|
Како ја замислувате иднината и Вие во неа |
Внеси реплика | страница <1 13141516> |
Автор | ||
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Posakuvam veke ne da ja zamisluvam.....premnogu se okupirav so vazni i nevazni sitnici koi morav da gi isplaniram .....nekoi se ostvaruvaat nekoi ne.....nekogash si razocharan.....zoshto ne se ostvarilo onaka kako shto e zamisleno.....nekogash si zadovolen od postignatoto....no dodeka seto toa go zamisluvav i planirav....shto znam .....sega znam deka mi falat segmenti od vremeto koga sum ja planirala idninata, a ne sum ja ziveela segashnosta...
|
||
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
so vgradeni segmenti od minatoto vo idninata zhivej ja segashnosta
iskrata na momentot od segashnosta ., e pepel na minatoto i ogan na idninata milioni godini nanazad<>milioni godini nanapred <> <>se nishto vo sporedba na sega., iskrata na tvojata ubavina., tvojot mir i spokojstvo., ., vnatreshnata nepovtorlivost -<>- posveteno na gazela-<>- |
||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
||
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
....blagodaram...
|
||
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Amin! |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
,,,,kako minato...
|
||
vivi
|
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема што да ја замислувам иднината. Јас сум веќе во неа!
?!?!?!?!?!?!? Просто. Кога бев 20 години, ја замислував иднината после 30 години. И, еве сум. |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А да си замислиш некаде во иднината дека те частам чинија топли кифлички? Да не ти ја должам де... |
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е тоа е во блиска иднина, кога ќе ти дојдам таму на гости. Овде зборувам/е за иднината после едно 2-30 години ! |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
vivi
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
С'е додека си фантазираме за иднината и ние во неа, с'е дотогаш си ставаме прангии на нозете градејќи атачменти за нешто што НЕ ПОСТОИ и нешто што гарантирано НИКОГАШ нема да постои токму онака како што си замислуваме. И нормално, бидејќи никогаш фантазиите нема да се реализираат како што сакаме, тоа ќе не направи несреќни во СЕГАШНОСТА, кога таа замислена иднина впрочем ќе заживее како СЕГА. И така, наместо да го уживаме СЕГА, онака како што Е и како што само може да биде, ние тоа СЕГА го губиме со фантазирање за непостоечкото УТРЕ, како и со незадоволството од нереализирање на нашите фантазии. Дупло голо. Токму тоа е оноа пеколно живеење на земјава, напишано во светите книги, нешто од што треба дасе бара спасение. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Додека не’ гњават со минатото, нема иднина
|
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kako ja zamisluvam idninata?
zavisi od toa kako gledam na svetot - dali e svetot vo mene ili jas vo nego, sekoj daden mig
|
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Никако не ја замислувам, оставам да тече и да ми се случува. Па и нека ме изненади, не мора се' да тече праволиниски испланирано... |
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сега сме некогашна иднина, значи џабе замислување на иднината
|
||
Внеси реплика | страница <1 13141516> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |