IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Арапските освојувања и исламот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Арапските освојувања и исламот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5678>
Автор
Порака
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 13:59
Originally posted by Sandokan Sandokan напиша:

A ti templar si odbral pravo ime za na forumov..kako nekoj od nas da izbere bin laden ..
sakas da provociras i da vidis kolku koj od nas e militanten ili ne e..znam deka obicno od sluzbite prakaat takvi tokmaci , pa koga veke se setas "po arapskiot" svet i si naucil mnogu raboti od kade ti ideja deka e superioren zapadot ,a arapite bile za tebe teroristi..a toa so rusenje na manastiri i crkvi..od kade ti e pa ovaa ideja..turcite za 500 godini ne samo sto ne rusele crkvi tuku i gradele..a pogledni bugarite vasite sosedi templari pred zaminuvanje 1943 rusat crkva kaj bivsata selska avtobuska..pa koj e pogolem uzurpator..
i uste nesto..vo site krstonosni vojni najmnogu stradale samite hristijani,zatoa sto nivnite braka templari bile pravi gnasi i pljackasi,koga pominale niz makedonija napravile prav pokolj i krazba od neviden razmer,zar i ti se narekuvas Makedonec a si zemal nick na edni razbojnici.ODI CITAJ ISTORIJA

Kako prvo templarite vodele krstonosni vojni i da za vreme na tie krstonosni vojni ubivale ama ubivale na bojno pole kade i treba da se ratuva. Ne kidnapirale nevini ne pracale bobmbasi samoubijci ne kolele pred televiziski kameri.Od druga strana velis deka prosle niz makedonija ne be ti idi citaj istorija vo makedonija tie bile stacionirani dolgo vreme i za toa vreme gradele odi do manastirot Sv Jovan Bigorski i ce vidis odi na plaosnik i ce vidis i da ne ti nabrojuvam. A velis deka turcite gradele e dobro sega ce idam ce soberam deca od ulica i ce im kazuvam prikaski....Drugo e da se cita istorija a drugo e da se interpretira kako sto na vam vi odgvoara uste malku i ce izdadete istorija
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 14:18
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Originally posted by Sandokan Sandokan напиша:

A ti templar si odbral pravo ime za na forumov..kako nekoj od nas da izbere bin laden ..
sakas da provociras i da vidis kolku koj od nas e militanten ili ne e..znam deka obicno od sluzbite prakaat takvi tokmaci , pa koga veke se setas "po arapskiot" svet i si naucil mnogu raboti od kade ti ideja deka e superioren zapadot ,a arapite bile za tebe teroristi..a toa so rusenje na manastiri i crkvi..od kade ti e pa ovaa ideja..turcite za 500 godini ne samo sto ne rusele crkvi tuku i gradele..a pogledni bugarite vasite sosedi templari pred zaminuvanje 1943 rusat crkva kaj bivsata selska avtobuska..pa koj e pogolem uzurpator..
i uste nesto..vo site krstonosni vojni najmnogu stradale samite hristijani,zatoa sto nivnite braka templari bile pravi gnasi i pljackasi,koga pominale niz makedonija napravile prav pokolj i krazba od neviden razmer,zar i ti se narekuvas Makedonec a si zemal nick na edni razbojnici.ODI CITAJ ISTORIJA

Kako prvo templarite vodele krstonosni vojni i da za vreme na tie krstonosni vojni ubivale ama ubivale na bojno pole kade i treba da se ratuva. Ne kidnapirale nevini ne pracale bobmbasi samoubijci ne kolele pred televiziski kameri.Od druga strana velis deka prosle niz makedonija ne be ti idi citaj istorija vo makedonija tie bile stacionirani dolgo vreme i za toa vreme gradeleodi do manastirot Sv Jovan Bigorski i ce vidis odi na plaosnik i ce vidis i da ne ti nabrojuvam. A velis deka turcite gradele e dobro sega ce idam ce soberam deca od ulica i ce im kazuvam prikaski....Drugo e da se cita istorija a drugo e da se interpretira kako sto na vam vi odgvoara uste malku i ce izdadete istorija

Xexe..Abe Ti epten si Bil!! Sto be Sv.Jovan Bigorski,go Izgradile tie Sto bile kako tebe a ???

Vo pravo e bratmi Sandokan,Idi malu citni Istorija,a za Sv.Jovan ne mi kazuvaj Ti koj go Izgradil..Ziveam na 4km od Toj Manastir,i sum idel,i na Razgovori,i na setanje..i Idi prasajgi ke ti kazat Koj go Izgradil Toj Manastir..

Navistina si Smesen..Dobro ti kaza bratmi --Bugarite i ovie Tvoive(Ista Krvna Grupa) Vi gi Rusele Manastirite....

A ne Turcite,Turcite vi pomagale...Vie Rusete Turski Spomenici Vo makedonija..

P.s.Ako po vtor pat dojdat Turcite vo Makedonija,ovoj pat nema da i se Smiluvaat..Ne 5,5 veka..Ovoj Pat so Na Duplo...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 14:29
E vidis za tvoja zal a i za zal na brat ti sandokan ne mozes da pobegnes od vistinata ajde ti mi kazi koj go izgradil ti pa sto posto ne si a ako dojdat turcite e vidis sega nie sme kaj turcite malku podaleku otidovme duri arabija pa sega ako umes da udaris matematika ce vidis a toa deka turcite gradele vo makedonija e smesno ce ispadne deka turcite voopsto ne bile porubuvaci tuku osloboditeli na makedonija e more halide halide so ovaa smao ja dokazuvas tvojata zadskriena vistina i vistinsko glediste na tvojot stav koj tolko vesto go kries ovdeka propovedajci nekoj mir i religioznost a ti vsunost ne si nisto drugo sem prikrien ....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 19:40
templarite ubivale samo na boiste.....
Kolku e toa prosto smesno i prosto istoriski nevistinito! Pa ti se molam ne zboruvaj na prazno.
Sega ja citam Opus Dei duri i tamu pisuva za maskrot koj ste go napravile vo Palestina, reki krv tecele po ulicite. Tmplarite ubivale se sto im doslo pri race.
Predpostauvam deka ti ne si ili si....
A sto baras vo Bagdad? Ja doispolnuvas misijata?

Akosi bil vo site tie zemji a sega si vo Bagdad, togas za tebe nekoi raboti, koi im gi pripisuvas na muslimanite, bi trebalo da ti bidaj kristalno jasni?

Ej si bil vo Abu Garib?
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 19:50
Aj da se vratime na temata... (kje chistam pokasno postovi shto se off)

Efendija - razbiram shto mi pishuvash, jasno e. Prashanjeto e - dali toa e opravdano od aspekt na k*ranot?
Da objasnam... Znachi - k*ranot veli mozhe da vojuvate koga nekoj kje ve napadne, no i togash treba so umerena sila i odmazdata da bide umerena... ne veli "mozhe da napadnete ako nekoj koj smeta deka treba da e vladetel, a ne e, ve povika da trgnete da osvojuvate zemja shto ne e vasha". Neli?
Kako togash od aspekt na samiot k*ran i ajetot koj e daden okolu vojuvanjeto mozhe da se opravda osvojuvachkiot karakter na ovie vojni? Imaj vo predvid pred da odgovorish, deka toa bile teritorii koi po nikakov nachin ne pripagjale na arapite prethodno, i bile hristijanski. Osven nekoj proteran vladetel koj pobaral islamskite vojski da zastanat na negova strana, nikoj ne gi povikal da vlezat vo Shpanija. Kako togash go objasnuvash toa od aspekt na k*ranot?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 19:51
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

Kolku e toa prosto smesno i prosto istoriski nevistinito! Pa ti se molam ne zboruvaj na prazno.
Sega ja citam Opus Dei duri i tamu pisuva za maskrot koj ste go napravile vo Palestina, reki krv tecele po ulicite. Tmplarite ubivale se sto im doslo pri race.

Akosi bil vo site tie zemji a sega si vo Bagdad, togas za tebe nekoi raboti, koi im gi pripisuvas na muslimanite, bi trebalo da ti bidaj kristalno jasni?

Ej si bil vo Abu Garib?

Templarite ubivale samo na boishte! Ne gi poistovetuvaj Templarite so site Krstonosci. Imashe tema za ova, imam pishuvano stranici i stranici tamu.
Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 21:29
Dzabe, site krstonosci isti se!!!
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 22:22
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

Ej si bil vo Abu Garib?

Templarite ubivale samo na boiste a toa sto ti imas nekoja druga istorija toa e tvoj problem.
Dali ja dovrsuvam misijata vo bagdad - iskreno ce ti kazam nema sto da se dovrsuva - golemi maki macime da gi razdelime sh*tite i sunite zasto kako trgnalo samite ce se ispokolat. A greota e za decata ne za vozrasnite sto i niv gi ucat kako da mrazat i da ubivaat. Da sum bil vo Abu Garib toa e zatvor vo koj se cuvaat teroristite i tamu osim teroristi koi ubivale se duri i deca nema nisto drugo i da ti kazam dosta dobro se cuvani a uslovite za zivot im se dobri,a ti dali si imala voopsto pretstava da vlezes vo celija na teroristite smestena vo dzamija vo koja bile izmacuvani i ubivani nemuslimani,ne sigurno nesi, sakam da veruvam deka ne si, e tamu a i na uste nekolku lokacii sum go sretnal pekolot na zemjata i znaes sto e najzalno imaa golemo kolicestvo na oprema za snimanje...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 22:24
Originally posted by DAIJA DAIJA напиша:

Na ovaa konstatacija bi trebal da kazam deka site muslimani se isti ???? Site muslimani se teroristi??? Ne toa ne mozam da go kazam zasto bi lazel. A ti razmisli uste ednas...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 01:42
Aj da se vratime na osnovnata tema...

Dali osvojuvanjeto mozhe da bide opravdano spored k*ranot?
Кон врв
rome1 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Февруари.2008
Поени: 55
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rome1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 07:33
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Originally posted by DAIJA DAIJA напиша:

Na ovaa konstatacija bi trebal da kazam deka site muslimani se isti ???? Site muslimani se teroristi??? Ne toa ne mozam da go kazam zasto bi lazel. A ti razmisli uste ednas...
taka e templaurius.se slozvam so tebe.
Кон врв
mudzahid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Поени: 818
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 15:47
Dozvoleno e da se osvojuva, so cel narodot da se  oslobodi od terorot, nasilstvoto, kako i poradi toa da mu se ovozmozi sloboda vo veruvanjeto, znaejki deka porano, vo odredeni opsestva, toa bilo zabraneto, od strana na diktatorot koj ja imal vlasta.
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 15:53
Originally posted by mudzahid mudzahid напиша:

Dozvoleno e da se osvojuva, so cel narodot da se  oslobodi od terorot, nasilstvoto, kako i poradi toa da mu se ovozmozi sloboda vo veruvanjeto, znaejki deka porano, vo odredeni opsestva, toa bilo zabraneto, od strana na diktatorot koj ja imal vlasta.

Dali kazhanovo e spored islamskoto uchenje?
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 21:35
Ej smiri se, ok...
Na kogo na forumov mu e gajle za toa vcera....
Muslimanot ne smee da bide NACIONALIST!
Ej pa i ti raduvaj se, KOSOVO STANA USTE EDNA SOJUZNA AMERIKANSKA DRZAVA!!!!
Kako moze da si amerikanski piun, a da ne te raduva ona vcera sto se sluci...
Mene ne me raduva, seedno, dali e pravoslavno Kosovo ili sega e KATOLICKO....
Samo da ne mi pravat problemi na granica, da mozam raat da di odam vo mojot roden kraj
Inaku nie kako muslimani gu osuduvame site napadi nad nevini civili! Bez ogled kade se slucuva toa!
ZNACI GI OSUDUVAME SITE NAPADI VRZ NEVINI CIVILI!!!1

Изменето од Messenger - 19.Февруари.2008 во 23:09
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5678>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.