IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Брак со припадник од друга вера?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Брак со припадник од друга вера?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 27>
Автор
Порака
mudzahid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 818
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 17:43
Ova mora de e od iskustvo kazano
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН.
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 18:09
МОЖЕ, АКО СИ ГИ МИЕ РЕДОВНО ЗАБИТЕ!
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
Irenica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
SIC ITUR AD ASTRA!

Регистриран: 20.Февруари.2008
Поени: 2899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Irenica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 20:54
Originally posted by mudzahid mudzahid напиша:

Been there,done that!
Понекогаш токму она што го бараш е она што не можеш да го видиш!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
SIC ITUR AD ASTRA!

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Irenica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 20:55
Originally posted by mudzahid mudzahid напиша:

Been there,done that!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
SIC ITUR AD ASTRA!

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Irenica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 20:57
Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

МОЖЕ, АКО СИ ГИ МИЕ РЕДОВНО ЗАБИТЕ!

Normalnoooo!
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 21:25
Ne se mesham vo privatni raboti, dali nekoj ke skluchi ili nema da skluchi brak so pripadnik na druga vera, no ke recham deka strashno e koga LJUBOVTA se dozira spored takvi kriterijumi. Toa e prikrivanje na ochite od pred vistinata i rakovodenje spored superficijalnosta na dnevnoto zhiveenje. Istoto bi znachelo i za skluchuvanje/neskluchuivanje brak poradi razlichna nacionalna ili rasna pripadnost, ekonomska klasa, mesto na zhiveenje, rabotno mesto, sakanje na odredena muzika, navivanje za nekoj sportski tim... toa ne e LJUBOV. Toa mozhe da e atraktivnost, interes ili bilo sto drugo, ama definitivno toa ne e LJUBOV.

P.S. I da, ova e od lichno iskustvo. Bev dovolno mlad i neiskusen da gi razberam ovie raboti na vremeto. Poradi toa, onoa sto mi se sluchilo moralo da se sluchi, a mene denes mi ostanuva da go soberam iskustvoto i da go prenesam na drugi... dokolku voopshto sakaat da go slushnat.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 21:36
Ej Irenica, znaci kolku ja sakas ti taa licnost, prosto dobivas zelba da mu dades makedonsko ime?
ne razbiram!!!!!
Zarem tolkavata ljubov ne gi nadminuva razlikite, pa kako i da se vika!
Ili ednostavno vo eden takov brak, nekoj mora da pribega na sprotivnata strana i da ja napusti svojata!
taka jas raxbrav od tvojot post!
Mozebi gresam!!!!
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
SIC ITUR AD ASTRA!

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Irenica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 22:04
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

Ej Irenica, znaci kolku ja sakas ti taa licnost, prosto dobivas zelba da mu dades makedonsko ime?
ne razbiram!!!!!
Zarem tolkavata ljubov ne gi nadminuva razlikite, pa kako i da se vika!
Ili ednostavno vo eden takov brak, nekoj mora da pribega na sprotivnata strana i da ja napusti svojata!
taka jas raxbrav od tvojot post!
Mozebi gresam!!!!

Ne,ne!
Gresis!
Ne zboruvav deka jas dobivam zelba da mu se obratam so makedonsko ili kinesko ili kakvo i da e ime!Zboruvav deka imeto ne e vazno!Pr.Bas so taa licnost zboruvavme za toa kolku vo ova opstestvo ima mnogumina na koi im preci kako ke se vika na kraj deteto,ako veke dojde do interkonfesionalen brak!Kao,ajde nekako se soglasile za "toj" brak(i zboruvaat za nego kao da e cuma),ama vnuceto nikako ne smee da se vika primer Mustafa (za ednite) ili primer Stojance(za drugite).Epa zatoa,NIE odlucivme ,ako nekogas NIE imame zaednicko dete,da go krstime X!I valjda togas site ke bidat zadovolni(a nema da bidat ni togas,zasto nikogas ne se!)! NIE ne sme poveke zaedno,no seuste sme prijateli i komunicirame.Toa e licnost koja neizmerno ja pocituvam i koja mi e mnogu draga.Prethodno i jas mislev deka toa ne e vo red,deka na daddy's little princess toa ne moze da i se sluci.No se sluci!
Znaete sto,ne mi preci nicija odluka za svojot zivot,se dodeka toa ne go zagrozuva mojot!
Najnakraj,sekoj odlucuva za sebe i ke treba da zivee so svojata odluka!
Sekoj ima pravo na svoe mislenje!
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 22:19
Го сакав начинот начинот на кој ми дозволуваше да ѕирнам во бунарот на нејзината интима, начинот на кој ги подготвуваше испитите,начинот на кој нанесуваше тенки слоеви мејк ап на очните капаци,начинот на кој се препираше со мене кој да го плати пијалокот, начинот ма кој излегуваше од двојка, начинот на кој зборуваше по телефон додека јадеше цреши...
        Заради неа можев тајно да постам на Рамазан, да се направам сунет, да тврдам дека Мухамед е поголем пророк од Исус, а таа за мене тајно да вапца јајца на Велигден, да испече свинско за Нова Година, да се моли со Оче Наш подобро од многуте христијанки што ги знаев, но ниту таа, ниту јас не можевме да му кажеме јавно НЕ на глупавиот закон на семејствата и да ја пресечеме папочната врска со вековната традиција и предрасудите на религиите.
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 22:30
Ah toj bagazh... bez nego ovozemniot svet bi bil Rajska gradina. I toa e tajnata na nasheto slepilo. Bez toj bagazh nema da ima nikakvo fragmentiranje na celinata, nikakvi podelbi na edinstvenoto, nikakvi separacii na ona sto nemozhe da se separira i na sto ne mu prilegaat ralzichni iminja i vrednosti.

Koga eden den ke go frlime toj bagazh i ke legneme na spienje... utrinata ke se razbudime novi, svezhi, so edno celo i seopfatno sebstvo. Utroto ke ni go donese noviot den vo koj site ke izgledaat kako nas, novi, svezhi, neoptovareni so starite valkani i partalavi raboti, bez onaa zbirshtina koja sme ja sobirale kako staro-kupuvam samo za da kolektirame neshto sto e mrtvo, neshto sto ne postoi, tuku egzistira kako parazit vo forma na misla sto bila prenesuvana kako virus od koleno na koleno, bez da se soochme so nejzinata nishtozhnost i superficijalnost.

E koga ke go frlime toj bagazh... odnovo ke staneme deca. Tokmu onaka kako sto veleshe Isus.

P.S. Ama Gjavolot go znae toa i ne spie...

Изменето од Messenger - 01.Март.2008 во 22:32
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Fantastic Lady Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јануари.2008
Локација: United States
Поени: 169
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fantastic Lady Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 01:53
Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

....Заради неа можев тајно да постам на Рамазан, да се направам сунет, да тврдам дека Мухамед е поголем пророк од Исус, а таа за мене тајно да вапца јајца на Велигден, да испече свинско за Нова Година, да се моли со Оче Наш подобро од многуте христијанки што ги знаев, ....

aaaa,,,ne ne ne,,ova e "wrong...wrong ,,wrong"...ova e preeemnoguuu licemerski...

jas nikogash ne bi go storila toa...se zgrozam only by thinking of that...pffff

Изменето од Fantastic Lady - 02.Март.2008 во 01:54
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 02:24
ovaa e politika
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 02:25
NE BLAGODARAM
Кон врв
lpartik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јануари.2008
Поени: 402
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lpartik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 13:41
ЗА ЉУБОВТА ВЕЛАТ ДЕКА Е СЛЕПА...И ТАКА Е,НО БРАКОТ Е НЕШТО ДРУГО. НЕ СУМ ЗА БРАК СО ЛИЦЕ ОД ДРУГА ВЕРА.ВЕРАТА КОЛКУ И ДА НИ ИЗГЛЕДА СЛИЧНА,ВЕЛАТ ДЕКА БОГ Е ЕДЕН,СЕПАК ПОСТОЈАТ НЕПРЕМОСТИВИ РАЗЛИКИ...ВЕРАТА Е НАЧИН НА ЖИВЕЕЊЕ.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 27>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 1,203 секунди.