|
Што мислите која е целта на нашето постоење? |
Внеси реплика | страница <1 1617181920 25> |
Автор | |
Zdravko81
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1690 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koj drzi a koj ne drzi struja
|
|
topsexy
Сениор 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
celta na moeto postoenje? iskreno seuste ja pronaogjam........
do pred nekoja godina mislev deka taa cel e da se bide sekogas vo centarot na vnimanieto,da manipuliras so drugite,da si najubavo oblecen,da gi vrtis site prijateli samo okolu tebe i da si go gledas samo sopstveniot interes...
ama ne bilo taka
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
МЕРСО ЈА ПРОНАШОЛ ЦЕЛТА ДУРИ КОГА СЕ СООЧИЛ СО СМРТНАТА КАЗНА.
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да го отвориме срцето...дури и тогаш кога врне врз него...
за да навлезат во него сите убавини и добрини...
а тоа да се шири...цел свет да го згрне...
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da zemes, a sekoe davanje da bide precizno matematicki presmetano.
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Trgnete od celta na nasheto pojavuvanje na ovoj svet...vo momenti na zanes i simnuvanje zvedi sme se sozdale...znaci ne ni predviduvale nekoja cel...bilo samo moment na zadovolstvo...sme se rodile...porasnale i uvidele deka neshto treba da napravime...e sega koj kolku uspeal da ja postigne celta na postoenjeto:
...da mu platish struja na strujadzijata... ...da go iznervirash komshijata... ...da mu bodesh oci na nadredeniot rakovodite... ...da i plakash kamata na bankata... eeee ima ushte ama me mrzi... |
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Trgnete od celta na nasheto pojavuvanje na ovoj svet...vo momenti na zanes i simnuvanje zvedi sme se sozdale......bilo samo moment na zadovolstvo...sme se rodile...porasnale i uvidele deka neshto treba da napravime...e sega koj kolku uspeal da ja postigne celta na postoenjeto:
------------------------------------------------------------------------------
...да створиш нешто ...пред себе...да оставиш...нешто зад себе... и кога ќе си заминеш од овој свет...да бидеш задоволен...
дека твоето постоење...не било бесцелно...
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Trgnete od celta na nasheto pojavuvanje na ovoj svet...vo momenti na
zanes i simnuvanje zvedi sme se sozdale......bilo samo moment na
zadovolstvo...sme se rodile...porasnale i uvidele deka neshto treba da
napravime...e sega koj kolku uspeal da ja postigne celta na postoenjeto:
------------------------------------------------------------------------------
...да створиш нешто ...пред себе...да оставиш...нешто зад себе... и кога ќе си заминеш од овој свет...да бидеш задоволен...
дека твоето постоење...не било бесцелно...---------------------------------------------------------------------------------- Toa e od licen aspekt...treba drugite da zabelezat deka si postoel...deka si ostavil traga vo nivnite zivoti...po neshto da te spomnuvaat... ...znam deka zad sebe ke ostavam dve rodeni deca...se nadevam...mnogu vnuci...vlijaev-se nadevam pozitivno na mnogu drugi deca ( 28 godini:4=7 generacii vo prosek 25-40 ucenici) dovolno barem po ednash nekogash da me spomnat...e togash e opravdano..ona pogore shto go spomnav... |
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
TOTALNO 100% SE SLOZUVAM SO ONA STO MAMMA PODOLE GO KAZA...NO TOA E SAMO EDEN MAL ASPEKT OS SUSTINATA NA PRASANJETO..OVA E CELA TEMA..TOLKU KOMPLEKSNA...A ODGOVOROT NEMA DA GO NAJDEME NI USTE 50 GODINI DA DEBATIRAME..OVA E EDNO OD ONIE 1.000.000 EURA PRASANJA
|
|
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да дознаам што има „зад ридот“
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...kolku glavi se usvitile barajki go odgovorot na ova prasanje
a toa e tolku ocigledno: celta e da bideme srekjni mozes da zavrsis ckolija ili ne... da go prosetas svetot ili ne... kukja palata ili slamena koliba - nisto nema smisol ako ne uspees pri toa... da bides srekjen! |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da se mnozime, stvarame i unistuvame
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da im dokazam deka ima sovrsena
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
Neptun74
Сениор Orbiter Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2643 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa bidi dobra, iznesi ja drugarka ti pred nas... |
|
DeepBlue
|
|
Внеси реплика | страница <1 1617181920 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |