IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Секс
  Активни теми Активни теми RSS - Мој став за хомосексуалноста
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Мој став за хомосексуалноста

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7576777879 103>
Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2012 во 21:53
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

...единствено нешто по кое што се разликувате од другите луѓе е сексуалната ориентација затоа не се трудете да покажете колку сте нормални, туку колку треба општеството да ве прифати како такви, па макар и да ве сметале за грешка на природата, бидејќи функционирате како и секој просечен човек и не претставувате закана за никој

Се сложувам со кажаново.

Но мислам дека хомосексуалците се соочени со вековната стигма и одбојност од луѓето нарекувани "неприродни" и "ненормални", па затоа сакаат по секоја цена да се докажат како "природни" и "нормални"... затоа ставаат толкав акцент на оноа што со право го посочуваш како непотребно и често пати контрапродуктивно.

Оноа што мене ме иритира понекогаш е што се случува да бидат прегласни и пренападни со истакнување на својата сексуалност. Усиленото мафтање пред очи со неа не ми се допаѓа бидејќи го чувствувам како интелектуално насилие или во најмала рака како егзибиционизам.тага

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2012 во 22:08
taka e mesi
nenormalni !

oti NENORMALNO E SETO STO NE E STATISTICKI RASPROSTRANETO
.
AMAAAAAA eden den koga kje stanat 51% , togas ;e dobijat status NORMALNI a drugite strejtovi kje bidat nenormalni.

PS. zborot NENORMALNO nikako ne smee da se povrzuva so ocenka ( kako negarivno ili pozitivno)
viz. NORMALNA ( GAUSSOVA) RASPREDELBA na velicinite

Изменето од anakin - 23.Февруари.2012 во 22:09
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2012 во 22:17
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

...единствено нешто по кое што се разликувате од другите луѓе е сексуалната ориентација затоа не се трудете да покажете колку сте нормални, туку колку треба општеството да ве прифати како такви, па макар и да ве сметале за грешка на природата, бидејќи функционирате како и секој просечен човек и не претставувате закана за никој

Се сложувам со кажаново.

Но мислам дека хомосексуалците се соочени со вековната стигма и одбојност од луѓето нарекувани "неприродни" и "ненормални", па затоа сакаат по секоја цена да се докажат како "природни" и "нормални"... затоа ставаат толкав акцент на оноа што со право го посочуваш како непотребно и често пати контрапродуктивно.

Оноа што мене ме иритира понекогаш е што се случува да бидат прегласни и пренападни со истакнување на својата сексуалност. Усиленото мафтање пред очи со неа не ми се допаѓа бидејќи го чувствувам како интелектуално насилие или во најмала рака како егзибиционизам.тага

истово што го коментираш сега го кажав малку поназад во темава, егзибиционизмот е она што ги прави хомосексуалците повеќе одбивни, не само за хомофобите, туку за секој просечен човек
меѓудругото, никогаш не разбрав зошто хомосексуалците бараат бракови на пример?
а инаку што се однесува до основата на темава
не знам дали сум единствен, ама секогаш ќе ја сметам хомосексуалноста за нешто што не е нормално и секогаш ќе ми биде чудна и непријатна тема, ама никако не смеам на некого да му судам според сексуалната ориентација, ако вреди како личност, како карактер и интелект, и не знам зошто светов има проблем да функционира така
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2012 во 22:18

Кинезите велат една слика вреди 1000 зборови : ДАЛИ Е ОВА НОРМАЛНО ?

SOLI DEO GLORIA
Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2012 во 22:23

Кингдавид, ти да не посетуваш геј сајтови... од каде ги најде фоткиве... смеењеизненадување

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2012 во 22:25

Јас не можам да разберам што им пречи на луѓето кога двајца од ист пол живеат заедно ?

И знам дека многумина ќе се јават и ќе речат дека тоа воопшто не им пречи, дека има браќа и сестри кои живеат заедно, дека има пријатели кои живеат заедно, дека има монаси и монахињи кои живат заедно... но тоа е така с'е додека не дознаат дека тие двајца живеат заедно во интимна врска. Е, тогаш тоа им пречи !

И сега, што им пречи на луѓето ако двајца од ист пол живеат заедно онака како што сакаат тие ?

Кому тоа му пречи и зошто му пречи ?

јас не се обидувам да го разберам тоа, секој има различна перцепција за нормално, крај на дискусијата ставам таму
за мене може да бидат нормални работи што ти ги сметаш за крајно психопатски, и не верувам дека ти лично, за нив би пишал пост како овој...

А зошто би бил спречен да напишам пост за било кого?

На сите ни е гарантирана слободата на живеење и ако некој одбрал да живее како што живеат тие, тогаш тоа е нивно право. Кој сум јас да ги осудувам и да ги нарекивам "неприродни" и "ненормални"?  Истото би го рекол и за монасите и монахињите. Ако едниот начин на живеење го крстам како "ненормален", тогаш треба и другиот да го наречам исто така.

Но иако не можам да се видам себе си ниту во еден од тие два начини на живеење тоа не ми дава право да осудувам ниту еден од нив, уште повеќе затоа што не пречат никому.

Ако две или повеќе возрасни личности решат да живеат во целибат или во заемен интимен живот, а со тоа не силат и не повредуваат никого, тогаш тоа е нивно ПРАВО.

Ако истовремено подеднакво придонесуваат за општеcтвото онака како што придонесува и секој друг негов  член, тогаш треба да бидат исто така подеднакво прифатени.

Каква улога во сето тоа игра приватниот интимен живот на луѓето ?

Јас сум длабоко убеден дека само љубовта, милосрдето и прифаќањето се вистинскиот начин и решение за нашето живеење и егзистенција во овој материјален свет, нешто што е камен темелник на Исусовото и Будиното учење и нешто што ми е потврдено од моето лично искуство. Секоја фрагментација, делење, осудување и отфрлање по национална, расна, религијска, сексуална или било каква друга основа која не ги повредува и не ги загрозува другите луѓе ултимативно не води на добро туку на лошо, на патење и страдање...нешто што  ни го докажува сета човекова историја.  тага

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2012 во 22:26
Originally posted by LiDivio LiDivio напиша:

Кингдавид, ти да не посетуваш геј сајтови... од каде ги најде фоткиве... смеењеизненадување

Од Гугл. Ти се допаѓаат ли ? Нормално ли е тоа?
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2012 во 22:29
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Да беа женски газиња ќе ми се допаднеа... што не стави од некои лезбејки... плазењеголема насмевка мораше ли од мажи да ставаш... изненадувањеголема насмевка
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2012 во 22:37

Јас не можам да разберам што им пречи на луѓето кога двајца од ист пол живеат заедно ?

И знам дека многумина ќе се јават и ќе речат дека тоа воопшто не им пречи, дека има браќа и сестри кои живеат заедно, дека има пријатели кои живеат заедно, дека има монаси и монахињи кои живат заедно... но тоа е така с'е додека не дознаат дека тие двајца живеат заедно во интимна врска. Е, тогаш тоа им пречи !

И сега, што им пречи на луѓето ако двајца од ист пол живеат заедно онака како што сакаат тие ?

Кому тоа му пречи и зошто му пречи ?

јас не се обидувам да го разберам тоа, секој има различна перцепција за нормално, крај на дискусијата ставам таму
за мене може да бидат нормални работи што ти ги сметаш за крајно психопатски, и не верувам дека ти лично, за нив би пишал пост како овој...

А зошто би бил спречен да напишам пост за било кого?

не не, погрешно си ме разбрал, јас не зборам за слобода на изразување, и за тоа како се шири љубов, туку дека во постот си го набројал само она што го сметаш за прифатливо... не верувам, и никогаш нема да ме убедиш дека за тебе не постои нешто што е настрано и неприфатливо, а за некој друг е прифатливо, ниту пак ќе поверувам дека таквите работи се малку на број...
ти тавам правец за да сфатиш како тоа што го наброја за некој друг е настрано...

затоа и кажувам дека постојат многу нешта што на тебе би ти пречеле, а за мене се сосем прифатливи...
малку надвор од темата, ама токму тоа е она што човекот го спречува да живее во колектив, посебниот индивидуален став и перцепција
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2012 во 22:40

никогаш не разбрав зошто хомосексуалците бараат бракови на пример?

За ова говоревме нашироко и надолго... мислам дека е во пдф Право.

Се работи за наследство и користење на општествената заштита на луѓето кои подолго живеат заедно, а не се во  крвна врска. Таквите права и бенефиции се добиваат преку брачен договор.

Се сложувам дека брачна врска се дефинира како врска меѓу две личности од различен пол затоа што општеството од неа има извесни очекувања, па затоа сум против барањето на хомосексуалците во таа смисла да добијат ист статус  како и хетеросексуалните парови... но немам ништо против своите права во однос на конкретните бенефиции од општеството да си ги остварат по некоја друга дефиниција и според некој друг закон или амандман.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2012 во 22:49
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

смеење Меѓу другото и за ова говорев кога спомнав дека не ми се допаѓа кога хомосексуалците ми мафтаат пред очи со промовирање  на нивниот начин на живеење.

Само треба да се биде фер и да се признае дека хомосексуалците не живеат вака, туку ова е само специјлна парада каде некои од нив се глупираат пред јавноста.

Затоа не е во ред вака да се илустрираат овие луѓе. голема насмевка

Тоа е исто како да ставиме фотографии и снимки од Бадник или некои карневали, па да тврдиме дека токму такви се другите луѓе. плазење

Киселото вино и лошата музика само го матат умот и не придонесуваат ништо продуктивно.

Изменето од Messenger - 23.Февруари.2012 во 22:51
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2012 во 22:51
Месинџер, не би сакал со моето дете кога ќе шетам по улица да гледа вакви работи и да му биде интересно...
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2012 во 23:00
Фала богу овие манифестации не се толку чести, однапред се најавуваат и лесно можеш да ги избегнеш.

Еднаш отидов од љубопитливост и не би можел тоа да го сторам уште еднаш... точно е дека луѓето имаат слобода да се организираат и да манифестираат, ама не значи дека тоа е благопријатно за сечии очи. тага

И тоа е убавината на демократијата - секој да има исти права и можности, па да живее и да се организира како што милува, но истовремено да ги извести другите да не го сретнат онаму каде што егзибира. да

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2012 во 23:06
Тоа е Содом и Гомор Меси, не е демократија ! Нека си одат во свои геј клубови, а не да велат дека тоа било нормално и да го рекламираат во јавноста  !

SOLI DEO GLORIA
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7576777879 103>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.