IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Арапски јазик
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Арапски јазик

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 17>
Автор
Порака
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Статус: Офлајн
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 01:04
ama brat, pravilata gi ucime vo tekot na ucenjeto na jazikot.
Gore vo postot ti pojasniv odprilika kako mozes da znaes so znacite!

Sestro Mekka mislam deka e taka, neli?
Na k*rsot taka nie gi prepoznavame znacite!
No vo knigata ima znaci, ponekogas!

PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 01:05
Sestro "um" e za mnozina?
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
mekka Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2008
Локација: Madagascar
Поени: 38
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mekka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 01:06
Originally posted by ZlatniLiljan ZlatniLiljan напиша:

Pa koga go razbiram jazikot ne mi treba pravila sestro.. Togas ce si citam normalno ako gi poznavam bukvite neli? No sepak fala sto se trudis da ne poucis od arapskoto pismo!
pa i sega mislam da ne ti tebat pravilata dodeka ne go znas jazikot,sto ke mozes da citas arapski .ako se zboruva za k*ranot on e so vokali.
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 01:06
Originally posted by mekka mekka напиша:

ova se cita:ma ismuke

A dali Sesto moze da kazis MESMUKE?? Bidejci zborceto MA kako samostalno neli e Prasalna Forma SHTO??? ILI GRESAM!??

I AKO KAZEME MA ISMUKE-bukvalno vo Mkd jazik bi doslo --SHTO IME! ILI GRESAM,ZATOA BARAM DA MI OBJASNETE....SELAM!!

Изменето од Halid ibn Velid - 10.Март.2008 во 02:06
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mekka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 01:07
da aisha
Кон врв
ZlatniLiljan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Февруари.2008
Поени: 346
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZlatniLiljan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 01:09
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

Da setsro, ama zarem ne postoi pravilo za citanje bez da razberes jazik?? Mnogu pati sum probuval i koga sum odel na Mehtep toa da go naucam ama ne e ednostavno, nikoj nemoze da objasni okolu toa?? a poznavam eden imam od moeto selo koj ne go razbira arapskiot ama cita bez znaci. Kako e toa mozno???
Islam es Para Todas’’ (“Islam je za svakoga")
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mekka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 01:10
ne znam dali ke me razbiras ali ke se trudam ta ti odgovorim;MORADA SE PISUVA MA ISMUKE -ali ne mora da se cita,zatoa sto tamu ima hemze vasl,ALI ako sakame da go vokalizirame morame MA ISMUKE
Кон врв
ZlatniLiljan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Февруари.2008
Поени: 346
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZlatniLiljan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 01:11

Pa koga go razbiram jazikot ne mi treba pravila sestro.. Togas ce si citam normalno ako gi poznavam bukvite neli? No sepak fala sto se trudis da ne poucis od arapskoto pismo!
pa i sega mislam da ne ti tebat pravilata dodeka ne go znas jazikot,sto ke mozes da citas arapski .ako se zboruva za k*ranot on e so vokali.

Zosto da ne mi trebaat, ednostavno sakam da mozam da citam i bez vokali,, a so toa i ce mi se olesni i ucenjeto na jazikot!
Islam es Para Todas’’ (“Islam je za svakoga")
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 01:12
Allah znae togas kako on cita!!!
neznam za toj fenomen! Ama jas znam da go citam Quranot samo so znaci!
nemozam ni da probam bez!
vredi da se trudime da go naucime jazikot na koj e objaven Quranot?

Mekka, fala za objasnuvanjeto! Se nadevam deka ova nema da se padne na testot!
Selam
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mekka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 01:13

Originally posted by Aisha Aisha напиша:

Da setsro, ama zarem ne postoi pravilo za citanje bez da razberes jazik?? Mnogu pati sum probuval i koga sum odel na Mehtep toa da go naucam ama ne e ednostavno, nikoj nemoze da objasni okolu toa?? a poznavam eden imam od moeto selo koj ne go razbira arapskiot ama cita bez znaci. Kako e toa mozno???
DA jas ti veruvam deka vasiot imam moze da gi vokalizira bukfite ali toa mozes i ti da go pravis.allah znae kakvo znacenje mu dadne.dali se pravi zborovite
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mekka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 01:16

Zosto da ne mi trebaat, ednostavno sakam da mozam da citam i bez vokali,, a so toa i ce mi se olesni i ucenjeto na jazikot!
onda ti mozes sama da gi vokaliziras bukfite ali plasi se od allah sto ke reces.
Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 01:16
.

Изменето од khaleefah - 10.Март.2008 во 01:43
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mekka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 01:17
imate uste nesto da prasate
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mekka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 01:18
Originally posted by khaleefah khaleefah напиша:

هل انت مجنون؟голема%20насмевкаHal anta madznun? prevod: Dali si lud?голема%20насмевка
لا انا لست مجنون .اتق الله
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 17>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.