|
Колку Протестантите го разбираат Светото Писмо? |
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Автор | ||||||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Коментарот на Ахмар апсолутно е на темата, ама твојот не е. За да знаеш што е темата, прочитај го мојот воведен пост. |
||||||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||||||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
А зошто не земате пример и за останатите работи што ги пишува во Библијата? На која верска заедница припаѓаш? (Се надевам дека нема и ти да се криеш како Евангелос&Co) Изменето од Maran Ata - 17.Септември.2009 во 14:31 |
||||||
|
||||||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Всушност земаме пример од царот Давид. Инаку јас не се споредувам со никого.[/QUOTE] Koj se sporeduva so mene ? Segata nastrana, ni car David ne bil cvekje za mirisanje. Onie sto ja citaat Biblijata znaat za sto zboruvam. No bidejki car David imase iskreno srce i se pokaja za grevovite sto gi napravi, Bog mu prosti. Psalmite, delo na car David se prekrasni, pogolemiot del se od nego napisani. No,treba da zememe primer od ISUS kako treba da ziveeme, a ne od smrtni luge, iako od sekoj covek moze da naucime nesto , se razbira. |
||||||
fileo
Сениор Регистриран: 08.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 165 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
А зошто не земате пример и за останатите работи што ги пишува во Библијата? На која верска заедница припаѓаш? (Се надевам дека нема и ти да се криеш како Евангелос&Co)[/QUOTE] posoci mi nekoi raboti koi ne gi zemame za primer, bidejki do den denes znam deka se sto sum jas i sto postanav e delo na Bozjiot Zbor. inaku jas sum novoroden pentekostalen hristijanin |
||||||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
KINGDAVID, ти ја сфаќам поентата за Цар Давид, но треба да паметиш дека не е работата кој колку греши, туку ДАЛИ тој што греши ќе се покае. Ако споредуваме, тогаш св. ап. Петар направил поголем грев од цар Давид, затоа што овој се откажал од Господ (а што е полошо од тоа?), но тој станал еден од најголемите апостоли на чија вера Господ ја основал Својата Црква, а сето тоа само заради - ПОКАЈАНИЕТО. Не ги гледај површно работите... И друга работа, треба да земаме примери и од светите луѓе, тоа го советува и апостол Павле. Изменето од Maran Ata - 17.Септември.2009 во 15:12 |
||||||
|
||||||
fileo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
sakam da dodadam deka ne go razbiram postot na ahmar1
ako sakas te molam da mi objasni kakva vrska ima otkrovenieto vo biblijatai poslanieto do evreite so protestantite. izgleda deka ne sum upaten vo ovaa problematika. Изменето од fileo - 17.Септември.2009 во 15:08 |
||||||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Протестантите тврдат дека Библијата каква што ја знаеме денеска, постоела уште во времето на апостолите, но не е така. Библискиот канон т.е. кои Посланија ќе бидат вклучени во Библијата, се разгледувал дури до 7-8 век. Библијата била канонизирана, т.е. се утврдиле кои Посланија и Евангелија се веродостојни и добри за читање, од страна на Светите Отци, кои денеска протестантите ги негираат. Ама, се’ со ред. Ќе стигнеме и до тој дел. п.с. намерно или ненамерно, ми го избегна прашањето: На која верска заедница припаѓаш? (Се надевам дека нема и ти да се криеш како Евангелос&Co) Изменето од Maran Ata - 17.Септември.2009 во 15:28 |
||||||
|
||||||
fileo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
п.с. намерно или ненамерно, ми го избегна прашањето:
На која верска заедница припаѓаш? (Се надевам дека нема и ти да се криеш како Евангелос&Co) напишав во претходниот мој пост Изменето од fileo - 17.Септември.2009 во 15:37 |
||||||
fileo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
не знаев дека протестантите го негираат тоа.
како и да е мене не ми е важно тоа што они негираат за канонизирањето на библијата, поважно е дали ја исполнуваме библијата. т.е. учењето на Исус и апостолите. бидејки на крајот сепак секој ќе биде оправдан или осуден според своите дела на вера или невера. Изменето од fileo - 17.Септември.2009 во 15:35 |
||||||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Se soglasuvam so tvojot post Maranata. BOG pomegju nas. |
||||||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Јест и будет! |
||||||
|
||||||
Bronhi
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 348 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Ве молам некој да ми каже по што е магистер господинов: м-р Марко Грозданов, теолог и каде магистрирал, на која тема.
Не за друго, чисто информативно. Најверојатно е православен теолог и затоа е загрижен за духовната состојба на православните верници во Македонија, инаку не гледам со кое право би можел да критикува нешто што на никој начин не влијае на него. Или можеби, тоа ќе да е!!! Младите епископи на МПЦ почнаа да му ја матат водата во „неговото“ стадо, „заблудените овци“ кои тој успеа да ги „спаси“ почнаа да се враќаат дома . Сигурно е тоа, во спротивно зошто би се чувствувал „загрижен“ за да реагира Па уште и во весник |
||||||
Земете БРОНХИ полесно се дише
|
||||||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Господинот Марко Грозданов е син на сениор пасторот на баптистичката заедница „Радосна Вест“ - Професор Иван Грозданов. Според тоа како се регистрирани во Регистарот на верски заедници во РМ, тој е магистар на баптистичка семинарија International Baptist Theolgy Seminary Па, според тоа, најверојатно е втората твоја опција зошто пасторот е „загрижен“. п.с. тука се содржани некои интресни информации (разобличувања и резилења) Изменето од Maran Ata - 17.Септември.2009 во 16:11 |
||||||
|
||||||
Опитен
Сениор Регистриран: 20.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 699 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
ова е еден класичен пример колку Протестаните (не) го разбираат Светото Писмо. Прости ми Рита, не те познавам и не ми е намерата да те осудувам туку да упатам на една моја забелешка во врска со темата. Изменето од Опитен - 17.Септември.2009 во 16:14 |
||||||
Господи Исусе Христе помилуј не
|
||||||
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |