|
Бог го создал светот,а кој го создал Бог? |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 20> |
Автор | ||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da kje mi pomognes so matematika ej ne bi bilo loso za tenzori da mi objasnis neso ne mi odat bash |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Од каде да знае со сигурност? Можеби е клонирано?
Вера анакине, вера и ништо друго... колку и да си горд и суетен, преголема е твојата вера за да ја скриеш.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zapravo koj se rakovodi so vakva logika na dokazuvanjetio ne mi treba za objasnuvanje na diferencijalki i tenzori |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
брза, свати веќе еднаш, неверници не постојат! Сите сме верници.
Теиститие веруваат дека Бог постои (со над 50
аргументи за својата вера), а Атеистите исто така веруваат дека Бог не
постои ( со ни еден аргумент за својата вера) a,be ti ne sfakjash,...jas postojam (kako)nevernik0 ,samo poradi tebe,....za razlika od tebe ,...ti bi postoel i bez mene,...
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ти постоиш поради мене? Колку романтично
|
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
klonirano I ROMANTICNO
? OD STO???? GLEDAM SEGA IDE NA PODOBRO IMAME SMISLA ZA HUMOR I ODLICNO SE ZABAVUVAME VO DENOT DENESEN ZATOA I JAS SUM POSREKJEN DENES SO MOITE PRIJATELI ADZI I EVANGELOS A I BRZO MOJ HEROJ Изменето од anakin - 24.Јуни.2007 во 13:03 |
||
|
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Никој не е заинтересиран за наградата?
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Аџи, па дај малку спушти го критериумот, кој жив ќе најде аргумент дека Бог не постои
Ајде предложи и втора награда (500,000 долари) за оној кој ќе докаже дека Бог е измислен
|
||
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
POZDRAV I CAO NA SITE MILO MI BESE
|
||
|
||
ZakHay
Сениор Регистриран: 21.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Evangelose jas misalm malku e, malku e Kume da digneme na nekolku mlioni pa da ima povekje zainteresirani razbiras...
|
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Евентуално можат да освојат награда, само ако го спуштиме критериумот на, дали може некој барем да „каже“ дека Бог не постои... Тука се експерти... |
||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Каков верник сум јас, не знам, ама знам дека со лагата не се прави компромиси. Не може и Православието и протестантизмот да се во право. За едните Богородица била и останала девојка, за другите таа е обична жена која после Христос имала и други деца. Една од двете мора да учи на ерес, која е доволно голема за никогаш да не се признаат како цркви. Оние кои се во ерес ионака се во лага и веднаш ќе ги признаат оние кои не се во ерес. Меѓутоа оние кои се во вистината Божја нема да сакаат да се сложат со лагата. Ако ти како православен ја признаваш нивната „црква“ плукаш по својата Црква и плукаш по Богородица. За едните крстот е свет, за другите крстот е безначаен симбол. Оној кој се нарекува православен а се согласува со ставот на протестантите плука по крстот потешко отколку реално да плукнел. За едните, Светителите се Божји угодници чии поуки треба да ги следиме, за другите Светителите се демонски служители. Оној кој се нарекува Православен, а ги прифаќа оние кои плукаат на Светителите, плука и тој по нив. И мал милион на работи во кои тие еретиците го отфрлија Бога и неговото свето учење и си создадоа свое. Читаш ли во во Символот на верата во кој е кажано: ...исповедувам Едно крштение, во Едната соборна и Апостолска Црква... Црква може да биде само една бидејќи Христос беше Еден. Ние православните не смееме никого да судиме но не смееме да не пропуштиме да судиме постапки според правилото: Да не му се суди на човекот, туку на неговите постапки. Тоа е Православниот став кој очигледно не го знаеш. Ако не ги прекоруваме погрешните постапки едни на други нема ни да напредуваме, туку широко ќе ја отвориме вратата за секакви небогоугодни учења за Господ Христос. Бил ли Христос млак со фарисеите. Не ги судел ли нивните постапки? Дали бил млак Јован Крстител со отпадниците од верата. Дали биле млаки Апостолите или Светителите. Имаат ли нешто заедничко Господ Христос и велзеевул. Треба ли на ширењето на лагата, да речеме, не смееме да и судиме и да бидеме индиферентни верници. Верници сеирџии. Стои и само гледа како Црквата е напаѓана и ништо не прави. |
||
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 20> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |