopa , Sprema jasnoto sonce. I na nego da napise, Tuk pociva macenik. Tuk pociva Aleksandro, Изменето од kejt-d-grejt - 11.Јануари.2009 во 11:24 |
|||
![]() |
|||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
||
Облак се вие, орлите пиштат,
Балканот ја пее грозната песна, Дали врни, грми' ил се земја тресе, Или се борја од корен корнат? Ниту врни, грми, нит' се земја тресе, Ниту се борја од корен корнат. Буки се сечат, спици се прават, На Македонците под нокти редат. Фурни се горат, железа се топат, На Македонци усти затворат. Дали има уште, кој да не знае, До каде е наш'та Македонија? Има ли уште, кој да не знае, До каде е наш'та Македонија? Штип, Куманово, Струмица и Струга, Гевгелиско поле, дур' до Солуна, Таму живеат само Македонци, Само Македонци, славни јунаци. |
|||
![]() |
|||
skywaker ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 11.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 96 |
||
stvarno dobra pesna ![]() |
|||
![]() |
|||
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
||
![]() |
|||
mamba ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 92 |
||
http://www.bomb-mp3.com/index.php?search=makedonski+patriotski+pesni
|
|||
![]() |
|||
gonzo ![]() Сениор ![]() ![]() Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
||
Ванчо Тарабунов-Македонски крвопис">
Крвопис ни е војската Ослепената самоилова Тука се и гробовите На јунаците Илинденците Душмани едно запаметете Сме постоеле и ќе постоиме Нашата мила Македонија Не одгледала за да ја браниме Крвопис е и Ваташа За момчињата дванајсмината Другари што загинаа Од ѕверовите по затворите Душмани едно запаметете Сме постоеле и ќе постоиме Нашата мила Македонија Не одгледала за да ја браниме Крвопис е и Пиринот неослободен до ден денешен истото е и со Егејот беломорскиот Македонскиот Душмани едно запаметете Сме постоеле и ќе постоиме Нашата мила Македонија Не одгледала за да ја браниме Изменето од gonzo - 22.Март.2010 во 18:18 |
|||
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
|||
![]() |
|||
sneska_v ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
||
Вардаре, Пирин кај ти е?
Мили чеда на мајка разделени тешка рана на срце, а и на гради. Вардаре, Пирин кај ти е? Вардаре, Егеј кај ти е? Мајко Македонијо, ајде не плачи ден ќе дојде ќе ги гушнеш Пирин планини. Мајко Македонијо, ајде запеј ти ден ќе дојде ќе те носат води Егејски. Вардаре, Пирин кај ти е? Вардаре, Егеј кај ти е? Солзи течат мајчински, македонски тешки како што ни се еј векови. Вардаре, Пирин кај ти е? Вардаре, Егеј кај ти е? |
|||
![]() |
|||
sneska_v ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
||
|
|||
![]() |
|||
DragancoLeskoec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 984 |
||
Грешен е тексто, место јас за, треба јазе.
Јазе Гоце не кажувам - јас Гоце не го кажувам. Изменето од DragancoLeskoec - 22.Март.2010 во 22:33 |
|||
![]() |
|||
||
ok, ![]() |
|||
![]() |
|||
Орка ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
||
Дали заради некое никулче Мариовско некако омилена ми е за да дигнам флаша и напунам чаша
![]() ![]() Заплакало е Мариово |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |