IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Доколку го променат името-како ќе реагирате?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Доколку го променат името-како ќе реагирате?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 8>
Автор
Порака
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2010 во 17:47
За четирите стана има посебна тема на последнава страна од подфорумов.
Ве молам, не мешајте баби и жаби на секоја тема.

Изменето од Анастеа - 24.Април.2010 во 17:48
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2010 во 19:15
Го исцрпеа народот финансиски, економски, психички и физички, и народот нема сила да се крене... Но доколку собере и малку сила да се крене, тогаш ќе биде преееемногу интересно за нашиве владеачи.... Незнам во која дупка ќе ги собере... Ќе има реприза на падот на Слободан Милошевиќ и падот на Николае Чаушеску.... Не гледам светла иднина за властодршците...

The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2010 во 19:37
Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

Го исцрпеа народот финансиски, економски, психички и физички, и народот нема сила да се крене... Но доколку собере и малку сила да се крене, тогаш ќе биде преееемногу интересно за нашиве владеачи.... Незнам во која дупка ќе ги собере... Ќе има реприза на падот на Слободан Милошевиќ и падот на Николае Чаушеску.... Не гледам светла иднина за властодршците...

a?!изненадување...aj ne bidi smeshen ,..hahahah....

....ne deka imam  protiv, toa da gi snajde,...ama ,...sosema e nevozmozno od vakvi lugje,...neshto slichno...

-Inache,...jas ke otvoram edno ...eftino shampanjsko....za vechno da trae ,...novoto !намигнувањеголема%20насмевка
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2010 во 19:44
колку што знам...
сеуште важи она...
дека на референдум само може да се смени името...
барем додека е оваа гарнитура на власт...
така да...
"Гласот нна народот" и оној како се викаше...збунетост
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2010 во 20:18
Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

колку што знам...
сеуште важи она...
така да...

Најголемиот проблем е што веќе ни го имаат скрпено муабетот... само се чека моментот на обелоденување... Едноставно ќе се водат по принципот на пуштање на коски, за давење, за побезболно да го проголтаме.. Неслучајни се апсењава и обелоденување на аферата со пензиите... Секогаш кога има важен настан за одлука или сл. за Македонија, на сцена се пласира бекап афера, за отргнување на вниманието... Така се случи и овој пат... Афера за апсењата, за да се подзатскрие проблемот со името...

The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2010 во 22:24

колку што знам...
сеуште важи она...
така да...

Ја прашувам една пријателка, онака љубопитно-Ти како Македонка, како ке гласаш на референдумот ?
А она мене онака бледо- Па како ке ми речат! А ти?
Јас нормално - Против промена  на името!
А таа мене- А бе ај што се поизанесе, ко да од тебе зависи нештозбунетост
Референдумот ке се скрои во партиските штабови, директива бе дејче, директива.
Ако де, јас ке гласам против промена на името, ако не за друго, барем за инат. Да се фалам  на внуците ко ке ги имам- Баба гласаше против за инат на душманите.голема%20насмевка

Изменето од mamamd - 24.Април.2010 во 22:25
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2010 во 22:41
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

колку што знам...
сеуште важи она...
така да...

Ја прашувам една пријателка, онака љубопитно-Ти како Македонка, како ке гласаш на референдумот ?
А она мене онака бледо- Па како ке ми речат! А ти?
Јас нормално - Против промена  на името!
А таа мене- А бе ај што се поизанесе, ко да од тебе зависи нештозбунетост
Референдумот ке се скрои во партиските штабови, директива бе дејче, директива.
Ако де, јас ке гласам против промена на името, ако не за друго, барем за инат. Да се фалам  на внуците ко ке ги имам- Баба гласаше против за инат на душманите.голема%20насмевка

Тешко на таа Македонка што ни сопствениот идентитет не си го почитува и чека некој да и каже како ќе гласа па и за сопствениот идентитет. Самиот ако човек не си го почитува гласот, после не треба да бара виновници, ако друг му ја скрои "капата".
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2010 во 07:10
Ovie surtucive na vlast ako go promenat imeto kako sto napravija komunjarite so znameto i ustavot, toa ke znaci i definitiven ubrzan kraj na ovaa drzava, vo granicite kakva sto ja poznavame.
Ako mislite deka Grcite tuka ke soprat mnogu se lazete.
A sledni na red koi ke ne zakopaat se Bugarite koi ke izlezat so nivni uslovuvanja, a tuka ke bide i Albanija kako oficijalna clenka na NATO.
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2010 во 08:28
Колкумина досега гласале за инат, па еве што ни се случува, од оние кои дојдоа на власт, со гласањата за инат?
За инат поединци се спремни да изедат и вреќа сол.И што со тоа?.
Инатот никаде не води.Единствено разумот и единствениот настап - БЕЗ ПОДЕЛБИ, инаку ни нема спас.
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2010 во 15:00
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

Ovie surtucive na vlast ako go promenat imeto kako sto napravija komunjarite so znameto i ustavot, toa ke znaci i definitiven ubrzan kraj na ovaa drzava, vo granicite kakva sto ja poznavame.
Ako mislite deka Grcite tuka ke soprat mnogu se lazete.
A sledni na red koi ke ne zakopaat se Bugarite koi ke izlezat so nivni uslovuvanja, a tuka ke bide i Albanija kako oficijalna clenka na NATO.

Се согласувам, од збор до збор.да
Промената на името само ќе ја отвори пандорината кутија, за на крај македонскиот народ да го изгуби и она што тешко успеал досега да го сочува.

Ако политичарите ни стокмат некоја ујдурма преку ноќ, тогаш заслужуваат да ги снајде и најлошото што народот ќе им пресуди.
А ако народот е спремен да проголта и такво нешто без реакција, мислам дека во таков случај подобро и не заслужуваме...не

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2010 во 15:10
Античкиот, такво етикетирање, навреди, вулгарности за сите оние кои не мислат како тебе на темава нема да ти бидат толерирани!
Мрш можеш да викаш на друго место, на форумов не... и да се гадиш од членовите! Затоа ли ја отвори темата?!

Суспензија од 15 дена поради сите досегашни опомени.
Доколку не се корегираш во начинот на пишување, казната ќе се зголемува.
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2010 во 18:41
Se mislev kako da ja protumacam temava...dokolku go promenat imeto-kako kje reagirate?

Fakticki, se implicira da, koga narodot kje bide staven pred svrsen cin, kako kje reagira?

Pa koga covek, ili eden narod ne ucestvuva aktivno vo svojot zivot, privaten ili opstestven, zagrizuvacko e navistina prasanjeto kako kje reagira koga kje bide staven pred svrsen cin. Osobeno za prasanje koe tolku go zezelo, od tolku razlicni strani, da vekje se izgubi sekakva razumnost. 

Realno ocekuvani se slednive ishodi:
- oblacno, na mesta so povremeni grmotevici vo slednite nekolku denovi, po sto sledi razvedruvanje...opcija osobeno ocekuvana vo situacija na referendum.
- oblacno so silni grmotevici, vrnezi od grad, no bez znacajni steti.

Nekakva promena kje mora da se sluci... otstapki od makedonska strana, obavezno.
Kakvi, kje vidime. Na loto ne mozeme i ne smeeme da se nadevame, ocigledno e deka mnogu docni.
Kolku pobrzo go sogledame i prifatime toa, tolku podobro.

Кон врв
Diogen Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2009
Поени: 355
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Diogen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2010 во 20:05
Originally posted by Kali Kali напиша:

Nekakva promena kje mora da se sluci... otstapki od makedonska strana, obavezno.
Kakvi, kje vidime. Na loto ne mozeme i ne smeeme da se nadevame, ocigledno e deka mnogu docni.
Kolku pobrzo go sogledame i prifatime toa, tolku podobro.

Не можам да се сложам со ваков став, едноставно не можам. Мое мислењње е дека преговори можеме да водиме со Атињаните, оти тие преговори ни се наметнати, но не сме обврзани да направиме отстапки. Едноставно, може да се дојде до состојба во која ќе се констатира дека решение за разликите не може да се најде и дека преговорите се безуспешни.
Тука се манипулира со разни притисоци од САД , ЕУ, „меѓународна заедница“.... Тоа не ништо друго туку терање на сопствените државни интереси преку грбот на Македонија.
Што може да се случи? Со политички притисок , убедување и користење на полтроните во нашите редови ( а ги има колку сакаш), да се истурка политички бришење на Македонија и Македонскиот народ и затворње на ова прашање после 1913 (поделбата на Македонија...Едноставно, да извршиме колективно самоукинување...
А наградата е ЕУ, творба која самата не знае што со себе, особено што Атињаните толку ја раздрмаа што веќе ништо не е извесно како понатаму...
Значи, ако не успее политички притисок, единствено решение да се „затвори“ Македонското досие е уште една воена поделба, ама нема такви услови,така да нашиот став треба да биде само трпение....
А тоа како би реагирале при промена на името, убеден сум во едно, нема да има жестока реакција. Едноставно, се покажа дека малку има луѓе кои би покренале радикални мерки, народов се претвора во „пластелин“ кој има само една мисла-шопинг у Грчка и летување у Грчка, веќе очигледно која земја им е помила....
А јас, генерациски од “комитска“ фамилија, знам дека нема да прифатам промена на име и идентитет ,моите се бореа во Грција, јас се борев во Македонија (2001) и ќе се борам за Македонија додека можам...Ќе постапувам по сопствена свест и совест....
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2010 во 05:31
Mi doagjaat nekolku batki doma i mi vikaat od utre ti ne si Zeksi71, nego si nekoj drug a ako ne ke go naebes.

So moeto ime me oslovuvat site koi me poznavaat, i prijateli i neprijateli, i tie sto me sakaat i tie sto ne, a toa znaci deka postojam, me ima na ovoj svet, od koga postoi svetot pa se do krajot.

Go menuvam imeto, nikoj poveke ne me poznava, i tie sto ke me zapoznaat ke me imaat na majtap, kako covek bez dostoinstvo, nekoj koj sekogas ke se napupi ako im treba nesto.

Utre, posle 20 god. koga ke mu recam na deteto moe deka nie sme Makedonci, takvi sme bile od sekogas, ke mi rece, ne me lazi, ne sme tie. Nie sme nekoi drugi.

Ovoj narod, bil vo poteski sostojbi od segasnava pa opstojal, ne dozvolil za 500 god. tursko da se zatre kulturata, jazikot, verata, pismoto.

A ovie segasnive bi ja prodale i sopstvenata familija za samo uste eden den da ostanat vo foteljite.

Ne veruvam deka za eventualna promena na imeto nekoj ke raspise referendum zatoa sto narodot ke kaze NE na takvoto bezobrazno prasanje.
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 8>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.