|
Сакајте ги непријателите - што со Сатаната? |
Внеси реплика | страница <1234 9> |
Автор | ||
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Оваа тема е на база на Боженствениот закон (како што рече Аџија).
Секако, се даваат мислења, одговори .. НО не на она што е прашање а јас па и другите кои ги интересира одговорот на ова прашање ќе бидеме задоволни кога ќе се коментира на прашањето а не за ... кој/а е сатаната! |
||
hardcore
Сениор Регистриран: 20.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 268 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dali pak vo vasata vera nema bozestvenost(kako sto sam indirektno velis),pa baras odgovor na tvoeto prasanje?Spoznavajci koj/a e satanata,spoznavame i dali taa treba da se saka....Redno e kako tvorec na temava da dades svoe viduvanje,pa da vidime dali ce se slozat ucesnicite vo diskusijata ili ne...Bidejci temata ti e nedefinirana i bez tvoe viduvanje,(zboram vo svoe ime),zatoa jas dadov nekoi primeri od minatoto,a ke dadam i za segasnosta,so cel prvo da spoznaemeKOJ/A e satanata....zatoa sto i satanata ima svoe veruvanje(iako e bazirano na zlo i nasilie).E,potoa mozeme da zborime za toa dali treba da se saka ili ne...
|
||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
hardcore, доста се вадиш со тоа да бараш МОЕ ВИДУВАЊЕ и прашуваш за Исламот.
Темава е според законите во Библијата, на база на Боженствениот закон како што вели Аџија па според Библијата и христијанството треба да коментирате, не јас .. вие да коментирате. Дали сатаната треба да се сака? дали е наш непријател? дали сатана е ПРИЈАТЕЛ според христијанството? Ве молам ... објаснете, христијани! |
||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kako moze da e prijatel satanata na covekot, mist procitaj se sto pisuvas?
|
||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
се изјаснуваш дека станата е непријател .... што според Божјите закони .. како што аџија вели, треба да ја/го сакаш на сатаната! НЕЛИ? |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
KJE VI JA RAZRESAM DILEMATA
KAKO SO NEMA GOSPOD TAKA NEMA NI SATANA, FUCIFER,PRVIOT ANJEL |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
браво браво браво ... верник христијанин ... прекрасно! |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
VERNIK SI TI I TATKOTI
SAMO TI VERUVAJ SI |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a shejtanot tebe ti e prijatel aaaaaaaaaaaaaaaaa
aham.
|
||
|
||
rome
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
belichka taka je tie shto ne go sakaat Hristos se so satanata i mnogu si go sakaat
|
||
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
||
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
lele rome prekrasna si
|
||
|
||
чаир
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 950 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Христос вели кој не сее со мен тој растура
|
||
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
|
||
hardcore
Сениор Регистриран: 20.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 268 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
hardcore, доста се вадиш со тоа да бараш МОЕ ВИДУВАЊЕ и прашуваш за Исламот.
Темава е според законите во Библијата, на база на Боженствениот закон како што вели Аџија па според Библијата и христијанството треба да коментирате, не јас .. вие да коментирате. Дали сатаната треба да се сака? дали е наш непријател? дали сатана е ПРИЈАТЕЛ според христијанството? Ве молам ... објаснете, христијани! ***Eve,ti so ............(da ne me izbrisat),ce ti objasnam;za da dojdeme do sustinata na tvojata tema morame prvo da vidime koj/a e satanata,koi se delata na satanata,koj (svesno ili ne)ja pocituva satanata,pa posle da vidime dali taa e prijatel i za kogo.Dali satanata ima svoj nacin na dejstvuvanje i preku kogo.Dali nekoj se krie pozadi satanata a pri toa velejci nesto drugo.Koi se osobinite na satanata...
ZA DA DOJDEME DO HARDCORE(SUSTINATA)NA TVOJATA TEMA<TREBA DA SE ODGOVORAT PRVO OVIE PRASANJA.
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"Ste ~ule
deka bilo re~eno: 'Qubi go svojot bli`en' i 'mrazi go svojot neprijatel'. A
Jas vi velam: Qubete gi svoite neprijateli i molete se za onie {to ve
progonuvaat; za da bidete sinovi na va{iot Tatko Koj e na nebesata, bidej}i
Negovoto sonce izgreva nad zlite i nad dobrite, i Toj im dava do`d na
pravednite i na nepravednite. Za{to ako gi qubite onie koi ve qubat vas,
kakva nagrada imate? Zar istoto ne go pravat i dano~nicite? I ako gi
pozdravuvate samo svoite bra}a, {to pravite pove}e od drugite? Zar ne go pravat
istoto i drugite narodi? I taka, bidete sovr{eni kako {to e sovr{en va{iot
nebesen Tatko." Добро познатата тактика на муслиманите: Извади половина реченица од контекст и толкувај ја на начин како што тебе ти одговара. Од контекстот јасно се гледа дека Исус ги поучувал своите ученици за односот и ставот што тие треба да го имаат кон другите луѓе (особено оние луѓе кои им се непријателски настроени). Значи таму Исус збори за луѓе, а не за ѓаволи, демони и сл. Зошто инаку Исус би ни рекол да се молиме за ѓаволот, кога неговата судбина е точно определена и запишана во Новиот Завет и нашата молитва не би можела да смени ништо. Ништо нема да постигнеш со твоето прашање, затоа што сите тука знаат во кој контекст Исус ја дал таа заповед. т.е. да се поправам, сепак мислам дека ќе постигнеш нешто. Сите јасно ќе можат дури и од муслиман да прочитаат дека Христовото учење и етика високо ја надминува онаа на Мухамед. Исус со таа заповед ја дал златната форумула како да се решаваат конфиктите и каков став да се има при тоа. Исус со таа заповед ни укажува што значи вистинска и безусловна љубов, што нашиот Небесен Татко ја има во изобилиен (дури и над оние кои го мразат) и сака таа љубов да ја преслика и во човекот. Но се додека не го смениш твојот став кон Христовите поуки, нема никогаш да ја разбереш нивната големина, широчина и длабочина. Но ти можеш да го смениш, ако сакаш. Нека Бог ти помогне да направиш мудар избор. Поздрав! Изменето од EvAngelos - 26.Мај.2007 во 17:29 |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Внеси реплика | страница <1234 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |