|
Како да направам добро CV? |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | ||
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 16.Декември.2007 во 16:30 |
|
Treba da napravam CV,i ve molam da mi pomognete malku okolu forma,kako treba da izgleda, sto da napisam...a ako imate veke napraveno dali moze da mi posluzi kako primer?Znam nekoi raboti sto se povazni, ali kazete nekoi mali "caki" koi mozat da ni se najdat na site.
I nesto poveke za propratnoto pismo!
|
||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
оди на гугл
и пиши make сv online ќе ти се отворат еден куп страни, и тоа многу добри |
||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
- treba da bide kratko i jasno. pozelno edna do dve stranici.
- treba da ima hronoloski pregled na tvoeto obrazovanie i iskustvo - napisi se sto znaes i umees vo oblasta i dodaj uste 10% |
||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
fala
|
||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
молиииим |
||
dimitar_m
Нов член Регистриран: 14.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
moze li nekoj da mi prikazi kako da izgleda eno CV
|
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...idi ovde i ke vidis:http://europass.cedefop.europa.eu/europass/home/vernav/Europasss+Documents/Europass+CV/navigate.action... Изменето од moira - 21.Април.2008 во 03:09 |
||
tagar
Нов член Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 9 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
dali moze nekoj da mi pomogne,kako treba da izgleda pismo za nameri sto se prilozuva so CV
|
||
nemo84
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Young Modern Регистриран: 24.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 500 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Освен со Гуглање, можеш и со Microsoft Word, има одлични темплејти.
|
||
|
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Биографијата (CV) има за цел да ве претстави вас и
вашето образование некому кој не ве познава и нема време да ве
запознае. Биографијата треба да ве претстави во најдобро светло, на
концизен и структуриран начин. Треба да се знае дека не постои точно
дефиниран начин како да се напише најдобра биографија, но постојат
начини како треба да изгледа таа, односно кој е начинот на нејзино
пишување и како тоа треба да биде структурирано. Биографијата не треба
да биде подолга од две А4 страници, освен ако имате навистина богато
работно искуство и конк*рирате за висока менаџерска позиција. Добро
напишаната биографија прво го кажува најважното, но ги содржи и сите
останати релевантни информации. За да ја остварите својата цел, во
текот на пишувањето ве советуваме да ја адаптирате биографијата
согласно целта која сакате да ја постигнете ( работа, студии,
стипендија, конференција итн).
|
||
|
||
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Инак у цевето- треба да е добро подмачкано со некое евро и ќе помине и празно да е,мозеби некоја кафеана добро би помогнала,но и здрава сељачка врска,така кај нас без цеве пола коњарско и остали роднини се изнавработија без мака во државни институции.
|
||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
||
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
многу се зачудив кога пред некое време, дојде 10год постара сосетка, и од мене побара да и помогнам во правењето CV. јас ни сум конк*рирала ( па кога немам време, хелоууу нашколо одам ) ни па знаев како се прави.... и почнавме, а таа кутрата не знаеше ни две реченици да ги сложи... на едно ливче го имаше напишано матичниот број ( ) а јас раскажував и ја фалев... само за фалење беше....
и не е толку виновна таа, што никој не ја научил како да направи добро ЦВ... треба на македонски да се учи како се прави добро ЦВ, како се пишува официјално писмо.... не е писменост само да знаеш да читаш и да пишуваш.... |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... Vo ucilishtata porano vo sklop na programata po makedonski jazik se uceshe kako da se napishe izveshtaj, molba, baranje, biografija, avtobiografija. Arno ama sega nekomu mu tekna avtobiografijata da ja krsti curiculum vitae...ili popularnata kratenica CV i kaj lugjeto se pravi zabuna pa da ne izlezat prosti si molcat ili baraat pomosh nekoj da im pomogne da napishat svoja avtobiugrafija. Voveduvanjeto stranski zborovi i izrazi e najlesniot pat do frlanje vo zaborav na jazikot na malite narodi i drzavi.
taka edno vreme so proektite od Anglija na nastavnicite im se soleshe pamet so izrazot curiculum arno ama koga nekoi popametni lugje se pobunija protiv isvrlanjeto na terminite koi se koristat se prizemjija pa ostanaa standardnite termini nastaven plan...nastavna programa... |
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eve kompletno CV samo treba da go popolnete so vasi informacii
За пополнување на вашето официјално CV кликнете тука |
||
|
||
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |