|
Цркви во странство |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | ||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 04.Јануари.2008 во 23:22 |
|
За сите оние кои се во странство: дали и колку често идете на црква?
прашање за оние кои се во Германија: Каде можам да најдам православна црква тука во Niedersachsen ? |
||
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Odam od vreme na vreme... no sum mnogu razocharan od ritualot koj se odviva tuka. Nema nishto duhovno, nema nishto shto e vistinski pravoslavno. Sveshtenicite ne se trudat mnogu mnogu, lugjeto ne znaat kako treba ili sekoj si ima nekoja svoja ideja (da, iselenicite se poznati po toa - sekogash znaat se ), polovina e na makedonski, polovina na angliski, se kratat delovi, vo crkvite se sedi (kako vo katolichkite i protestantskite crkvi)... go nema vistinskoto pravoslavno dozhivuvanje shto bi go imale vo Sv.Dimitrija vo Skopje na primer...
|
||
is no good
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 31.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 92 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе нема многу цркви наши, и ако има најчесто се грчки или Руски, нашки нема
|
||
www.komiti.org
|
||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da odam. Nazalost sami 3-5 pati godisno, tuka vo svajcarija. A koga sum na odmor vo makedonija pocesto odam.
A tuka i malce daleku e, vo svajcarija ima samo 2 ili 3 makedonski crkvi... najbliskata od mene e 50 km... No denes bev, dusata mi barase da pojdam, se vrativ od rabota, zapaliv kolata i pojdov do zrkva, zapaliv edna sveka, go osetiv bozijot mir, i se vrativ... |
||
Паланчански
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Локација: Dubrovnik Статус: Офлајн Поени: 1655 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И во Македонија не е сјајно. Свештениците тераат бизнис, а не божји работи. |
||
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
|
||
SummerLove
Сениор verliebt Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7174 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Na crkva odam koga sum vo mk ovde ne odam kaj mene samo se katolicki nema pravoslavna crkva
|
||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne znam kaj si... no vo sekoja drzava ima pravoslavna crkva...ako ne e makedonska togas sprska... vo koja drzava si? |
||
SummerLove
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
и кај мене нема и овие 2та македонци тука што се не знаат каде има во овој регион
|
||
|
||
SummerLove
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Исус вели „Секоја просторија во која најмалку двајца дискутираат за мене и ме слават е црква“ Црквата е само здание изградено од човечката глупост.
|
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mnogu,mnogu,...ne obrnuvam vnimanie shto toj kazal,(zatoa shto toa ne e negovo..sigurno!),...ama na ova obrnav,.....i sosema e vo pravo,.....osobeno koga na nekoj ke mu prdne da napravi ushte edna ,...na ploshtad! |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
SummerLove
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
гoстин
Сениор Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7557 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Makedonska Pravoslavna Crkva vo Triengen Svajcarija
http://www.youtube.com/watch?v=p3TIA62oBQs&feature=related ima i drugi klipovi na youtube..... |
||
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |