|
Мој став за хомосексуалноста |
Внеси реплика | страница <1 7576777879 103> |
Автор | |||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Се сложувам со кажаново. Но мислам дека хомосексуалците се соочени со вековната стигма и одбојност од луѓето нарекувани "неприродни" и "ненормални", па затоа сакаат по секоја цена да се докажат како "природни" и "нормални"... затоа ставаат толкав акцент на оноа што со право го посочуваш како непотребно и често пати контрапродуктивно. Оноа што мене ме иритира понекогаш е што се случува да бидат прегласни и пренападни со истакнување на својата сексуалност. Усиленото мафтање пред очи со неа не ми се допаѓа бидејќи го чувствувам како интелектуално насилие или во најмала рака како егзибиционизам. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
taka e mesi
nenormalni ! oti NENORMALNO E SETO STO NE E STATISTICKI RASPROSTRANETO . AMAAAAAA eden den koga kje stanat 51% , togas ;e dobijat status NORMALNI a drugite strejtovi kje bidat nenormalni. PS. zborot NENORMALNO nikako ne smee da se povrzuva so ocenka ( kako negarivno ili pozitivno) viz. NORMALNA ( GAUSSOVA) RASPREDELBA na velicinite Изменето од anakin - 23.Февруари.2012 во 22:09 |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
меѓудругото, никогаш не разбрав зошто хомосексуалците бараат бракови на пример? а инаку што се однесува до основата на темава не знам дали сум единствен, ама секогаш ќе ја сметам хомосексуалноста за нешто што не е нормално и секогаш ќе ми биде чудна и непријатна тема, ама никако не смеам на некого да му судам според сексуалната ориентација, ако вреди како личност, како карактер и интелект, и не знам зошто светов има проблем да функционира така |
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Кинезите велат една слика вреди 1000 зборови : ДАЛИ Е ОВА НОРМАЛНО ? |
|||
SOLI DEO GLORIA
|
|||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Кингдавид, ти да не посетуваш геј сајтови... од каде ги најде фоткиве... |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А зошто би бил спречен да напишам пост за било кого? На сите ни е гарантирана слободата на живеење и ако некој одбрал да живее како што живеат тие, тогаш тоа е нивно право. Кој сум јас да ги осудувам и да ги нарекивам "неприродни" и "ненормални"? Истото би го рекол и за монасите и монахињите. Ако едниот начин на живеење го крстам како "ненормален", тогаш треба и другиот да го наречам исто така. Но иако не можам да се видам себе си ниту во еден од тие два начини на живеење тоа не ми дава право да осудувам ниту еден од нив, уште повеќе затоа што не пречат никому. Ако две или повеќе возрасни личности решат да живеат во целибат или во заемен интимен живот, а со тоа не силат и не повредуваат никого, тогаш тоа е нивно ПРАВО. Ако истовремено подеднакво придонесуваат за општеcтвото онака како што придонесува и секој друг негов член, тогаш треба да бидат исто така подеднакво прифатени. Каква улога во сето тоа игра приватниот интимен живот на луѓето ? Јас сум длабоко убеден дека само љубовта, милосрдето и прифаќањето се вистинскиот начин и решение за нашето живеење и егзистенција во овој материјален свет, нешто што е камен темелник на Исусовото и Будиното учење и нешто што ми е потврдено од моето лично искуство. Секоја фрагментација, делење, осудување и отфрлање по национална, расна, религијска, сексуална или било каква друга основа која не ги повредува и не ги загрозува другите луѓе ултимативно не води на добро туку на лошо, на патење и страдање...нешто што ни го докажува сета човекова историја. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Од Гугл. Ти се допаѓаат ли ? Нормално ли е тоа? |
|||
SOLI DEO GLORIA
|
|||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да беа женски газиња ќе ми се допаднеа... што не стави од некои лезбејки... мораше ли од мажи да ставаш...
|
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ти тавам правец за да сфатиш како тоа што го наброја за некој друг е настрано... затоа и кажувам дека постојат многу нешта што на тебе би ти пречеле, а за мене се сосем прифатливи... малку надвор од темата, ама токму тоа е она што човекот го спречува да живее во колектив, посебниот индивидуален став и перцепција |
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За ова говоревме нашироко и надолго... мислам дека е во пдф Право. Се работи за наследство и користење на општествената заштита на луѓето кои подолго живеат заедно, а не се во крвна врска. Таквите права и бенефиции се добиваат преку брачен договор. Се сложувам дека брачна врска се дефинира како врска меѓу две личности од различен пол затоа што општеството од неа има извесни очекувања, па затоа сум против барањето на хомосексуалците во таа смисла да добијат ист статус како и хетеросексуалните парови... но немам ништо против своите права во однос на конкретните бенефиции од општеството да си ги остварат по некоја друга дефиниција и според некој друг закон или амандман. |
|||
|
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Меѓу другото и за ова говорев кога спомнав дека не ми се допаѓа кога хомосексуалците ми мафтаат пред очи со промовирање на нивниот начин на живеење. Само треба да се биде фер и да се признае дека хомосексуалците не живеат вака, туку ова е само специјлна парада каде некои од нив се глупираат пред јавноста. Затоа не е во ред вака да се илустрираат овие луѓе. Тоа е исто како да ставиме фотографии и снимки од Бадник или некои карневали, па да тврдиме дека токму такви се другите луѓе. Киселото вино и лошата музика само го матат умот и не придонесуваат ништо продуктивно. Изменето од Messenger - 23.Февруари.2012 во 22:51 |
|||
|
|||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Месинџер, не би сакал со моето дете кога ќе шетам по улица да гледа вакви работи и да му биде интересно...
|
|||
SOLI DEO GLORIA
|
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Фала богу овие манифестации не се толку чести, однапред се најавуваат и лесно можеш да ги избегнеш.
Еднаш отидов од љубопитливост и не би можел тоа да го сторам уште еднаш... точно е дека луѓето имаат слобода да се организираат и да манифестираат, ама не значи дека тоа е благопријатно за сечии очи. И тоа е убавината на демократијата - секој да има исти права и можности, па да живее и да се организира како што милува, но истовремено да ги извести другите да не го сретнат онаму каде што егзибира. |
|||
|
|||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Тоа е Содом и Гомор Меси, не е демократија ! Нека си одат во свои геј клубови, а не да велат дека тоа било нормално и да го рекламираат во јавноста !
|
|||
SOLI DEO GLORIA
|
|||
Внеси реплика | страница <1 7576777879 103> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |