|
Под ист кров |
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Автор | |
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ve chitam i blaze si vi shto si imate semejstva..majki ili svekrvi seedno...seedno e i dali se slozuvate so niv ili ne....vie nemozete ni da pretpostavite kako e koga deteto nema ni babi ni dedovci....a ziveenjeto pod ist krov sigurno ima i prednosti(decata nikogas ne se sami,ne mislite dali ke odite vecher vo teatar,dali ke odite na nokna svadba)a sigurno ima i mani osobeno ako se zivee vo stan ili kuka so mala kvadratura
|
|
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
znam kako e, moite deca nemaat ni babi ni dedovci....a i jas ne gi imav....kade i da odev gi nosev so mene uste kako ednomesecni bebinja, site se cudea, ama kaj nosis vaka malo bebe na pazar...a komu da go ostavev?
|
|
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Veke sedum godini ne ziveam so roditelite i mislam deka nema sansi povtorno da se vratam i da ziveam so stari luge, nezavisno dali se toa moite ili negovite roditeli.
POnekogas koga ke otidam nekolku denovi kaj moite roditeli ne mozam so majka mi da se razberam, (osobeno vo kujnata) a kamoli so svekrva, pa pogotovo ako i dvete sme limon tabiet. sekoj posebno e najdobro. Makar ziveele i vo 25 kvadrati garsonjera. |
|
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве една хипотеза:
Среќата во бракот зависи обратно пропорционално од растојанието меѓу домот на брачниот пар и домовите на нивните родители... Кажете ако не е така |
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se e vo zavisnost od toa kolku im sece na roditelite i na mladiot bracen par
|
|
Maja6570
Нов член Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 16 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Me interesira kakvo e vaseto mislenje za brakot vo zaednica so roditelite na mazot ili zenata????????
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mene poveke me interesira ziveenjeto so snaata i sinot. Zosto mora da ziveat vo zaednica dodeka ne se materijalno obezbedeni, a potoa da si odat. Neli e fer od pocetok da si ziveat sami, sami da si pecalat, odgledaat deca- da si se sakaat kako gulapcinja i vo bogatstvo i vo siromastija. Vaka za se se krivi svekrvite. SAMIII OD PRV DEN.
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sekoj pod svoja strea,toa e moe mislenje!!sepak se toa razliçni generacii ,a da poçnuvame da zboruvame za konfliktite snaa-svekrva!
sto podaleku toa poubavo,ne vikaat dzabe kinezite svekrva --"çim,çim dalje,tim,tim bolje"
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne znam kakvo e ziveenjeto na 3 generacii pod eden krov, mislam svekor i svekrva, sin i snaa i vnuci, edinstveno od kazuvanje...
Moite roditeli ziveele sami od prviot den, jas i maz mi isto i taka ke bide i so moite deca. |
|
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kiselo-veselo
|
|
always look on the bright side of the life!
|
|
Antiqua
Сениор Регистриран: 31.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 1790 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Страв ми е да замислам таква заедница...
|
|
Veni Vidi Vici
|
|
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
denesnite mladi se slabaci, zatoa ima problemi pri ziveenje vo zaednica so starite. maskite nemaat avtoritet da si go zastitat jadroto na semejstvoto(zena, dete) i da drzat kontrola, a zenskite se nauceni samo da kukaat na najmali sitnici(au mi se skrsi noktot).
Inaku zaednica e po definicija super. Imas koj da ti pomogne za bilo sto. |
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
eva2marija
Нов член Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 37 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nedaj Boze - sto da kazam. Osven na gosti ne ni sakam nitu so moite, nitu pak so negovite pod eden Pokriv.
Kolku i da e "arno" - nekoj den ke prekipe. Tuka barem ne ni znam nekoj da zivee so postarite, vo Makedonija e pocesto ziveackata na tri generacii pod eden pokriv, od veke poznata pricina. |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не. Кога тогаш ке се замерат за нешто.....До сега не сум слушнала некој да рече дека никогаш не се замерил...а добро знаеме дека повеке генерации под ист кров не иде...Мислам дека кај некои луге кои не се доволно цврсти доаѓа и до разлабавување на врската со сопругот...т.е. бракот. За жал. Јас не би сакала да живеам под ист кров .... Не би сакала да го доживеам она-сум дошла од работа сум направила ручек а сум оставила садови за вечер да мијам па некој да ми го префрли тоа, или пак да не можам да си се шетам што се вика по гаки по дома...знам звучи смешно ама верувам сите мислат вака. |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |