|
Доколку го променат името-како ќе реагирате? |
Внеси реплика | страница <1 34567 8> |
Автор | ||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За четирите стана има посебна тема на последнава страна од подфорумов.
Ве молам, не мешајте баби и жаби на секоја тема. Изменето од Анастеа - 24.Април.2010 во 17:48 |
||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Го исцрпеа народот финансиски, економски, психички и физички, и народот нема сила да се крене... Но доколку собере и малку сила да се крене, тогаш ќе биде преееемногу интересно за нашиве владеачи.... Незнам во која дупка ќе ги собере... Ќе има реприза на падот на Слободан Милошевиќ и падот на Николае Чаушеску.... Не гледам светла иднина за властодршците...
|
||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
....ne deka imam protiv, toa da gi snajde,...ama ,...sosema e nevozmozno od vakvi lugje,...neshto slichno... -Inache,...jas ke otvoram edno ...eftino shampanjsko....za vechno da trae ,...novoto ! |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
колку што знам...
сеуште важи она... дека на референдум само може да се смени името... барем додека е оваа гарнитура на власт... така да... "Гласот нна народот" и оној како се викаше... |
||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Најголемиот проблем е што веќе ни го имаат скрпено муабетот... само се чека моментот на обелоденување... Едноставно ќе се водат по принципот на пуштање на коски, за давење, за побезболно да го проголтаме.. Неслучајни се апсењава и обелоденување на аферата со пензиите... Секогаш кога има важен настан за одлука или сл. за Македонија, на сцена се пласира бекап афера, за отргнување на вниманието... Така се случи и овој пат... Афера за апсењата, за да се подзатскрие проблемот со името... |
||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ја прашувам една пријателка, онака љубопитно-Ти како Македонка, како ке гласаш на референдумот ? А она мене онака бледо- Па како ке ми речат! А ти? Јас нормално - Против промена на името! А таа мене- А бе ај што се поизанесе, ко да од тебе зависи нешто Референдумот ке се скрои во партиските штабови, директива бе дејче, директива. Ако де, јас ке гласам против промена на името, ако не за друго, барем за инат. Да се фалам на внуците ко ке ги имам- Баба гласаше против за инат на душманите. Изменето од mamamd - 24.Април.2010 во 22:25 |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тешко на таа Македонка што ни сопствениот идентитет не си го почитува и чека некој да и каже како ќе гласа па и за сопствениот идентитет. Самиот ако човек не си го почитува гласот, после не треба да бара виновници, ако друг му ја скрои "капата". |
||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ovie surtucive na vlast ako go promenat imeto kako sto napravija komunjarite so znameto i ustavot, toa ke znaci i definitiven ubrzan kraj na ovaa drzava, vo granicite kakva sto ja poznavame.
Ako mislite deka Grcite tuka ke soprat mnogu se lazete. A sledni na red koi ke ne zakopaat se Bugarite koi ke izlezat so nivni uslovuvanja, a tuka ke bide i Albanija kako oficijalna clenka na NATO. |
||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
||
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Колкумина досега гласале за инат, па еве што ни се случува, од оние кои дојдоа на власт, со гласањата за инат?
За инат поединци се спремни да изедат и вреќа сол.И што со тоа?. Инатот никаде не води.Единствено разумот и единствениот настап - БЕЗ ПОДЕЛБИ, инаку ни нема спас. |
||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се согласувам, од збор до збор. Промената на името само ќе ја отвори пандорината кутија, за на крај македонскиот народ да го изгуби и она што тешко успеал досега да го сочува. Ако политичарите ни стокмат некоја ујдурма преку ноќ, тогаш заслужуваат да ги снајде и најлошото што народот ќе им пресуди. А ако народот е спремен да проголта и такво нешто без реакција, мислам дека во таков случај подобро и не заслужуваме... |
||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Античкиот, такво етикетирање, навреди, вулгарности за сите оние кои не мислат како тебе на темава нема да ти бидат толерирани!
Мрш можеш да викаш на друго место, на форумов не... и да се гадиш од членовите! Затоа ли ја отвори темата?! Суспензија од 15 дена поради сите досегашни опомени. Доколку не се корегираш во начинот на пишување, казната ќе се зголемува. |
||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se mislev kako da ja protumacam temava...dokolku go promenat imeto-kako kje reagirate?
Fakticki, se implicira da, koga narodot kje bide staven pred svrsen cin, kako kje reagira? Pa koga covek, ili eden narod ne ucestvuva aktivno vo svojot zivot, privaten ili opstestven, zagrizuvacko e navistina prasanjeto kako kje reagira koga kje bide staven pred svrsen cin. Osobeno za prasanje koe tolku go zezelo, od tolku razlicni strani, da vekje se izgubi sekakva razumnost. Realno ocekuvani se slednive ishodi: - oblacno, na mesta so povremeni grmotevici vo slednite nekolku denovi, po sto sledi razvedruvanje...opcija osobeno ocekuvana vo situacija na referendum. - oblacno so silni grmotevici, vrnezi od grad, no bez znacajni steti. Nekakva promena kje mora da se sluci... otstapki od makedonska strana, obavezno. Kakvi, kje vidime. Na loto ne mozeme i ne smeeme da se nadevame, ocigledno e deka mnogu docni. Kolku pobrzo go sogledame i prifatime toa, tolku podobro. |
||
Diogen
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 355 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тука се манипулира со разни притисоци од САД , ЕУ, „меѓународна заедница“.... Тоа не ништо друго туку терање на сопствените државни интереси преку грбот на Македонија.
Што може да се случи? Со политички притисок , убедување и користење на полтроните во нашите редови ( а ги има колку сакаш), да се истурка политички бришење на Македонија и Македонскиот народ и затворње на ова прашање после 1913 (поделбата на Македонија...Едноставно, да извршиме колективно самоукинување...
А наградата е ЕУ, творба која самата не знае што со себе, особено што Атињаните толку ја раздрмаа што веќе ништо не е извесно како понатаму...
Значи, ако не успее политички притисок, единствено решение да се „затвори“ Македонското досие е уште една воена поделба, ама нема такви услови,така да нашиот став треба да биде само трпение....
А тоа како би реагирале при промена на името, убеден сум во едно, нема да има жестока реакција. Едноставно, се покажа дека малку има луѓе кои би покренале радикални мерки, народов се претвора во „пластелин“ кој има само една мисла-шопинг у Грчка и летување у Грчка, веќе очигледно која земја им е помила....
А јас, генерациски од “комитска“ фамилија, знам дека нема да прифатам промена на име и идентитет ,моите се бореа во Грција, јас се борев во Македонија (2001) и ќе се борам за Македонија додека можам...Ќе постапувам по сопствена свест и совест....
|
||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mi doagjaat nekolku batki doma i mi vikaat od utre ti ne si Zeksi71, nego si nekoj drug a ako ne ke go naebes.
So moeto ime me oslovuvat site koi me poznavaat, i prijateli i neprijateli, i tie sto me sakaat i tie sto ne, a toa znaci deka postojam, me ima na ovoj svet, od koga postoi svetot pa se do krajot. Go menuvam imeto, nikoj poveke ne me poznava, i tie sto ke me zapoznaat ke me imaat na majtap, kako covek bez dostoinstvo, nekoj koj sekogas ke se napupi ako im treba nesto. Utre, posle 20 god. koga ke mu recam na deteto moe deka nie sme Makedonci, takvi sme bile od sekogas, ke mi rece, ne me lazi, ne sme tie. Nie sme nekoi drugi. Ovoj narod, bil vo poteski sostojbi od segasnava pa opstojal, ne dozvolil za 500 god. tursko da se zatre kulturata, jazikot, verata, pismoto. A ovie segasnive bi ja prodale i sopstvenata familija za samo uste eden den da ostanat vo foteljite. Ne veruvam deka za eventualna promena na imeto nekoj ke raspise referendum zatoa sto narodot ke kaze NE na takvoto bezobrazno prasanje. |
||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
||
Внеси реплика | страница <1 34567 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |