IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Перење Мозок
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Перење Мозок

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 8>
Автор
Порака
SuicideMessiah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Август.2008
Статус: Офлајн
Поени: 157
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај SuicideMessiah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Декември.2008 во 14:29
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Vo Makedonija...najpametnite sugestii se davaat od pozicija na OPOZICIJA

Ке бидам краток, кога СДСМ беше на власт и чекаше корекција од тогашната опозиција на ДПМНЕ ...ДПМНЕ го напуштија собранието а потоа истите протестираа со тенџериња.

Изменето од SuicideMessiah - 03.Декември.2008 во 14:30
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Декември.2008 во 14:35
Originally posted by SuicideMessiah SuicideMessiah напиша:

Ете затоа не пастирам линк на изворот

П.С. Изворот е од друг форум

П.П.С Барам јавно извинување од anastea за упропастување на 3 страни од мојата тема без никаква причина навлегување на оф топик.

Последен пат: го имав прочитано весникот, затоа и те прашав од кој е текстот. Ти безобразно излажа дека е твој, а можеше само да кажеш дека е од друг форум или од Ѓорѓи Спасов, не мораше ни линк да ставаш.

Да ти се извинам јавно???...  Затоа што излажа???...
Мислам дека ти треба да се извиниш, јас немам причина за извинување што посочив на една лага!
Повеќе не мислам да коментирам, да не ти ја “расипувам“ темата... кажав се што мислев.

Изменето од anastea - 03.Декември.2008 во 14:36
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Декември.2008 во 14:39
Originally posted by fiks fiks напиша:

бутел и нејзината најслаба точка Моира.
.

Moira vo nikoj slucaj ne e moja najslaba tocka, taa e samo najlos moderator na idividi
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Декември.2008 во 14:46
Многу интересен човек овој suicide...
Отвара тема наречена Перење Мозок...
Потоа постира туѓи колумни....
Па лаже дека се негови...
Па потоа откако другите ќе увидат дека лаже....
Самиот ќе увиди дека веќе не може да лаже...
Па ќе прогласи дека тоа не е битно...
Па ќе почне да набедува други дека му ја уништиле темата...
А он е невин како мајски цвет...
Па затоа сега треба некој да му се извинува...
за тоа што тој лажел...збунетостзбунетостзбунетост

И како шлаг на торта ...
Човекот зборува за Груевски дека денес кажал едно...
а утре друго...

Држ ми го копилево...
да и се насмеам на копиљаркава...

И не мислам дека сме off topic....
Типов (suicide) во контекст на темата...
се обиде практично да ја изведе операцијата...
Перење Мозок...

И пак ќе речам... Такви ги има пун к*рац...
Ги нема оние другите...

Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Декември.2008 во 14:51
Јас го кажав своето никој од нас не е оф топик,се додека неговата поента што го поттикнала да одговори така не се покаже како обид да го прави тоа што го нергира со самото поставување на насловот на темата Перење Мозок.
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Marko sk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 08.Ноември.2008
Поени: 887
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Декември.2008 во 15:42

Koga se postira nekoj tekst, nekogash i ne mora da se navede avtorot, od prichina - da se zadrzhi vnimanieto na sodrzhinata na tekstot, vo sprotivno so polit. pripadnost na avtorot, se gubi od navedenoto i se tolkuva kako otvoren napad na drugarta polit opcija koja vo momentov e na vlast.
No Suicide, koga veke beshe direktno zaprashan koj e avtorot na tekstov, nesmeesh da lazhesh.
OK, se nadevam deka povekje nema da ti teknuvaat vakvi nesmasni izjavi da davash.

Sega da se zadrzhime na tekstot !
Navedenoto e odlichen scan na sostojbite vo drzhavava. Soodvetno na ova, spored mene ( kje se fokusiram na kapacitetot na ovaa vlada, vo pogled na svetskava kriza), zhalosno e koga na vakov premier mu se dade vakva silna podrzhka ( a sigurno seushte ja ima - popularnsota i verbata deka toj e onoj koj "pravilno ja tera vodata"), a samo pred 2 meseci javno izjavuvaa deka krizata nema da ja pogodi Mkd.
Znam deka "prilepskite" diplomci ( sade mudri glavi) se so skromni performansi, no gluposti od typot Mkd e mala ekonomija i ne e integrirana vo svetskite ekonomski procesi, pa krizata nemalo da ne pogodi i sl., se imamentni za "ekonom. eksperti" koi veze nemaat ne samo od ekonomija, tuku od elementarnite tekovi na opshtestvenata reprodukcija.

Ako cenite na metalite pagjaat, i piljar da si kje vidish od strukturata na izvozot, deka toa e katastrofa za Mkd, isto i za LON -arebeit arazhamanite, kako i za doznkite -nekomercijalnite transveri kako priliv na devizi od nashata diaspora. Ova se trite kljuchni izvori na devizen priliv so koi nie go pokrivame uvozot i kolku tolku funkcionirame kako ekonomski sistem. So nivnoto namaluvanje nie vleguvame - pagjame vo sostojaba vo koja drastichno mozhe da se uspori siot proces na normalno odvivanje na opshtenst. reprodukcija a so toa i na drzhavata vo celina....ama od kaj da znae vakvi raboti.....

Vladinovo prezentiranje na nastanite, nivniot obid da gi pretsavat kauzalnostite i posledicite po Mkd preku edna porozova percepcija, kako podnosliva za obichniot narod, jasno govori za nivniot skromen kapacitet ne samo shto nemozhat nishto da napravat, tuku predlozhenite merki koi denovive bea prezentirani, se imanentni na vladi koi nemaat hrabrost poseriozno i so pogolema odgovornost Mkd ne samo da ja zashtitat od krizava, tuku i da storat neshto so vistinskiot razvoj na nashata ekonomija.
Eve ideja ( bonus od mene do vladava) da se razmisli za mozhnosta da se iskoristat deviznite rezervi, da se izmenadjiraat vo produktivni celi i da ne trcha so predvremeni otplati na kreditite> Samo ekonom. nepismeni ljugje, bez ideja za razvojna politika, koga imaat nekoja para "vishok", ili ja chuvaat onaka kako vo trezor, ili gi vrakjaat anuitetite predvremeno, iako doveritelite toa ne go baraat...

Изменето од Marko sk - 03.Декември.2008 во 17:10
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Декември.2008 во 17:02

Ја прочитав целата дискусија која сте ја воделе и искрено да ви кажам дека апсолутно не се согласувам со дел од коментарите кои се претставуваат барање за извесно бришење на постови и околу наводни офтопици за кој се жали авторот на темата, кој патем наместо културно како што доликува на прашање кое се однесува на авторството на текстот кој го поставил како вовед на темата, кажува конструкција со која го присвојува наведениопт текст а потоа се жали за упропастување на темата. Темата воопшто не е упропастена затошто и дискусијата која се води се води повторно околу текстот. Така да бришење на коментари нема да има, иако од наведените можеби три-четири и заслужуваат да бидат избришани, но нека стојат и тие се во контекст на дискусијата сем оние "добронамерни" сугестии околу начинот на модерирање.

Линкови од други форуми нема да се дозволат на Идивиди, но доколку е текстот авторски сигурно не е поставен само на форум туку е превземен од друго место и пожелно е да се наведе изворот. А доколку е текстото напишан од истиот автор кој го поставува како тема на овој форум, а го има и на друг форум, тоа воопшто не треба да се наведува, бидејки ниеден пост, а со тоа и текст објавен на форум не е сопственост на форумот, туку на авторот.

Поздрав и продолжете ја дискусијата на тема.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај SuicideMessiah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Декември.2008 во 21:15
Леле мори мајко,значи пак јас крив ...хаха
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Декември.2008 во 21:18
Абе да му се сневиди, ти на секој форум ја имаш отворено истава тема.... што е мислам работава?
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Декември.2008 во 21:20
 Перење Мозок

...toa e rabotata...
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 00:26
Еххх пекарите за кој прават леб.......
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 00:40
koj to peree mooozook? a da mi gi ispere i plackive? i da gi spegla po moznost?
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај SuicideMessiah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 21:58
Падна обвинетието за Змиско око, само седуммина во затвор

Падна обвинението за организиран криминал на 72 обвинети во Змиско око. Судот пронајде докази само за злоупотреба на службената положба на седум контролори, кои ги казни со по две години затвор. Највисоката од три години за поткуп ја доби заменикот на полициската станица во Петровец.
Останатите, сите инкасанти, заминаа дома со условна казна. Четворица се целосно ослободени од обвинението. Обвинителството не успеа.
„Ќе видиме Апелација што ќе каже во тој дел. Тоа е мислење на судот, мое мислење е дека постои злосторничко здружување и организиран криминал, оценка на судот е дека не постои“, вели Вилма Рускоска, Одделение за организиран криминал.
Пресудата обвинетите ја дочекаа емотивно. По една година од спектакуларните апсења, сепак задоволни, не остана ништо од тврдењата дека организирано украле над пет милиони евра преку наплатните рампи, како што се тврдеше тогаш.
Адвокатите делумно задоволни, тврдат дека ова е компромис од минимална казна за да не се плаќа отштета која обвинетите би ја побарале за поминатото време во притвор.
„Казните од две години за контролорите, не да се високи, него контролорите немаат кривично дело и во тој дел за контролорите ќе жалиме“, изјави Саво Коцарев, адвокат.
„Беше храбра одлуката, дали беше во конкретниот случај оправдана или не, ќе коментираме подоцна“, рече Мирослав Вуиќ, адвокат.
Од обвинетите судот ќе бара да ги вратат солидарно парите кои беа прифатени во постапката како направена штета. Тоа значи, заедно да вратат 2,7 милиони евра или по околу 40 илјади евра секој.
И оваа одлука се убедени дека ќе падне. Во понеделник пак, од „Македонија пат“ ќе бараат да ги врати на работните места од каде беа суспендирани не неодредено време додека им трае притворот. Судот го укина за сите обвинети.

E ova e perenje mozok!

I povtorno :

Процесот “Мавровски работници“ повторно одложен

Судскиот процес за малтретирањето на работниците на “Маврово“, и денеска, не се одржа поради не присуство на повеќето обвинети. Главниот претрес се одложува по трет пат. Новото рочиште е закажано за 24 декември.

Судијата Горан Бошевски информираше дека не е постапено по наредба на судот за обезбедување на дел од обвинетите. Не добиле известување од МВР, дали постапиле по наредбата. Мерката притвор продолжува.

Адвокатот на пратеникот на ДУИ, Џемаили, Елези, изјави дека Џемаили не можел денес на дојде во Судот поради здравствени причини. На новинарско прашање дали знае каде е неговиот клиент, тој со одговор дека не знае.

Пред судската зграда братот на Шкодран Идризи, Влазмир со транспаренти од дописот на Карла Дел Понте од 14 мај 2002 година, во кој се наведува дека обвинителката одлучила да не ги оптужува Идризи и Фадил Ферати. Влазмир Идризи побара од надлежните институции да не ги обвинуваат и да го почитуваат Законот за амнестија.

Chudna rabota. Em ne gi baraat, em ne mozhat da gi najdat,ili em znaat kade se i em nemozhat da gi najdat.

E ova e Perenje Mozok!
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 22:58
Originally posted by SuicideMessiah SuicideMessiah напиша:

Падна обвинетието за Змиско око, само седуммина во затвор

Падна обвинението за организиран криминал на 72 обвинети во Змиско око. Судот пронајде докази само за злоупотреба на службената положба на седум контролори, кои ги казни со по две години затвор. Највисоката од три години за поткуп ја доби заменикот на полициската станица во Петровец.
Останатите, сите инкасанти, заминаа дома со условна казна. Четворица се целосно ослободени од обвинението. Обвинителството не успеа.
„Ќе видиме Апелација што ќе каже во тој дел. Тоа е мислење на судот, мое мислење е дека постои злосторничко здружување и организиран криминал, оценка на судот е дека не постои“, вели Вилма Рускоска, Одделение за организиран криминал.
Пресудата обвинетите ја дочекаа емотивно. По една година од спектакуларните апсења, сепак задоволни, не остана ништо од тврдењата дека организирано украле над пет милиони евра преку наплатните рампи, како што се тврдеше тогаш.
Адвокатите делумно задоволни, тврдат дека ова е компромис од минимална казна за да не се плаќа отштета која обвинетите би ја побарале за поминатото време во притвор.
„Казните од две години за контролорите, не да се високи, него контролорите немаат кривично дело и во тој дел за контролорите ќе жалиме“, изјави Саво Коцарев, адвокат.
„Беше храбра одлуката, дали беше во конкретниот случај оправдана или не, ќе коментираме подоцна“, рече Мирослав Вуиќ, адвокат.
Од обвинетите судот ќе бара да ги вратат солидарно парите кои беа прифатени во постапката како направена штета. Тоа значи, заедно да вратат 2,7 милиони евра или по околу 40 илјади евра секој.
И оваа одлука се убедени дека ќе падне. Во понеделник пак, од „Македонија пат“ ќе бараат да ги врати на работните места од каде беа суспендирани не неодредено време додека им трае притворот. Судот го укина за сите обвинети.

E ova e perenje mozok!

I povtorno :

Процесот “Мавровски работници“ повторно одложен

Судскиот процес за малтретирањето на работниците на “Маврово“, и денеска, не се одржа поради не присуство на повеќето обвинети. Главниот претрес се одложува по трет пат. Новото рочиште е закажано за 24 декември.

Судијата Горан Бошевски информираше дека не е постапено по наредба на судот за обезбедување на дел од обвинетите. Не добиле известување од МВР, дали постапиле по наредбата. Мерката притвор продолжува.

Адвокатот на пратеникот на ДУИ, Џемаили, Елези, изјави дека Џемаили не можел денес на дојде во Судот поради здравствени причини. На новинарско прашање дали знае каде е неговиот клиент, тој со одговор дека не знае.

Пред судската зграда братот на Шкодран Идризи, Влазмир со транспаренти од дописот на Карла Дел Понте од 14 мај 2002 година, во кој се наведува дека обвинителката одлучила да не ги оптужува Идризи и Фадил Ферати. Влазмир Идризи побара од надлежните институции да не ги обвинуваат и да го почитуваат Законот за амнестија.

Chudna rabota. Em ne gi baraat, em ne mozhat da gi najdat,ili em znaat kade se i em nemozhat da gi najdat.

E ova e Perenje Mozok!

И ова е перење мозок
Фрчко не бил свесен ни што збори ни што пишува

Фрчкоски како тужен за клевета на суд изјави дека не се сеќава што пишувал во својот коментар, дека текстовите по објавувањето во весниците не ги чита, а Дневник објавил негов текст кој не му го дале на авторизација. Поголема навреда за Дневник и плукање врз себе како ова одамна не е видено

Премиерот Никола Груевски вчера на суд се соочи со професорот Љубомир Фрчкоски. Груевски го тужи Фрчковски за клевета заради лагите изречени во колумна на професорот објавена во весникот Дневник, во која тој посочува дека премиерот потпишал два анекси кои ја направиле најголемата штета на државата. Премиерот вчера како приватно лице даде исказ во Кривичниот суд во Скопје, потенцирајќи дека невистините, навредите и префрлувањата изнесени од Фрчковски во септември во 2007 година, тешко му ги повредиле угледот и честа.

"Јас работам и живеам од угледот и честа и благодарение на угледот и честа јас уживам доверба кај граѓаните, на таа основа станав и Премиер. Намалувањето на довербата кај мене како личност и како Премиер дури и на само еден граѓанин како последица на напишаните невистини за мене е тешка последица" - посочил Груевски.

Фрчковски пак пред судијата кој го води предметот се бранел дека тој само претпоставувал дека тоа го направил и дека провоцирал. Тој додал дека како тужен за клевета на суд изјави дека не се сеќава што пишувал во својот коментар, дека текстовите по објавувањето во весниците не ги чита, а Дневник објавил негов текст кој не му го дале на авторизација.

(Б.З.)

http://www.vecer.com.mk/?ItemID=4A6B3C84B80CDD43B1555F71F5D4EF45

Изменето од Vladimir88 - 04.Декември.2008 во 22:59
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 8>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.