|
Бегање од часови |
Внеси реплика | страница <1 121314 |
Автор | |
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Киднаш еднав од англиски, досадно беше до бол.
Ама, ко за беља, не фати заменик директорот, пишував изјави... ...и од тогаш... ...слабо нешто бегањето ми се врти во глава. |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
vlad0
Сениор Титула нема поради неплатени сметки Регистриран: 18.Ноември.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 2263 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас махер сум за бегање ама џабе овој класниот ова година шо ми е само да слушни дека избегал некој од час и готово глата на трупче и .....
ама лани и осмо кога бев се скапав од бегање. |
|
Која е таа љубовна состојка која не држи поврзани за оние кои ги сакаме и покрај тоа што ни нанесуваат многу голема болка?!
|
|
One_lovE
Сениор Ветеринарка Регистриран: 10.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 124 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Искрено кажано во основно бев примерно дете и не бегав
Прва година средно продолжив да бидам примерно корчагинско дете. И бууум втора година ме мава пубертет. Во втора година почнав да бегам и тоа прво беше групно бегство цел клас од испрашување хемија, стандардно отидовме на кафе во Барбика. И тука второ полугодие, не можам да кажам дека баш директно бегав, ама планирав кога да одам, кога да не одам во школо.. Имав откачено друштво и знаевме да отидеме низ продавници во ГТЦ, Рамстор, до Казабланка, до Вегера на појадок.. кои времиња беа.. Класната многу ми веруваше, дури и јас ги средував изостаноците.. па можете да замислите.. Ова со бегање ми траеше некаде заклучно со 3та, после не, намалив и се усериозив као.. Нема ништо лошо се додека знаете паметно да бегате и секако паметно да ја смотате класната после! |
|
b1ljana
Нов член Регистриран: 09.Јануари.2011 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 20 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во основно избегав само неколку пати но не добив неоправдани изостаноци.
И во средно многу ретко се случуваше тоа се до последнава 4та година. Оваа година наплаќам и за претходните |
|
BlueOuT
Нов член Регистриран: 03.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
како е чувството да седиш на 7ми час?
|
|
FeaR
Сениор False Evidence Appearing Real Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 5307 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
"А ти поарен да не си?" -македонски начин на прифаќање критика
|
|
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
lelleele sto bese toa
|
|
vivi
|
|
DragancoLeskoec
Сениор Регистриран: 01.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во втора ми го намајли поведението на 1 и ми ги намалија н. изостаноци на 40 за да не ме избркат.
Ако бегате, бегајте паметно, не од еден час, туку цел ден и бидете со спремни оправданија.Исто помага ако си одличен ученик, има двојни стандарди... Изменето од DragancoLeskoec - 05.Март.2011 во 15:47 |
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Медицина е супер школо. Кога и да бегаш, го имаш интернатот. Си одш кј другарка ти во соба си пиеш кафе, ќе грицнеш нешто и си се враќаш на часови.
|
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нашата класна велеше: За секој неоправдан по 10 денари а на крајот од годината кога ќе се соберат ги трошите сите заедно!
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бегавме, бегав, како-кога.
Инаку беше подобро да киднеш од час него да заработиш кец.
Часот ќе го оправдаш ама од кец-петка неможеш да направиш, така ми работеше логиката.
Имавме 2-3 бубалици у клас, едни девојчишта што ич не беа тимски играчи, па ние кога ќе се договоревме сите да бегаме ни требаше саати да ги убедиме и овие 3, ама ко за беља никогаш неможевме да ги врбуваме така да ептен ни рушеа просек.
Оценките стално ми биле во ред, ама поведението во 3 год средно ми беше леле-мајко
Сепак за упис на факс ти го гледаат просекот од оценките, неоправданите и вака и така.
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вистински кошмар за бегачите од часови е Франција. Таму повеќето училишта имаат врати кои се отвораат само со електронска картичка. Секој ученик има таква и за да влезе-излезе од училишната зграда, мора да помине со картичката. Компјутерот регистрира, дата, ден, час и минута. Да се избега значи може, но проблемот е како ќе се правда прецизно евидентираниот изостанок.
Спротивно на тоа, деведесетите од 20. век во Србија заминувањето од часови беше едноставно ако се има пари. Читав за девојка која за да оди во проституирање со богата клиентела(додека траат часовите), по неколку десетици дојчмарки или долари ќе му тутнеше на портирот па и на класната и нема проблем - ионака заработуваше по неколку стотици од услуга. Плати па клати работава... Изменето од Majkl - 10.Март.2011 во 11:20 |
|
Внеси реплика | страница <1 121314 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |