|
Филозофџилница... |
Внеси реплика | страница <1 5051525354 81> |
Автор | ||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
. кога е внатре, а сака да допре однадвор а кога е надвор, а сака да допре внатре е рамнотежа е живеење со лесна гравитација . кога е внатре, а сака да допре однадвор а кога е надвор а сака да допре се‘ што гледа е нерамнотежа е живеење во проклета страст во себична гравитација . кога е внатре, а сака да допре се‘ што се чувствува а кога е надвор, а сака да допре се‘ што не се гледа е понирање е живеење во илузија на нечовечка смисла на животот без гравитација . што живеам сега јас, ти, тој, ние, вие, оние… ? |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Вчера бев паметна затоа што сакав да го сменам целиот свет. Денес сум мудра затоа што ќе се сменам самата себеси....
|
||
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од којсумјас - 22.Мај.2010 во 18:47 |
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ЧОВЕКОТ..мора да биде ДОВОЛНО ГОЛЕМ, да ги признае своите грешки ....доволно ПАМЕТЕН од нив да има корист ...и доволно СИЛЕН да ги исправи ....
|
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Treba da se poznava Osho, da se znae shto toj navistina podrazbira pod filozofija i religioznost, za da se razbere onoa shto malu nespretno e prevedeno od angliski. Onoa prvoto, deka folozofiranjeto najchesto e luk i voda e OK, no vtoroto - za religioznosta, e neshto sosem podrugo od religioznosta koja ja podrazbirame nie (kako institucijaliziran versko-crkoven aspekt) vo nashiot sekojdneven zhivot. Toa e neshto slichno kako so Niche. Bez da se osoznae Niche ne mozhe navistina posubsticijalno da se diskutira za nego. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
којсумјас
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се согласувам... Акцентот ми беше на смислата на филозофијата... Изменето од којсумјас - 24.Мај.2010 во 08:26 |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
јас па мислев имаш скопски акцент
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
којсумјас
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јап...
и таков акцент имам... |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па ти си био саде акцентиран
|
||
|
||
којсумјас
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јап... |
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
„Тајната на успешниот живот е да не умреш пред смртта“
|
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Човекот е ученик,болката е неговиот професор...
|
||
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
||
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sprotivnost na Ljubovta ne e Mrazenjeto tuku Ramnodusnosta ....
|
||
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мислам дека ми се пие пиво во овој жежок ден-значи се уште мозокот не ми е варен, значи постојам и ќе си купам пиво
Наздравје
|
||
Внеси реплика | страница <1 5051525354 81> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |