|
Паркети |
Внеси реплика | страница <1 1011121314> |
Автор | |
macaparket
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 293 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eeee баш штета. Се надевам у Скопје ко ќе бидат ќе успееме да најдеме некој да слика нон стоп. Ја планирам некако да бидам на сцена.
|
|
UMRENI LJUGE UMRENI LJUGJE
NA UVO MI SE DERAT UMENI LJUGJE UMRENI LJUGE MNOGU GOMNA SERAT |
|
macaparket
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 26.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 293 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Гласајте за Паркети на WorldSings
Освен Next Time, Македонија има уште еден претставник на WorldSings. Тоа се битолските Паркети. Тие за сега имаат 122 гласа, и без оглед што не се во првите 20, постојат сериозни изгледи да се најдат меѓу најдобрите. Гласајте за Паркети на WorldSings. Затоа Гласајте за Паркети! WorldSings е музички натпревар во кој учествуваат музичари од целиот свет. Првите 20 песни кои ќе бидат одбрани според он-лајн гласање (кое завршува на 31. декември), ќе се квалификуваат за настап на World's best song натпреварот кој ќе се одржи на 19. март 2010 во Лас Вегас. Наградите кои ќе бидат доделени од страна на шестчлено жири се: Прва награда: $500.000. Втора награда: $200.000. Трета награда: $100.000. Четврта награда: $40.000. Останатите 16 финалисти ке добијат по $10.000. За да гласате треба прво да се регистрирате. (Веста ни ја испратија фановите на Паркети) http://mmm.com.mk/?ItemID=6E1F31BB12B261449FEA9BF247A32D2D Изменето од macaparket - 10.Октомври.2009 во 14:52 |
|
UMRENI LJUGE UMRENI LJUGJE
NA UVO MI SE DERAT UMENI LJUGJE UMRENI LJUGE MNOGU GOMNA SERAT |
|
repetitor
Нов член Регистриран: 01.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 31 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Evergrin stih : "ti si cupe ubo mnoguuuu ! "
|
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
parketi gi sledam od poodamna, imaa na vremeto zivi svirki a i se uste verojatno imaat, grupata e otkacena, luda i bas mi se dopaga nivniot stil
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добро би им дошло едно туширање..Посебно на пејачот...
Инаку интересни се...И за слушање и за гледање.. |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
Командантица
Сениор Регистриран: 27.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нешто ги нема последно, сигурно „готват“ нешто
а можеби и ќе ги очекуваме посвторно на избор за песна за на евровизија, од нив ништо не се знае |
|
..Живеам за да умрам..!
|
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
parketi gi znam uste od poodamna, imaa na vremeto zivi svirki vo kocani, pa i vo drugi gradovi vo makedonija, ok se, otkaceni, malku poveke se sega iskomercijlizirani, ama jebi ga toa tie
|
|
MySelfme
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bas se super, gi obozavam...super otkaceni, otiginalni.
ekstra, a posebno bitolskion akcent cool... |
|
NOTHING NEVER ENDS...
Kakov paradoks!!!Sovrsenata ljubov e onaa sto ne pravi nesrecni. |
|
vlad0
Сениор Титула нема поради неплатени сметки Регистриран: 18.Ноември.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 2263 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
паркети според мене се најглупиот македонски бенд ever.
и мислам дека не заслужуваат тема да се отвора за нив |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е зошто да не заслужуваат?
Како и сите музичари и тие: си имаат обожаватели, си имаат и критизери... |
|
bingo
Сениор Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 2522 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мене не ми звучат добро ама сакам да гледам кога трескат глупости на ова мислев паркетимојот живот нема веќе смисла пелените ми се жива кисла а не е тука мама да ме слечи мочка почна на к....о да ме печи
Изменето од bingo - 02.Февруари.2010 во 11:42 |
|
Sp-mk.com
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Нов член Регистриран: 19.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 17 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Паркети е бенд од Битола кој се состои од Сашо Паркет (вокал), Зоки Паркет (бас), Симс Себастиан Паркет (гитара), Марија Паркет (вокал, гитара), Славе Паркет (тапани). Првиот албум (Грижа на совеста) е издаден во 1996 година, иако пред тоа долго време имаат свирено во андерграунд рок сцената. Текстовите им се за различни теми, каде што имаат различни значења, во некои имаат морбидни значења, во некои воопшто немаат значење, пишуваат на теми рок енд рол, љубов, социјални теми... Исто така имаат направено и адапции на неколку познати песни. Паркети имаат свирено на најубави и на најлоши места. На многу настапи, своите родители не ги пуштале децата да одат бидејќи имало многу голотија, шутки, насилство. Еднаш настапот им бил прекинат од полицијата. Паркети се најдобри во живо, затоа и тие ги сметаат сите песни како демо песни. Во последниве неколку години се претворија во малку комерцијален бенд, но сеуште имаат дел од нивниот стар стил, а секако, старите песни остануваат засекогаш во нашите срца (и компјутери :) ), можеме да очекуваме нови песни од Паркети (сеуште не се знаат какви).
Повеќе информации за Паркети ќе најдете на: http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%B8 Многу нивни песни и настапи ќе најдете на youtube Да не постирам директен линк, можете да ги симнете скоро СИТЕ песни од паркети од тука: http://ob.blog.mk/parketi |
|
Внеси реплика | страница <1 1011121314> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |