IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6970717273 98>
Автор
Порака
Anthony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 3379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 17:59
Togash zoshto ne go sakate podednakvo isto i Ibrahim na primer? Ili Musa? I tie se pejgamberi so bozja volja na Alah
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!
Кон врв
mudzahid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Поени: 818
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 18:02
Originally posted by Anthony Anthony напиша:

Neli?
Ako e taka i vie muslimanite sekogash koga kje go spomenete imeto na Alah go spomenuvate i imeto na Muhamed. Neli i toa e idolopoklonstvo?

Koga go spomenuvame velime: svedocam deka nema Bog osven Allah, a Muhammed e Allahov rob i pratenik.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 18:07
efendija, ako si go chital Noviot Zavet, mislam deka si videl oti rabotite sto gi naveduvash ne se del od Hristijanstvoto, tuku del od Crkvata. Crkvata gi kreirala tie neshta kako del od nejzinoto religisko prezentiranje na hristijanstvoto. Mislam ako se gledaat rabotite vo taa perspektiva seto toa dobiva podrug izgled. Tvoeto prashanje e na mesto ako se preformulira so "kako pravoslavnata Crkva gi objasnuva ovie neshta".
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 18:08
Pa ete neka bide taka,kako sto velis! Toa za mene voopsto ne predstavuva problem.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2008 во 15:16
?

Изменето од Anthony - 23.Февруари.2008 во 17:34
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2008 во 16:30
Без навреди Антони, не се возбудувај премногу.
Кога сакаш да кажеш нешто, не претерувај изнеси го само твоето мислење, никој не те тера да навредуваш.

Твоето мислење беше дека со нашето спомнување го воздигмуваме Пратеникот.с.а.в.с до степен на идолопоклонство.
- Не, само Аллах е достоен за обожавање, а Мухаммед с.а.в.с е само пророк, пратеник, роб на Аллах, кој само ја извршува наредбата на Господарот.

Изменето од mudzahid - 29.Јануари.2008 во 17:09
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН.
Кон врв
mali simo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2006
Поени: 1132
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2008 во 18:12
Originally posted by mudzahid mudzahid напиша:

Твоето мислење беше дека со нашето спомнување го воздигмуваме Пратеникот.с.а.в.с до степен на идолопоклонство.
- Не, само Аллах е достоен за обожавање, а Мухаммед с.а.в.с е само пророк, пратеник, роб на Аллах, кој само ја извршува наредбата на Господарот.

да да .... ја извршувал на како ????

со 2000 жени,
со каравани,
со војни,
со лаги и измами,
со епилептични напади,

многу достоен човек за извршување на ,,наредбата на господарот,, не навлегувам кој бил неговиот,,господар,,

ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2008 во 18:39
Ми жал што сеусте на ваков начин комуницирате.
Овој пост нема да го коментирам.

Го повикувам модераторот да реагира, со оглед на тоа што моите постови во ниеден случај не се од ваков недоличин тип.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јануари.2008 во 06:24
?

Изменето од Anthony - 23.Февруари.2008 во 17:00
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јануари.2008 во 09:34
Ne Antoni ne bese samo Muhammed a.s. prorok, pratenik, rob na Allah dz.sh. 
Pratenici imase i drugi, megutoa site tie bea prateni do svojot narod, i ja prenesoa Allahovata poraka.
Muhammed a.s. bese praten kako posleden pratenik, do nas, do covestvoto koj toj go zateknal od momentot, koga ja dobiva prvata objava pa se do Sudniot den.
Nie, kako negov narod, svedocime deka Muhammed a.s e  pejgamber, a vo nikoj slucaj ne gi zanemaruvame ostanatite pratenici.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јануари.2008 во 09:57
?

Изменето од Anthony - 21.Февруари.2008 во 17:39
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јануари.2008 во 10:54
Originally posted by Anthony Anthony напиша:

Toa ne e vistina. Muhamed nikogash ne se obratil nikomu - osven na svojot narod!
Koga bil vo Eritreja kaj Hrisitjanite - koj mu go spasija zivotot od sigurna smrt(sto ti se vika Hristijanska ljubov i somilost - toj ne im se obratil na niv!
Lugjeto vo Eritrea do den deneshen si ostanaa Hristijani.
Muhamed uspea samo kaj svojt narod za vreme na svojot zivot- kaj arapite - i toa so sila- so vojni!

Kako sto vie do den deneska si ostanavte hristijani vo Makedonija,sto e uste eden NEPOBITEN FAKT DEKA MUSLIMANITE VERATA JA SIRELE DOBROVOLNO-A NE SO MEC!

Posle tolkavi godini na ropstvo site hristijanski vrednosti se zadrzani do den deneska,duri Osmanliite direktno investirale vo mnogu Hristijanski crkvi,manastiri itn.."PUSTO TURSKO"...

A zemi ja Spanija-Andaluzija,i vidi kako tvojata miroljubiva hristijanska vera gi zadrza islamskite vrednosti:IZGORE SE DO PEPEL!

Muhammed a.s. e edinstveniot Bozji Pratenik koj uste za zivotot go vide plodot od svojata misija.Islamot se prosiril nadvor od Arapskiot Poluostrov so munjevita brzina.Ako vece sakas da debatiras po ova,potrudi se da bides razumen i realen.Citaj od islamskata istorija,nemoj da proiznesuvas fakti proizvolno.Obidi se da vodis konstruktiven dijalog,otfrli ja omrazata,zosto taa uste povece ce te zakopa vo kalta!
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јануари.2008 во 12:51
?

Изменето од Anthony - 21.Февруари.2008 во 17:38
Кон врв
Pustinski-Lav Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јануари.2008 во 12:53
Kako sto vie do den deneska si ostanavte hristijani vo Makedonija,sto e uste eden NEPOBITEN FAKT DEKA MUSLIMANITE VERATA JA SIRELE DOBROVOLNO-A NE SO MEC!

Posle tolkavi godini na ropstvo site hristijanski vrednosti se zadrzani do den deneska,duri Osmanliite direktno investirale vo mnogu Hristijanski crkvi,manastiri itn.."PUSTO TURSKO"...

A zemi ja Spanija-Andaluzija,i vidi kako tvojata miroljubiva hristijanska vera gi zadrza islamskite vrednosti:IZGORE SE DO PEPEL!

Muhammed a.s. e edinstveniot Bozji Pratenik koj uste za zivotot go vide plodot od svojata misija.Islamot se prosiril nadvor od Arapskiot Poluostrov so munjevita brzina.Ako vece sakas da debatiras po ova,potrudi se da bides razumen i realen.Citaj od islamskata istorija,nemoj da proiznesuvas fakti proizvolno.Obidi se da vodis konstruktiven dijalog,otfrli ja omrazata,zosto taa uste povece ce te zakopa vo kalta!

големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6970717273 98>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,211 секунди.