|
Библијата - лектира ??? |
Внеси реплика | страница <1 91011 |
Автор | |
mornar.
Нов член Регистриран: 21.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 37 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nemora da e lektira, ama e pozjelno sekoj da ja znae.
|
|
,,VO DRZAVA KAKO NASHAVA VISTINATA E TOLKU DRAGOCENA, TAKA SHTO SEKOGASH MORA DA BIDE VO PRIDRUZBA SO TLESNATA STRAZJA NA LAGATA,,
|
|
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DOVOLNI SE SAMO EVANGELIJATA PO MATEJ,LUKA,MARKO I JOVAN MISLAM DEKA BESE!!!
|
|
She sells seashells by the seashore...
|
|
Sanja_Inter
Група Регистриран: 03.Април.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 51 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
HEHEHE, gledam, kolku se sekavas na toa so go ucevme mkd! |
|
Logic will take u from A to B! Imagination will take u everywhere!
|
|
One_lovE
Сениор Ветеринарка Регистриран: 10.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 124 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да точно е Библијата се работи во прво полугодие во 1ва година. Кога ја видов на листата за лектири се извадив од памет. Ама памтам дека ја обработивме на многу интересен начин. Требаше да избереме ние самите кое евангелие (не цела Библија) сакаме да го прочитаме и после на час дискутиравме за прочитаното.
Одамна беше тоа, ама знам дека професорката имаше добар пристап и добро ја обработивме. |
|
Vennalicious
Нов член Регистриран: 26.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dechki ve molam nekoj neka mi ja raskazhe milosija vo kratki crti poshto mi treba a ja neam prochitano :S .. a me mrzi da ja chitam poshto probav i zaspav-.- :D
|
|
Jovan.74
Сениор Регистриран: 02.Декември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 557 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
абе библијата е ок, и ај и ја сум верник. ама па за лектира не ја бива... и плус кој ќе научи толку на памет да не бараат и усмено да им раскажувате?? п.с у које школо го бараат тоа?????????
|
|
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Никој не ја бара сета Библија да се чита, само едно Евангелие, Евангелието по Јован, кое е отприлика 20-30 странички. Ништо страшно, се бара фабулата, стилската анализа помалку се бара, се бараат особините на Хебрејската литература во Евангелието и толку. |
|
Внеси реплика | страница <1 91011 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |