IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПРАТЕНИКОТ МУХАМЕД
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПРАТЕНИКОТ МУХАМЕД

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 34>
Автор
Порака
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2007 во 17:58

Д. Г. Хофарт

Во „Историјата на Арабија“, меѓу другото, вели:

„Мухамед е единствениот меѓу најеминентните луѓе на човештвото чијшто секојдневен живот е истражуван, ценет и земан како пример, бивајќи применуван во животот на милиони луѓе и ден-денес. Оваа работа не може да се каже за следбениците на другите вери, кои во нивниот секојдневен живот не го применуваат начинот на живеење на основачот на нивната вера.“[1]

[1] Д-р Фадлурахман Енсар, оп. цит., стр. 40-41.

О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2007 во 09:43
Originally posted by DAIJA DAIJA напиша:

Наполеон Бонапарта

Вели: „Мојсеј верата во Бога му ја објавил на народот, Исус на римскиот свет, а Мухамед на целиот свет. Арабија била паганско место. Шест века по Исус, Мухамед го запознал светот со верувањето во единствениот Бог, кој е Бог на Авраам, на Мојсеј и на Исус.

Аријаните и другите секташи го полудеа светот со дискусиите за тројството: Отецот, Синот и Светиот дух. Во меѓувреме, Мухамед објави дека Бог е еден, а тројството ја наметнува идејата на идолатрија.“[1]

[1] „Велики људи о Мухамеду“ (Божјиот мир нека е над него), Гласник, бр. 1-2, јануари-февруари, Сараево, 1965, стр. 19.

Eve ti, da ne bladas, citaj na makedonski....

Изменето од connected - 29.Декември.2007 во 12:26
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
blagorodna Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Декември.2007
Поени: 568
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blagorodna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2007 во 18:47
Kade moze da se najde ova?
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2007 во 16:01
македонскиот јазик е официјален јазик на форумот!
(доколку сакате да пишувате на друг јазик, доволно е да прикажете линк до информациите на друг јазик,но не и да ги постирате тука)
модераторот

Кон врв
Omer El Faruk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Декември.2007 во 00:59

Definitivno Muhammed a.s. Pejgamberot e najbrilijantnata licnost koja sto se ima pojaveno vo istorijata na covestvoto,toj e MILOST ZA SITE SVETOVI,toj e onoj kon kogo ce itaat site ludje na Sudniot Den i ce baraat da se zazema za niv kaj Gospodarot Allah dz.s.
SHEFAAT JA RESULELLAH!

Изменето од Omer El Faruk - 31.Декември.2007 во 00:59
Кон врв
Pustinski-Lav Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Декември.2007 во 01:38
Vistinata ja kaza brate Omer,, Nema pogolema Blagodet od toa sto sme sledbenici na Pejkamberot s.a.v. ON BESE I E NUR DO SUDNIOT DEN.

JA RESULALLAH NIE SME TI VERNI SLEDBENICI I GO PREVZEMAME AMANETOT NA TVOJATA VERA,, JER TI BESE NAJDOBRIOT OD NAJDOBRITE:
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Декември.2007 во 09:47
Originally posted by blagorodna blagorodna напиша:

Kade moze da se najde ova?
Toa bese fragment od edna ubava kniga "Drugite za Islamot" koja mozese da se najde na saemot na knigata vo 2007, a sega moze da se najde samo na 2 mesta:

Vo niskata zgrada do Mavrovka, kade e smestena Vegera, ima edno FRI Cafe, tamu ili vo cair, karsi kebapcilnicita Pcela, edna stanica podole od Caircanka, knizarata se vika Studentski Klub.

Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Декември.2007 во 15:30
Ме интересира исламската вистина,гледам пишуваат се и сешто за христијанството без разлика дали е католичко,православно или било кое друго христијанство.Ме интересира фактот на исламот и нивниот пророк,дали навистина оженил малолетница,ја купил па ја оженил.Легнал у кревет и имал сексуален однос со мало девојче кое не било ниту во приближни години за да знае дали и што сака.Дали тоа е вистината на Исламот,дали преку сила и пари исламот се шири во вистинска смисла.Само ме интересирасреќа
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Декември.2007 во 16:32
Vistinata e deka Ajsa, tretata zena na Muhamed mu stanala zena na 6 godisna vozrast, a na 9 godisna vozrast pocnal da ima sexualni odnosi so nejze. Koga toj umrel na 62 godisna vozrast , taa imala samo 17 godini.

Sekoj normalne covek znae deka devojcinjata na 9 gosnia vozrast se uste se sexualno nezreli i daleku od toa sto znaci zborot zena. Tie se uste deca.

Druga vistina

Koranot mu dozvoluva na sekoj maz 4 zeni. Mohamed imal 16 zeni so koi bil vo brak, 4 zeni muslimanki koi mu se davale na Muhamed ( vo denesno vreme bi rekle ljubovnici ili svalerki ) i uste 2 koi bile so hristijanska veroispovest.

mene mi se dovolni onvie 2 vistini za da go vidam golemiot moral za koj tolku mnogu se zboruva.

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Декември.2007 во 16:41
Благодарам што ме надополни Бутел,сакав да видам дали некој муслиман ке има доблест(барем малку)да напише дека за разлика од единствениот син божји Христос(да се слави името негово) кој што проповедал,учел,лечел,спасувал и животот го дал за нас смртниците да бидеме поблиску до прегратката божја,Мухамед таканаречениот пророк имал 16 жени и најважно имал жена од 9 год.возраст која ја купил и ја оженил за да може да има сексуален однос со малолетница.Што да заклучиме,каков човек бил Мухамед и дали карикатури нацртани за него може да бидат навреда-НЕ,неможе ништо да биде навреда за тој човек бидејки самото негово име е навредливо за човечкиот род,тој да живее денес сигурно ке е осуден на смрт поради таквиот живот што го живеел-осуден на смрт во било која земја,муслиманска или христијанска нема врска 9год. девојче е сепак 9 год. девојчелутина
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Декември.2007 во 17:32
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Vistinata e deka Ajsa, tretata zena na Muhamed mu stanala zena na 6 godisna vozrast, a na 9 godisna vozrast pocnal da ima sexualni odnosi so nejze. Koga toj umrel na 62 godisna vozrast , taa imala samo 17 godini.

Sekoj normalne covek znae deka devojcinjata na 9 gosnia vozrast se uste se sexualno nezreli i daleku od toa sto znaci zborot zena. Tie se uste deca.

Druga vistina

Koranot mu dozvoluva na sekoj maz 4 zeni. Mohamed imal 16 zeni so koi bil vo brak, 4 zeni muslimanki koi mu se davale na Muhamed ( vo denesno vreme bi rekle ljubovnici ili svalerki ) i uste 2 koi bile so hristijanska veroispovest.

mene mi se dovolni onvie 2 vistini za da go vidam golemiot moral za koj tolku mnogu se zboruva.

Prva nevistina: Ne e apsolutno ama bas nimalku tocno deka Muhammed a.s. ja zel Aisa za zena na 6-godisna vozrast,a imal seksualen odnos na 9-godisna vozrast.Vo sledna prilika ce imate moznost da cuete od kade poteknuvaat tie nevistini,imam spremeno tema po ova prasanje.

Vtora nevistina:Muhammed a.s. nikogas istovremeno nemal povece od 4 zeni,ako ja razbiras islamskata istorija i zivotot na NAJDOBRIOT MEDJU NAJDOBRITE ova ce ti bide kristalno jasno,i za poligamijata vo Islamot ce vi odgovoram vo nekoja sledna prilika so posebna tema,i ke videte vprocem kakov e islamskiot stav po ova prasanje,a ne samo ovde da donesuvate suvoparni konstatacii i zaklucoci bhez nikakva poddrska.

I posledno:Tebe tie potrebno malku povece vreme da voocis nekoi raboti,ocigledno se raboti za zacaurena inteligencija koja ne moze da gleda podaleku od svojot nos.

Pozdrav!

Изменето од efendija - 31.Декември.2007 во 17:33
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Декември.2007 во 19:07
Originally posted by efendija efendija напиша:

Prva nevistina: Ne e apsolutno ama bas nimalku tocno deka Muhammed a.s. ja zel Aisa za zena na 6-godisna vozrast,a imal seksualen odnos na 9-godisna vozrast.Vo sledna prilika ce imate moznost da cuete od kade poteknuvaat tie nevistini,imam spremeno tema po ova prasanje.

Vtora nevistina:Muhammed a.s. nikogas istovremeno nemal povece od 4 zeni,ako ja razbiras islamskata istorija i zivotot na NAJDOBRIOT MEDJU NAJDOBRITE ova ce ti bide kristalno jasno,i za poligamijata vo Islamot ce vi odgovoram vo nekoja sledna prilika so posebna tema,i ke videte vprocem kakov e islamskiot stav po ova prasanje,a ne samo ovde da donesuvate suvoparni konstatacii i zaklucoci bhez nikakva poddrska.

I posledno:Tebe tie potrebno malku povece vreme da voocis nekoi raboti,ocigledno se raboti za zacaurena inteligencija koja ne moze da gleda podaleku od svojot nos.

Pozdrav!

Brate  toa sto go pisa butel2  e  tocno so isklucok na brojot na zenite na pejgamberot .Ne bile 16 nego 15 od koi so dve ne bil vo odnos t.e. bil veren  so niv no umrel pred  da stapi vo brak.

Drugo... Ovaa budala (Boogie) veke 10 pati pisal vakva ili slicna tema i
zatoa temava treba da  se izbrise ili da  se premesti vo veke postoeckite  vakvi temi kade  sto   e  daden odgovor po ova prasanje.

Изменето од khaleefah - 31.Декември.2007 во 19:07
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јануари.2008 во 00:22
Таму пишува дека Мухамед оженил мало девојче и имал сексуален однос со неа,педофилијата денес е казнива со закон ама среќа за мухамед што не живее денес нелинамигнување
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јануари.2008 во 11:11
Originally posted by khaleefah khaleefah напиша:

Originally posted by efendija efendija напиша:

Pozdrav!
Brate  toa sto go pisa butel2  e  tocno so isklucok na brojot na zenite na pejgamberot .Ne bile 16 nego 15 od koi so dve ne bil vo odnos t.e. bil veren  so niv no umrel pred  da stapi vo brak.Drugo... Ovaa budala (Boogie) veke 10 pati pisal vakva ili slicna tema i zatoa temava treba da  se izbrise ili da  se premesti vo veke postoeckite  vakvi temi kade  sto   e  daden odgovor po ova prasanje.

Brate Halifa,jas si stojam na toa sto go napisav,i za istoto vetiv deka ke pisuvam.

1.Za Ajsa r.a. ce napisam edna mnogu interesna tema,od koja ke mozete da videte koj gi prenel hadisite vo koi se veli deka taa imala 6 godini koga ja ozenil Muhammed a.s.,a na 9-godisna vozrast imala intimen odnos so pejgamberot s.a.v.s.(ce videte deka se raboti samo za edna ista licnost,koja ne e arap)......

2. Za Muhammed a.s. i tebe ce te prasam:DALI SI SIGUREN DEKA MUHAMMED A.S. IMAL ISTOVREMENO(eve kako sto ti velis) 15 ZENI,AKO NEMAL KOLKU ZENI IMAL ISTOVREMENO?

Selam brate!
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 34>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.