This one goes out to the one I love
This one goes out to the one I’ve left behind
A simple prop to occupy my time
This one goes out to Mishell, I mean, the one I love...
![]() |
|
Најдобра љубовна песна |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 11> |
Автор | ||
Mishell_G ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ne nemoj nemoj otici
Hocu da te gledam ocima pijem Ne nemoj nemoj ostati Izdaleka mogu tugu da krijem. Dusom te diram spustam pogled Neku ti reci da si mi sve Srce mi trne postaje kamen Ponos ti ne dam idi kod nje. Sto sam sama kao stepski vuk Kada dogjem kuci ceka me muk Tebe ona za punim stolom Dal te boli dali zaspis sa bolom. Изменето од Mishell_G - 26.Декември.2007 во 18:47 |
||
![]() |
||
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
|
Kao ptica na mom dlanu skakuces,
Priznacu ti zasto volim prolece, Podelicu i ovu noc sa zvezdama, Prekricu te nebom kad budes zaspala. Otopicu ti led sa usana, Dacu sve sto imam za tvoja oka dva, Kao mesec kad proviri iz tvoga dvorista, Obasjacu ti lice kad budes zaspala. Ne znam kako da pobegnem od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela. Kao osmeh letnje noci nestajes, Znam da neces doci al' ipak cekam te, Osetices nocas miris tresanja, Znaces da sam budan kad budes zaspala. |
||
![]() |
||
Natasa ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 29.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7 |
|
See u on the other side
Voices, a thousand, thousand voices Whispering, the time has passed for choices Golden days are passing over, yeah I cant seem to see you baby Although my eyes are open wide But I know Ill see you once more When I see you, Ill see you on the other side Yes, Ill see you, Ill see you on the other side Leaving, I hate to see you cry Grieving, I hate to say goodbye Dust and ash forever, yeah Though I know we mus be parted As sure as stars are in the sky Im gonna see when it comes to glory And Ill see you, Ill see you on the other side Yes Ill see you, Ill see you on the other side Never thought Id feel like this Strange to be alone, yeah But well be together Carved in stone, carved in stone, carved in stone Hold me, hold me thight, Im falling Far away. distant voices calling Im so cold. I need you darling, yeah I was down, but now Im flying Straight across the great divide I know youre crying, but Ill stop you crying When I see you, I see you on the other side Yes. Ill see you. see you on the othe side Im gonna see you. see you on the other side God knows Ill see you, see you on the other side, yeah Изменето од Natasa - 27.Декември.2007 во 22:22 |
||
I am not young enough to know everything
|
||
![]() |
||
Mishell_G ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
|
Znam da ima puno razloga
Da ne budemo skupa ti i ja Previse nas toga razdvaja Mi nismo mi i samo to je istina. Jer ja ne mogu da zivim u lazi Ako to mozes ti samo mi kazi Da mi nismo i da to nije to Ti imas vremena a ja ga ne bi trosio. |
||
![]() |
||
|
Ne izlazi vuk iz sume u lov
Ako opasnost primeti Al prevari se pa pobedi strah Kad miris krvi oseti. Slabosti svaki put Tu nema mesta za sve Ne pazis i nema te.. Kad si sa mnom verujem u suprotno Ne smem da se zaljubim u tebe, Kad vek stradam neka bude pametno Sve sto radim radim protiv sebe, Prvi put kad pregjes se u redu je Drugi put si glup ili budala, Ja sam bas takvog cekala. |
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
This one goes out to the one I love |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
|
U tvojim ocima se vidi da me volis, da me zelis
Zasto mi onda svoju ljubav ko na kasicicu delis, Zbog tebe kazem tugo dobar dan Jer jedino na ljubav slaba sam, Da neko drugi koga ne volim Me samo jednom ko ti povredi, Obrijala bi ga, ili ja ne bi bila ja. Zar ne primekujes da pored tebe kao sjena bledim Zasto da izgubis me da bi svatio koliko vredim, Zbog tebe kazem tugo dobar dan Jer jedino na ljubav slaba sam, Da neko drugi koga ne volim Me samo jednom ko ti povredi, Obrijala bi ga, ili ja ne bi bila ja. Sto me tjeras da te ostavim kad znam Da bi bez mene pukao za dan, Sto si prema meni grub ne radi to Sto da mrzim celi muski rod, Sto da se drugima svetim, uvek kad tebe se setim Promeni se, ako volis me promeni se. |
||
![]() |
||
|
Prva za reci bez milosti koje ces reci
Prva za tugu i prva za oprostaj, Poslednja kada ti treba u redu za ljubav I za sreku poslednja al prva za kraj. Jutro je moras da se vratis Da te ne otkrije ta za kojom uzdises i patis.. Dovolno blizu za uzdahe koje ces kriti Dovolno blizu za miris i osekaj, Tako daleko da dalje i ne mogu biti Za pocetak daleko al blizu za kraj. Ja sam tu kad ti treba Ne bi nikom rekao, Da te volim do neba Kad ti treba Sve bi zgazio, Sto zivim od vode i od hleba To bi isto uzeo, Samo da ti treba Kada ti treba Da bi nok bez nje preziveo. |
||
![]() |
||
|
Nije me vetar doneo
Pred tvoje stope Da mi se svetis, Kada me do kosti zavolis A ne umes da cuvas i stedis, Sve se promeni I dok se okrenes Ja nisam tu, Mrzeces i sebe i mene Sto smo potrosili naviku. Milo za drago Sve ti zivot vrati Prolaze dani ali stoje sati Kad te ostavi Ljubav nema nista s tim Ali nije da te vise ne volim.. Ljubavi. |
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
ja nemam nista, samo prazne ruke
i dzepove prazne, ne donosim ti dar i ove ruze koje ti dajem ukrao sam u parku dali to znas????? ' UZMI ME UZMI AKO HOCES I OSTANI KRAJ MENE , DA NEBUDEM SAM |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
Freya ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 491 |
|
Sedimo zajedno, vece je carobno
a medju nama je zid na usne crveno, na oci zeleno stavljam da sakrijem stid Izlaza nema, zlo nam se sprema i pas tvoj drema kao da moje korake ne zeli da cuje I svetla gasim, da svoju senku od tebe spasim samo mi ona ostaje posle tvoje pobede Posljedni put ti ja kosu diram i crnu haljinu nocas biram crna je najbolja, crna odgovara hocu da budem ti lepa Jer ako kazes kraj kad ti dodje ako se zaplacem i suza podje moze da nastavi, haljinu pokvasi crno pa se ne vidi Na stolu jabuka, na traci poruka i malo pudera trag sve ce to nestati, neko ce oprati neko ko bit ce ti drag Изменето од Freya - 03.Јануари.2008 во 17:30 |
||
Во мене се борат две личности,идиот и гение, се плашам да не попушти попаметниот.
|
||
![]() |
||
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
|
...UUUUUUUUF...mrazam vakvi temi kaj sto mora da se opredlish za ena edinstvena rabota...u sluchajov za ljubovna pesna...megutoa...neka bide...od site pesni ljubovni sto sum gi slushnal dosea bi izdvoil edna...po mnogu raboti posebna barem za mene...zasto?...zatoa sto pesnata e prosto kako celina master piece...sovrshenstvo po site segmenti na edna ljubovna pesna...ima originalen zvuk, odlichen aranzman, prekrasna lirika i otpeana e od srce so mnogu chustva-se glea dekae lichna za razlika od drugi stihoklepni pesni...bi se zadrzal posebno na lirikata vmetnata vo pesnata...sodrzi mnogu kolorit, komparacii, originalni sporedbi i sekako dosta segmenti od poezijata sto e dosta teshko da se sklopi vo tolku malce a mnogu da kaze, posebno istaknuvam deka pesnata ima vrednost poradi toa sto e kako prikazna napishana znachi ima pochetok(prichina), sredina(raskoshni komparacii) i kraj (zavrshetok na prikaznata) i se toa napishano taka da e tazna ljubovna pesna so dovolna doza na pozitivna energija-optimizam...navistina majstorija...eve za sto vezam tuka...
Bon Jovi I'll be there for you http://www.youtube.com/watch?v=KtzcOqv_P-4 I guess this time you're really leaving I heard your suitcase say goodbye And as my broken heart lies bleeding You say true love it's suicide You say you're cried a thousand rivers And now you're swimming for the shore You left me drowning in my tears And you won't save me anymore Now I'm praying to God you'll give me one more chance, girl I'll be there for you These five words I swear to you When you breathe I want to be the air for you I'll be there for you I'd live and I'd die for you Steal the sun from the sky for you Words can't say what a love can do I'll be there for you I know you know we've had some good times Now they have their own hiding place I can promise you tomorrow But I can't buy back yesterday And Baby you know my hands are dirty But I wanted to be your valentine I'll be the water when you get thirsty, baby When you get drunk, I'll be the wine I'll be there for you These five words I swear to you When you breathe I want to be the air for you I'll be there for you I'd live and I'd die for you Steal the sun from the sky for you Words can't say what a love can do I'll be there for you [Solo] And I wasn't there when you were happy I wasn't there when you were down I didn't mean to miss your birthday, baby I wish I'd seen you blow those candles out I'll be there for you These five words I swear to you When you breathe I want to be the air for you I'll be there for you I'd live and I'd die for you Steal the sun from the sky for you Words can't say what a love can do I'll be there for you |
||
![]() |
||
Tattoo Beauty ![]() Сениор ![]() Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
|
Tainted Love -Marilyn Manson
Изменето од Tattoo Beauty - 04.Јануари.2008 во 10:24 |
||
![]() |
||
topsexy ![]() Сениор ![]() ![]() 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
|
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |