|
Што би смениле во државава??? |
Внеси реплика | страница <1 678910 11> |
Автор | |
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Избирачките списоци
Изменето од mamamd - 22.Октомври.2009 во 06:56 |
|
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прво што ми текна е Парламентот. Би го сменил прво него. Поточно, би го намалил брјот на пратениците. 120 пратеници !?!?!?!
Која е нивната функција? Само да земаат плата, днвници, патни и други трошоци ... можност за бизнис зделки, притоа криејќи се зад параванот на „недопирливи“ (имунитет) ... перчење пред народот т.е. наметнување кон сопствените сожители (соседите) како некаков си (малограѓански) „авторитет“, демак, еве јас сум пратеник и што ми можеш, има да биде по мое ... Во што се состои нивната задача? Дигање два прста при донесувања на разни закони, претходно одобрена од нивните лидери? Која е фумкцијата на тие 120 пратеници, кога во реалноста е сосема друго. Кај нас се одлучува во тесен круг од 5-6 луѓе (водечките луѓе на партиите од власта). Како тие ќе се договорат - така ќе биде. Другите само „ламотат“ на собраниската говорница! И за тоа дебело си профитираат! Затоа, Парламент 10 - 15 души (или еве, дајте рака за 20) Ништо повеќе! Секако тука треба да има по еден од „заедниците“ (1 < 25 %). Поради рамката де! |
|
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Веднаш би воспоставила цврст протокол за однесувањето на политичарите ииии
би вработила пишувачи на говори (е тука богами би аплицирал лично) Еве една симпатична анализа во Нова Македонија која вреди да се прочита Далеку од Обама блиску до ЧавезИако друг му гипишува говорите, премиерот Никола Гуревски сака и сам да вметне нешто во официјалните обраќања, претседателот Ѓорге Иванов, пак, иако сам не си ги пишува говорите, не сака да открие .. |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bi go smenil mentalitetot na narodot.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Би вовел РЕЦИПРОЦИТЕТ на буквално се..СЕ!!?
појаснение:
(Сакаат (ли) некои....ЕВРОПСКИ ЦЕНИ...МОРА и европски надници..плати ...секако и продуктивност нивна де)
И слични ситуации..
|
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Site funkcioneri...ama...do eden...I povtoren reizbor...ama na site...
|
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
najdobro da se smeni,...samata taa,..
...koga neshto ne odi,...za dolgo vreme ,..i neizvesno e deka ke "trgne"....samo toa ostanuva,... ustvari ,..da se "dade" na nekoj,... ..podobro e dobar zivot bez sopstvena drzava , otkolku mizeren ... vo svoja, bedna drzava! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
drzavata, toa sme nie...
Porano imase edna vakva parola... izgleda seuste vazi. |
|
Schatzii
Сениор Регистриран: 04.Мај.2010 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 10600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
народот, па се друго
|
|
Dream what you want to dream;
Go where you want to go; Be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do. |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas prvo bi ja smenil vremenskata zona
mnogu be rano se stemnuva vo MKD leti, ne BIVAAAAAAAAAAAAAA |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e da,..vo pravo si !
...vo sekoja vremenska zona ,..razlichno se stemnuva,.. ...zatoa i postojat tie zoni,... |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne e taka
vo sekoja razlicna zona treba isto da se stemnuva zatoa sluzat zonite eeeeeeeeeeeee???? Изменето од anakin - 13.Август.2010 во 19:51 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
naj bi ja smenil planetata
nasa be drzava treba da ima poubava planeta a ne da ja deli so evropskite k*rvestini |
|
|
|
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Samo narodot da se smeni, i nestata ke trgnat na poarno, garantirano
|
|
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
|
Внеси реплика | страница <1 678910 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |