IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Медицина
  Активни теми Активни теми RSS - Депресија и Антидепресиви
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Депресија и Антидепресиви

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 12>
Автор
Порака
stigmata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Март.2010
Статус: Офлајн
Поени: 183
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stigmata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2010 во 19:41
Originally posted by titanik titanik напиша:

Originally posted by stigmata stigmata напиша:

mnogu sakam da razgovaram so nekoi so imaat sega ili prethodno iskustvo so depresija me interesirat nekoj raboti bilo koj da ima iskustvo neka pisi
ti ja citam prikaznata i se gazam od smeenje prvo to so ja raskaza e i smesno i zalno vtoro lugeto pod depresija se pod takov pritisok so neznat so prat so se desava obicno se zatvoreni i se vrtat vo krug a gledam i stigmata mnogu e smesen pa go nema da ne se obesil hahahha abe tesko vas depresija so ne zemis da trcas ne kniga mi cital ti znaci neznajs kaj teras a ako si zaminat gore zalmie ne ti pomozivme deteto ni ja raskaza prikaznata i umre i hahahahahhhahahh mnogu si smesen jas ti preporacvam bolnica a ne na forumi da se tesis i apcina da pies i da te vrzat so sindiri i bez voda taka treba za tebe i da te macat
prvo da ti kazam tebe jas ti ni si potreben ni dostoen mene da mi sudis a toe moe pravo jas so si napisav tebe ic k*ro da ne te boli gledajsija rabotata ne si interesen barajsi nekoj temi so negativna energija pobarajse tamu
hahah se zapali vojnata pomegu zdrav i depresiven ama ne se raspravam so tebe imas samoubistveni misli da ne si naprajs nesto mi e zal hahahhahahahahahahahhahaha
ti od kade tolku siguren toa seto so go pisev bese stos i nema veza so depresija a i ne mora da ti se opravduvam
nikada nije bilo kao sto je bilo
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2010 во 22:35
nishto ne e smesno
Кон врв
Eraserhead Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2010
Поени: 102
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eraserhead Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2010 во 02:55

mnogu sakam da razgovaram so nekoi so imaat sega ili prethodno iskustvo so depresija me interesirat nekoj raboti bilo koj da ima iskustvo neka pisi
ti ja citam prikaznata i se gazam od smeenje prvo to so ja raskaza e i smesno i zalno vtoro lugeto pod depresija se pod takov pritisok so neznat so prat so se desava obicno se zatvoreni i se vrtat vo krug a gledam i stigmata mnogu e smesen pa go nema da ne se obesil hahahha abe tesko vas depresija so ne zemis da trcas ne kniga mi cital ti znaci neznajs kaj teras a ako si zaminat gore zalmie ne ti pomozivme deteto ni ja raskaza prikaznata i umre i hahahahahhhahahh mnogu si smesen jas ti preporacvam bolnica a ne na forumi da se tesis i apcina da pies i da te vrzat so sindiri i bez voda taka treba za tebe i da te macat
prvo da ti kazam tebe jas ti ni si potreben ni dostoen mene da mi sudis a toe moe pravo jas so si napisav tebe ic k*ro da ne te boli gledajsija rabotata ne si interesen barajsi nekoj temi so negativna energija pobarajse tamu
hahah se zapali vojnata pomegu zdrav i depresiven ama ne se raspravam so tebe imas samoubistveni misli da ne si naprajs nesto mi e zal hahahhahahahahahahahhahaha

Zdrav sto baras na tema depresija?
Кон врв
bijonse1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Регистриран: 14.Јануари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 16521
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2010 во 21:12
само едно прашање до титаник....
Зашто баш никот .....титаник си го одбрал ?????
одговори ми мене , а не на стигмата...трепкање
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2010 во 22:02

za prv pat sum na forumot i sum vo faza na depresija ama teska dali ima nekoj iskustvo so asentra da kazi kako se osekal oti sega mi ja prepisaja

Друже, јас би ти кажал дека колку и да ти изгледа темно ситуацијата во која што се наоѓаш, секогаш има излез. И дека секогаш се` од тебе зависи. Од тебе зависи дали ќе заглавиш во таа слепа улица, во која што мислиш дека сега се наоѓаш, или пак ќе излезиш од неа. Затоа што ти самиот имаш влезено во неа.

За антидепресиви не знам ама баш ништо и не би можел ништо да те посоветувам. Според мене, најдобар начин да си ја повратиш ведрината, радоста во тебе е да се преокупираш секојдневно со многу активности. Работи ако треба и тешки физички работи само да ти се оттргнеш од темни мисли. Нека страда телото, нека закрепнува душата. Не знам каков живот водиш, но многу е битно за тебе да се научиш да живееш здраво. Нека ти изгледа и по малку роботски на почеток, но пробај недела-две, легнувај си порано (да речеме крај 12), станувај порано (8-9). Гледај што повеќе време да минуваш надвор, додека е дење. Денот, сонцето делуваат поинаку на психата. Одбегавај излежувања по цел ден и мисли дека те мрзи да станиш од кревет. Не е до апчињата, се е до самата психа, верувај. Она што самата психа може да го направи, апчињата не можат. Мозокот работи потсвесно. Кога ќе станиш на утро, седни и размисли што е она што те прави среќен. Напрај си едно кафенце, пушти си музика која што може да те расположи, секогаш храни се добро, ниту премногу, ниту премалку. Излегувај на прошетки, на кафе со пријатели, роднини, сигурно има луѓе на кои што им недостигаш, но не како депресивен човек, кој само кука. Биди малку поведар, не заборавај на твоето семејство, тоа е најбитното во животот. Секогаш до тебе ќе е семејството кога и да ти треба.

И за што и да ти треба совет на форум, прашај си, можеби ќе има некој што ќе сака да ти помогне. Се надевам ќе го пронајдеш вистинскиот пат. големо%20гушкање
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2010 во 23:09
еднаш се имам напиено персен, и откако помина дејството станав уште по нервозна.
од тогаш, никогаш повеќе нека%20ти%20е%20срам
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stigmata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Март.2010 во 00:58
Originally posted by bounty_hunter bounty_hunter напиша:

za prv pat sum na forumot i sum vo faza na depresija ama teska dali ima nekoj iskustvo so asentra da kazi kako se osekal oti sega mi ja prepisaja
Друже, јас би ти кажал дека колку и да ти изгледа темно ситуацијата во која што се наоѓаш, секогаш има излез. И дека секогаш се` од тебе зависи. Од тебе зависи дали ќе заглавиш во таа слепа улица, во која што мислиш дека сега се наоѓаш, или пак ќе излезиш од неа. Затоа што ти самиот имаш влезено во неа. За антидепресиви не знам ама баш ништо и не би можел ништо да те посоветувам. Според мене, најдобар начин да си ја повратиш ведрината, радоста во тебе е да се преокупираш секојдневно со многу активности. Работи ако треба и тешки физички работи само да ти се оттргнеш од темни мисли. Нека страда телото, нека закрепнува душата. Не знам каков живот водиш, но многу е битно за тебе да се научиш да живееш здраво. Нека ти изгледа и по малку роботски на почеток, но пробај недела-две, легнувај си порано (да речеме крај 12), станувај порано (8-9). Гледај што повеќе време да минуваш надвор, додека е дење. Денот, сонцето делуваат поинаку на психата. Одбегавај излежувања по цел ден и мисли дека те мрзи да станиш од кревет. Не е до апчињата, се е до самата психа, верувај. Она што самата психа може да го направи, апчињата не можат. Мозокот работи потсвесно. Кога ќе станиш на утро, седни и размисли што е она што те прави среќен. Напрај си едно кафенце, пушти си музика која што може да те расположи, секогаш храни се добро, ниту премногу, ниту премалку. Излегувај на прошетки, на кафе со пријатели, роднини, сигурно има луѓе на кои што им недостигаш, но не како депресивен човек, кој само кука. Биди малку поведар, не заборавај на твоето семејство, тоа е најбитното во животот. Секогаш до тебе ќе е семејството кога и да ти треба.И за што и да ти треба совет на форум, прашај си, можеби ќе има некој што ќе сака да ти помогне. Се надевам ќе го пронајдеш вистинскиот пат. големо%20гушкање
pozdrav i fala za nekoj soveti
Кон врв
polzavce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Октомври.2008
Локација: Angola
Поени: 1325
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polzavce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2010 во 01:02
Другарка ми користеше Асентра......не знам што да кажам дали лековите и помогнаа или и помогна тоа што самата ја сфати конечно ситуацијата во која се наоѓаше на правилен начин....

И не само што ја сфати, туку ја прифати и се зафати со средување на најзиниот живот (за кој претходно велеше дека нема спас и дека нема сила да се бори и дека и е доста од се)....
МИР со сите
Кон врв
bif Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 24.Март.2010
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bif Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2010 во 03:44
                                                                            ok se sovetite,dobronamerni...ama na depresiven da mukazes ne bidi tazen,toa e kako na covek bez noga da mu kazes ne se razocaruvaj,stani trci.ako mozes site tie soveti da gi praktikuvas,bas dobro.ako ne,citaj:daj si malku raat na dusata.ako tvojot organizam saka da bide depresiven,dozvoli mu.toa so organizmot saka da bide depresiven znaci deka e izmoren od site raboti so mu se slucile i saka malku da legne,da se iskluci od zvotot.ako go prisiluvas ajde stani dvizi se,smej se,raboti,a toj toa ne go saka,uste poveke go izmoruvas

Изменето од bif - 24.Март.2010 во 03:59
Кон врв
mamba Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Март.2010
Поени: 92
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamba Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2010 во 09:02
Кон врв
mamba Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Март.2010
Поени: 92
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamba Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2010 во 09:17
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2010 во 23:12
mamba, никој не ти дал за право да ги навредуваш членовите, да им делиш дијагнози и да ги осудуваш за било што!
Доколку имаш некој конструктивен совет, повели коментирај, но не си дозволувај морбидни совети од ваков вид.

Почитувај ги правилата и без навреди и спамирање, во спротивно ќе следува суспензија.
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2010 во 23:19
„Ако животот ти даде лимони, направи си добра лимонада“
ова мислам дека го има кажано Мадона, и навистина е така
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stigmata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2010 во 23:23
Originally posted by connected connected напиша:

„Ако животот ти даде лимони, направи си добра лимонада“ ова мислам дека го има кажано Мадона, и навистина е така
redno nesto pozitivno dobar sovet respekt
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.