IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дали Бог не постои?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали Бог не постои?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 14>
Автор
Порака
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 12:31
Originally posted by ZlatniLiljan ZlatniLiljan напиша:

Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

БАРАТЕ ДОКАЗ ЗОШТО БОГ НЕ ПОСТОИ. АКО УЧЕЊЕТО НА БОГ КАКО ПРИМАРНО НАЧЕЛО ЈА ЗЕМА ЉУБОВТА КОН ЧОВЕКОТ, ОД КАДЕ ТОЛКУ ОТРОВ КАЈ ГОЛЕМИТЕ ВЕРНИЦИ, ПРИПАДНИЦИ НА МУСЛИМАНСКАТА И ХРИСТИЈАНСКАТА РЕЛИГИЈА, ОД КАДЕ ТОЛКУ ОМРАЗА НА ЕДНИТЕ КОН ДРУГИТЕ, КОГА СИТЕ ТВРДИТЕ ДЕКА ЕДЕН Е БОГ. ИЛИ ГОСПОД НЕ ПОСТОИ ИЛИ СЛАБО ВЕ УЧИ. МЕНЕ НЕ МИ Е ПОТРЕБЕН БОГ ЗА ДА ГИ СКАМ ПОДЕДНАКВО И МУСЛИМАНИТЕ И ХРИСТИЈАНИТЕ, И БУДИСТИТЕ И ЕВРЕИТЕ... НЕЛИ СИТЕ СМЕ ЛУЃЕ И НЕЛИ СОНЦЕТО ЗА СИТЕ ЕДНАКВО ГРЕЕ.
Sonceto ne gree za site podednakvo, na havai e potoplo od makedonijaголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

И ТОА ТИ Е ДОВОЛЕН ДОКАЗ ДЕКА БОГ ПОСТОИ.
ЈАС ТОА ГО СМЕТАМ КАКО АНТИДОКАЗ,ЗАТОА И ГО СТАВИВ, ЗА ДА ЗАГРИЗА НЕКОЈ. АКО БОГ ПОСТОИ И АКО ЕДНАКВО ГИ САКА СИТЕ ЛУГЕ, ТОГАШ ЗОШТО ЕДНИ ДА ГЛАДУВААТ А ДРУГИ ДА ЖИВЕАТ ВО ИЗОБИЛСТВО. ОВАА ГРЕШКА САМО ЧОВЕКОТ МОЖЕ ДА ЈА ИСПРАВИ, АКО СРЦЕТО НА СИТЕ НИ СЕ НАПОЛНИ СО ЉУБОВ, СО БЕСКРАЈНА ЉУБОВ КОН ЧОВЕКОТ.
Mene ne mi treba dokaz za postoenjeto na Bog, toa e najgolema vistina... A covekot e samo edno slabo stvorenie koe sam na sebe steta si pravi! Ti samo prodolzisi vo tvoeto talkanje, daleku ce stignes,, a ce ti dojde i tebe DENOT SMRTEN togas ce ti stane jasno, ama za zal mnogu kasno!задоволство

Догмата е најдобра одбрана за верниците, кога ќе останат без аргументи...
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
ZlatniLiljan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Февруари.2008
Поени: 346
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZlatniLiljan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 12:39

БАРАТЕ ДОКАЗ ЗОШТО БОГ НЕ ПОСТОИ. АКО УЧЕЊЕТО НА БОГ КАКО ПРИМАРНО НАЧЕЛО ЈА ЗЕМА ЉУБОВТА КОН ЧОВЕКОТ, ОД КАДЕ ТОЛКУ ОТРОВ КАЈ ГОЛЕМИТЕ ВЕРНИЦИ, ПРИПАДНИЦИ НА МУСЛИМАНСКАТА И ХРИСТИЈАНСКАТА РЕЛИГИЈА, ОД КАДЕ ТОЛКУ ОМРАЗА НА ЕДНИТЕ КОН ДРУГИТЕ, КОГА СИТЕ ТВРДИТЕ ДЕКА ЕДЕН Е БОГ. ИЛИ ГОСПОД НЕ ПОСТОИ ИЛИ СЛАБО ВЕ УЧИ. МЕНЕ НЕ МИ Е ПОТРЕБЕН БОГ ЗА ДА ГИ СКАМ ПОДЕДНАКВО И МУСЛИМАНИТЕ И ХРИСТИЈАНИТЕ, И БУДИСТИТЕ И ЕВРЕИТЕ... НЕЛИ СИТЕ СМЕ ЛУЃЕ И НЕЛИ СОНЦЕТО ЗА СИТЕ ЕДНАКВО ГРЕЕ.
Sonceto ne gree za site podednakvo, na havai e potoplo od makedonijaголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

ЈАС ТОА ГО СМЕТАМ КАКО АНТИДОКАЗ,ЗАТОА И ГО СТАВИВ, ЗА ДА ЗАГРИЗА НЕКОЈ. АКО БОГ ПОСТОИ И АКО ЕДНАКВО ГИ САКА СИТЕ ЛУГЕ, ТОГАШ ЗОШТО ЕДНИ ДА ГЛАДУВААТ А ДРУГИ ДА ЖИВЕАТ ВО ИЗОБИЛСТВО. ОВАА ГРЕШКА САМО ЧОВЕКОТ МОЖЕ ДА ЈА ИСПРАВИ, АКО СРЦЕТО НА СИТЕ НИ СЕ НАПОЛНИ СО ЉУБОВ, СО БЕСКРАЈНА ЉУБОВ КОН ЧОВЕКОТ.
Mene ne mi treba dokaz za postoenjeto na Bog, toa e najgolema vistina... A covekot e samo edno slabo stvorenie koe sam na sebe steta si pravi! Ti samo prodolzisi vo tvoeto talkanje, daleku ce stignes,, a ce ti dojde i tebe DENOT SMRTEN togas ce ti stane jasno, ama za zal mnogu kasno!задоволство

Argumenti............. mnogu si smesen. Nemozam ponatamu da prodolzam da debatiram, se nerviram za gluposti, nemozam tolku nisko nivo da padnam........ A be covece, idi pred ogledalo i stavigo prstot na um, razmisluvaj zatoa imas razum, ne tresi zeleni................  I za kraj, smrta ne e dogma, samo sto ti se plasis da go spomenes i toj zbor..тага

Islam es Para Todas’’ (“Islam je za svakoga")
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 12:45
ti be,.....imash li ,...um?!

.................go prashuva bezumniot ,...na umniot,.....bidejki nema um ,...drugo da go praha.голема%20насмевка
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZlatniLiljan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 12:55
Originally posted by brza brza напиша:

ti be,.....imash li ,...um?!

.................go prashuva bezumniot ,...na umniot,.....bidejki nema um ,...drugo da go praha.голема%20насмевка

изненадувањеизненадувањеизненадување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 12:58

Argumenti............. mnogu si smesen. Nemozam ponatamu da prodolzam da debatiram, se nerviram za gluposti, nemozam tolku nisko nivo da padnam........ A be covece, idi pred ogledalo i stavigo prstot na um, razmisluvaj zatoa imas razum, ne tresi zeleni................ I za kraj, smrta ne e dogma, samo sto ti se plasis da go spomenes i toj zbor..тага

Еве уште еден доказ дека бог, ако постои е лош учител - неговите ученици на љубезната реч враќаат со навреда.
пс. колку и да се трудиш да ме испровоцираш да те навредам, нема да ти успее.Јас сум ЧОВЕК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZlatniLiljan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 13:01
плазењеплазењеплазење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 13:01
ej,poleka ,...i jas sum,...ama ,ne sum ,...otrpnat! намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 13:04
Мене огледало не ми треба,
кога ќе погледнам во очите на среќниот
и јас сум среќен
кога ќе погледнам во очите на несреќниот
и јас сум несреќен
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZlatniLiljan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 13:14
љубов
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 13:16
изненадување,...................плазење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZlatniLiljan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 13:19
Originally posted by brza brza напиша:

изненадување,...................плазење

големо%20гушкањеголемо%20гушкањетрепкање
сршено%20срце
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 13:19
Така ме учеше мојот учител кој беше обичен смртник
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZlatniLiljan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 13:21

Така ме учеше мојот учител кој беше обичен смртник

Bog da go prosti.........a sto se sluci so tvojot ucitel, uste da ne uci na nekogoголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 13:25

Мене огледало не ми треба,
кога ќе погледнам во очите на среќниот
и јас сум среќен
кога ќе погледнам во очите на несреќниот
и јас сум несреќен

Тогаш Мајсторче ТИ СИ ВЕРНИК,и тоа каков верник,само ќе ти треба уште малце време за да сватиш дека ВЕРУВАШ.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 14>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,265 секунди.