IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Нашата душа во огледало-имате ли храброст
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Нашата душа во огледало-имате ли храброст

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака
bijonse1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Регистриран: 14.Јануари.2009
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 16521
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2009 во 23:00
zs da ne ???
niedna zhena ne mozhe da bide tolku gadna pred ogledalo kolku mozhe mazhot da bide pijan....
размислување
shto rekov sega ??збунетост 

Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2009 во 23:09
лепота је скупа голема%20насмевка
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2009 во 11:15
Mali soveti i napatstvija za temava(gledam deka ne e toa sto se bara od naslovot pa malku se razvodnuvame):

-zaboravete na toa deka ovde na netov moze da vi nasteti

-probajte da se samoanalizirate(a toa go pravite cesto)

-iskrenite zborovi imaat nezamislivo golemo vlijanie na tugjata psiha

-bidete podobri luge od vcera(pocnete od denes)

-otvorete si ja dusickata be

I KAKO POSLEDNO...EDEN ISKREN ZBOR OD DUSA KE POBIE MILJARDA LAZNI...намигнување

Изменето од Joshua_Tree - 23.Ноември.2009 во 11:16
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2009 во 11:41
мојата душа во огледало...размислување...во последно време составен дел од денот ми стана ѕиркањето во сопствената душа...
понекогаш останувам запрепастена од потребата да се приклучам на глутницата волци...а секогаш инстинктите ме воделе кон стадото срни...можеби мојата попустливост,толерантноста на се околу мене која понекогаш ме доведува до лудило  ме тера да почнам да трагам по групата која растргнува,која напаѓа,која се брани...
понекогаш ме стаписува чувството на празнина иако просторот околу мене е толку густо населен што ми го одзема  воздухот...
можеби сум волк самотник кој по логика на нештата се втурнал вртоглаво во гужвата и никако да го најде својот пат до духовниот мир...
а можеби е само бесцелното лутање во потрага по разбирање...по убав збор...кој ќе знае...
огледалото секојдневно ми проектира извртени слики...

Изменето од Andjelina - 23.Ноември.2009 во 15:08
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2009 во 13:18
TESKO E DA SE BIDE COVEK...VO OVOJ SVET BEZ MORAL I OSNOVNI COVECKI VREDNOSTI!!!

WOW...za tvojot komentar...аплауз

Covek kolku staree tolku poveke se vrti kon svojata dusa!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2009 во 15:04
Ajde IQ forumdzii da go vidam ogledalceto.....среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2009 во 16:28
Zatvoreni vo sebe
Sme zaboravile da se smeeme
Sme zaboravile zosto sme tuka...
Preokupirani so sami sebe...
Osameni
Nikakvi

STETA...KE JA ZATVORAM TEMATA

Изменето од Joshua_Tree - 23.Ноември.2009 во 16:29
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2009 во 16:51
Зошто мислам дека темава е за во Филозофија а не тука во љубов?

Оти ако стои тука во Љубов треба исклучиво за нашиот Љубовен одраз во огледалото да говориме,вака се сведува на чиста филозовија одделена од Љубовта.

Оти нашата надворешност кога је гледаме во Огледало не ја покажува нашата Љубов,таа е скриена и ниеден одраз не може да ја визуелизира,Љубовта се чувствува и забележува само доколку некој не гледа од другата страна на алуминиумската фолија и ни ги прати нашите делувања, и има способност да ја осети таа наша Љубов која се манифестира од нас независно од нашиот одраз кој може и да се изглуми и да прелаже.
Гледањето во огледалото може да не одведе по стапките на Нарцис,а одејќи по неговите стапки прво ќе се уништиме самите себе си а потоа и сите околку нас.
Во огледало можеме да видиме две работи на нас самите.
Убавината и грдоста на ликот а потоа да се восхитуваме на себе доколку сме убави или да си ја изгризиме душата доколку не сме,а тоа го правиме бидејќи ни недостига убавината за да може да ни ја погледнат душата која е втората работа која ја гледаме директно во очите.
На крајот му иде не сум убав но имам душа,ама џабе вреди добрата душа кога нема убавина за да некој ја види.

Тешка тема ти е оваа Џошуа за муабет,затоа има малу коментари не секој е подготвен да да си ја отвори душата.
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2009 во 17:02
Aaaa fiks so tebe ke polemiziram....плазење
Zarem Narcisot e loso odnesuvanje vo ovoj svet poln so lazni standardi?
Zarem ne treba da bideme podobri negoli vcera?
Zarem ne e covekot vo ova vreme bludno...onoj sto treba da vikne EJ JA SUM COVEK?

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2009 во 17:08
Нарцисот знаеме како завршил,јас реков само одење по негови стапки ништо друго,доброто или лошото во тоа секој нека си го пресмета и нека си го разбере на свој начин.
Јас се раководам од митот

Џошуа темава е дефинитивно за во Филозофија,абе сигурен сум.

Морфолошки сите сме луѓе,ама духовно малку мина од нас можат да речат дека ги исполнуваат стандардите за Човек,и со дела и постапки.
неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2009 во 17:16
Dusata e gospodar na ljubovta...
Temata e ubava ama nikoj nema "guts" da pise za nea...
Sme se zatvorile i nemozeme da bideme podobri negoli vcera...намигнување
Napisi go svoeto ogledalo sega fiks...ke bides podobar covek utre!

Znaes...filozofijata i umetnosta na ziveenjeto se brat i sestra
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2009 во 17:21
Не ти треба моето огледало Џошуа.
Во него може да пишам се и сешто,и пак да не знаеш какво е.
Може да го исмислам,да го накитам да има совршен кристално чист одраз,исполнет со милост,добрина и убавина.

Мојот одраз на форумов ти е преточен во овие 17733 поста.
Многу е знам,ама ако почнеш да читаш барем наназад неколку месеци ќе си формираш една визуелизација на моето огледало.
неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2009 во 17:29
Namera mi e so ovaa tema da se napravime podobri lugje...
Da diseme od ovoj vozduh ovde i da ucime eden od drug...

Zarem e toa loso?

CEKAM DA GO VIDAM TVOJOT LIK VO OGLEDALOTO...GLEDAM DEKA SI OKAY

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2009 во 17:35

За да стане некој подобар човек,прво треба да ги согледа сите свои негативности и да почне елиминација на нив едно по едно.

Иначе Џошуа не знам дали знаеш но не пишувај со големи букви во постовите,тоа се смета за викање,и јас така пишував на почеток се додека не дознав за тоа
Прифати го ова и стануваш одма со една негативна работа помалку,стануваш подобар човек
неколку жолти ракии.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.