|
Дали се срамиме или гордееме со големите споменици |
Внеси реплика | страница <1 89101112> |
Автор | ||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Boogie, лавовите нема да се на местото на спомениците на кралевите, туку Гоце Делчев и Даме Груев. Спомениците на кралевите, кои со заминување на Србите од Македонија беа однесени и стопени, стоеле кај Камениот Мост, таму сега ќе бидат Гоце и Даме, а лавовите ќе стојат на мостот Гоце Делчев. |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Туф - мислев дека лавовите ке ги лапнат барем коњите пошто знам дека кралевите српски како ноеви избегале од Македонија
|
||
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tomb rider 2 - subtitles
34 00:04:43,109 --> 00:04:44,838 lt's a temple built by Alexander the Great. 35 00:04:44,943 --> 00:04:46,706 Who was Greek, in case you don't know. Леле леле - Лара Крофт не jа разбира историjата ама е jака |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Туф туф - пак Грчко Бугарска љубов Мојата лара Крофт вика вака 34 00:04:43,109 --> 00:04:44,838 lt's a temple built by Alexander the Great. 35 00:04:44,943 --> 00:04:46,706 Who was Macedonian, in case you don't know. Едно време мислев само Србите се онадат со Грците ама ова било тројка за убав помин - колективна распаљотка Изменето од Boogie - 17.Јануари.2010 во 18:08 |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mит е дека Бугарите ги рушеле спомениците, друг ги рушел, уште кога Србите заминале, пред да дојдат Бугарите, почнале спомениците "мистериозно" да исчезнуваат.
Дури и Зебрњак не го срушиле Бугари, туку Македонци, а Кумановци мислам дека убаво се запознаени со тој настан, мене до детали ми го раскажаа токму Кумановци. Ако е точно дека Бугарите рушеле се српско, ќе го срушеле и офицерскиот дом и други работи изградени од Србите, ама не е така, колку и некој да сака. Изменето од Анастеа - 18.Јануари.2010 во 01:58 |
||
DelijaSkopje
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Факт е дека Бугарите рушеле се Српско (како и денес), а Официрски дом е само зграда, а не споменик, така да тоа што го збориш нема везе... Изменето од Анастеа - 18.Јануари.2010 во 02:00 |
||
"ОСУМ ИПОУ ИУЈАДИ ВУЃЕ..."
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зебрњак е 100% срушен од Бугарите - Македонците немале тогаш топови за да стрелаат во споменикот а споменикот е срушен со топовски погодок
|
||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Немам намера да се натегам со рекла-кажала, прочитај повеќе, разговарај со сведоци на настаните, па говори потоа. А денес во Македонија, не гледам српски кралеви, па да рушат Бугари, а и како рушат, со проектили ли од Деве Баир? П.С. Во меѓувреме прашај и што се случило во Мичурин 1941 година, пред влегувањето на Германците во Скопје, ако имаш баба или дедо убаво ќе ти објаснат. Изменето од Анастеа - 18.Јануари.2010 во 02:01 |
||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не! Додуша бугарско било оружјето, ама не и луѓето, во Старо Нагоричане не живеат Бугари нели? Ајде повеќе на историја за ова, овде забегавме, ќе не кара Ане. |
||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако навистина рушеле ни направеле услуга, негледам зошто би ми сметало ако некој ја завршил работаа која инаку сам би требал да ја завршим...на крај на краевите и рушењето не е едноставно а факт е дека Македонија треба да се исчисти од споменици који ги граделе оние кои не поробувале па биле тие Грчки, Бугарски или Србијански сеедно... Бидејќи историјата ни била таква , да не сме имале прилика да градиме споменици по наша воља, мислам дека е време засекогаш да ја зацементираме нашата засебност и историја токму во центарот на главниот град... Изменето од Анастеа - 18.Јануари.2010 во 02:01 |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а каква корист ќе имавме од некојси споменик на српски крал
ако баш ве интересира коњаниците од кај камени мост поставени за време на Србија биле тргнати во магацин, а истите подоцна се стопени и употребени во споменикот на паднатите борци кај влада
бугарите ако ништо друго не поштедиле од изградба на споменици и градби од нивната култура, а и немале време за тоа фала богу
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Два антички лава пристигнаа, на Александар ќе се почека оти нормални лавове а не саблезаби |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
oti nie sme normalni
a tie se nasi lavovi |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ziva sramota!
vo vakva situacija,..koga drzvata ne ni lichi na nekoja si moderna drzava,..za narodot i da ne se spomnuva....najslaba infrastrutura ima vo evropa( albanija e izvan konk*rencija...i taa naskoro ke ima avtopatishta so site nishani)...na narodot zolchkata mu ja vadi sopstvenata drzava,...i pri ochi go "vrti" deka ustvari...deka toj ustvari ,..i nema ni tolku mozok, ni da sfati deka navistina ubavo si zivee... Изменето од brza - 18.Јануари.2010 во 12:56 |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Внеси реплика | страница <1 89101112> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |