|
Македонска Енциклопедија |
Внеси реплика | страница <1 1314151617 65> |
Автор | |||
Момче Македонче
Сениор Регистриран: 16.Август.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да, ама ова што го напиша ти го кажуваат Грците, Албанците, Бугарите, Србите... не Македонците
|
|||
„Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите“ - Гоце Делчев
|
|||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас кажувам дека можам да летам... Пробугарското “МАНУ“ ке го внесе во енциклопедијата.. “КАПИШ“ Изменето од Buggyman - 26.Септември.2009 во 22:57 |
|||
Homo homini lupus est...
|
|||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A "decata na Tito" sto se tie neli se Makedonci? Изменето од kultuzin - 26.Септември.2009 во 22:58 |
|||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За 8000 ден. ке почекам некој попуст на дела кој се вредни и ке си купам дузина од нив... |
|||
Homo homini lupus est...
|
|||
Buggyman
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Тие се изрод на денешницата...“ и по ТИТО, МИТО... |
|||
Homo homini lupus est...
|
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Бугиман, зошто ден-денес Грците и покрај тоа што се соседен народ на Бугарите, не се грижат многу за тоа што ќе кажат тие, туку дури и во секојдневниот говор сите навреди се упатени кон нив, не сакам сега тука да ги пишувам? Зошто ниту една друга земја не се грижи за тоа што ќе рече соседната држава при промовирање на својата историја. Грција дури и периодот од 1904-1908 година го нарекува Македонската "борба", без да и е гајле кој како ке реагира. Да не речам дека лица како Јон Драгумис, Вардас, Германос Каравангелис и другите ги воздигнува до небото, без притоа да и е гајле дали ние или некој друг ќе негодува. Зошто не не праша нас што ни правеле тие? И да, ние сме посебен народ, го сакал тоа некој или не, нема зошто да се срамиме што се бориме да го докажеме тоа, независно дали некому тоа му се допаѓа или не! |
|||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pa takvi ni ja pisuvat Enciklopedijata (Sloveni vo dusata) deca na poranesniot sistem, e se dodeka ima takvi nie nema da mozeme da mrdneme... Ne sum ja cital navistina , no samiot fakt deka sme nareceni sloveni govori dovolno, da imas takov stav vo SFRJ i da razberam, no denes koga si sloboden, suveren i samostoen seuste da izleguvas so nekoj diktatorski tezi , navistina treba da ti fali nesto... I posle se lutime koga ne vikat Slavomakedonci, pa nasite akademici vo najkriticniot moment od naseto postoenje izleguvaat so tezi i jasno i glasno go negirat nasiot identitet...A patem sekako nemat nikakvi dokazi , bidejki i pokraj seta propaganda , posle tolku naproi i izminati godini na nikoj ne mu uspea , makar i lazno da dokaze deka sme Sloveni , tuku se se sveduva na preplivuvanje na dunav so cevki vo ustata i takvi bljuvezi treba da citam jas vo "MOJATA" enciklopedija... |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Прочитај ги "Делата на Светите Апостоли од Светиот Апостол Лука" во Новиот Завет. |
|||
Buggyman
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И да, ние сме посебен народ, го сакал тоа некој или не, нема зошто да се срамиме што се бориме да го докажеме тоа, независно дали некому тоа му се допаѓа или не! Не спорам дека сме посебен народ, не спорам дека треба промовирање, но никако не сакам да ме промовира пробугарски ориентиран таканаречен академик... јас ја научив лекцијата од 2001 со планот на поделба на Македонија, што е со тебе? Ја научи ли? Што се однесува за Грците и Бугарите, колку што знам јас немаат ниакви “историски“ спорови, а ако говориш за периодот од 1904-1908, прочитај го Григор Прличев што пишува во неговиот дневник за кој нема потреба од повторување. Тогаш нас и бугарите не сметале за еден ист народ.... што тука не е јасно, и дали треба да следам и бранам енциклопедија која вели исто така дека “со трски на устата сме го препливале Дунав?“... не се слагаш? Изменето од Анастеа - 27.Септември.2009 во 02:13 |
|||
Homo homini lupus est...
|
|||
Buggyman
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Како прво, атеист сум “до коска“ и не ме интересираат такви “дела“ пишани од некој/некогаш.... некој пра Ристевски!! Сепак би било сходно да спомнеш некое име и презиме по можност, за да знаеме за кој се работи... Изменето од Buggyman - 26.Септември.2009 во 23:34 |
|||
Homo homini lupus est...
|
|||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Секако дека не се сложувам со никаква поделба, или менување на границите на Македонија! Во однос на Грците и Бугарите, немаат историски спор, Бугарија попушти, седна на маса, Грција издиктира договор, Бугарија го потпиша, на сите кои од Егејот се сториај Бугари, Грција им прати во шеесетите по 100 лева и ги обештети. Со тоа се реши спорот меѓу нив. Независно, Грција и ден-денес се однесуваат со Бугарите исто како со нас, а во секојдневниот речник има навреди за нив, па и јас знам некои. Инаку тоа дека не сметале за ист народ, грешка си, читај го Драгумис, читај што пишува Павлос Мелас, читај за влегувањето на грчката војска од Солун до Лерин кој јазик го слушале. Тоа се грчки документи. Точно дека Грците не викале Бугари, со цел да не навредат. Тоа и на мајка ми фамилијата го кажуваше, сепак, тоа Македонците го доживувале како навреда! П.С. Грците имаат некои ситни спорови со Бугарите, кои не ги истакнуваат толку, ама Бугарите во повеќето случаи премолчуваат. Изменето од Анастеа - 26.Септември.2009 во 23:53 |
|||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За среќа, историјата ги смета тие дела како патоказ за ширењето на Христијанството! |
|||
Buggyman
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Болдованото е малку смешно, расистичко и нецивилизирано, зар не? Како може да биде навредливо ако некој ме нарекол така... “Peace brtoher"... разбираш... Изменето од Анастеа - 26.Септември.2009 во 23:41 |
|||
Homo homini lupus est...
|
|||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Очигледно не ги разбираш Грците, не знам колку си имал можност да се запознаеш со нив и нивниот начин на разбирање на нештата. Не сакам никого да навредам, затоа и не ги пишувам грчките навреди, а повеќето се однесуваат на Бугарите. Само ќе те потсетам на грчкиот збор "ВУЛГАРОС", мислам дека е доволно тоа. За еден Елин, се што е бугарско е гнасно ( читај го и Мисирков, а и не треба тоа, читај за односот на Грците кон сите припадници на Егзархијата, таму доволно ќе се запознаеш со тогашниот грчки светоглед. Уште еднаш се извинувам на сите од Бугарија, не ми е целта да ги навредам, туку да го претставам нештата такви какви се, а токму од почит и кон вас, нема да ги постирам грчките навреди, кои дури и на грчки ги знам. Изменето од Анастеа - 26.Септември.2009 во 23:50 |
|||
Внеси реплика | страница <1 1314151617 65> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |