|
Напиши љубовен текст (дневник на вашата душа)... |
Внеси реплика | страница <1 89101112 58> |
Автор | |
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NAJMIL MOJ
OBIDI SE DA LJUBIS I DA ZIVEES DA GO ZEMES ONA STO SUDBINATA TI GO DAVA DA NE PRASUVAS, DA NE SE MOLIS, DA BAKNUVAS USNI I DA GALIS KOSI... DA GO ZABRZAS ODLIVOT NA STRASTI KAKO STO, GO SREKAVAS PRILIVOT... |
|
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Te
sakav, navistina te sakav. Te sakav kako {to nikogo do sega ne sum sakala, i
kako {to nikoga{ pove}e nema da sakam. Ednostavno, za tebe bev spremna da
storam sî. Za tebe bev spremna da otidam do krajot na svetot, za tebe bev
spremna da go preplivam i najgolemiot okean, za tebe bev spremna da se iska~am
na najvisokiot vrv. Tebe, najmil moj, bev spremna da ti go dadam moeto neprocenlivo
bogatstvo. Ne
znam ni kako ni koga, no ti uspea da mi se vovle~e{ pod ko`a. Onaka tivko,
podmolno, kako kradec na prsti, uspea da mi go opsedne{ sekoj atom, da mi ja
okupira{ sekoja kletka. Dali si svesen kakva bura predizvika vo mojot `ivot?
Dali znae{ deka uspea da mi go svrti{ vnimanieto kon raboti za koi voop{to ne
sum razmisluvala? Dali znae{ deka me natera da gi pogazam site moi principi i da
gi prekr{am site moi pravila? Eh...koga
bi mo`ela samo da go vratam vremeto nazad...znam deka povtorno bi te qubela... |
|
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|
Mishell_G
Сениор Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se razbudiv edno maglivo utro, od prozorecot se gledaa prvite snegulki koi mu davaa vedrina na siviot prizor. Zimata zapocna rano, pomisliv i osetiv stud vo gradite. Go staviv kafeto da se vari i go zapaliv ognot. Dodeka na radio slusav nekoi stari pesni edna solza kapna po mojot obraz. Vkusot na gorkoto kafe go zacinuvase cuvstvoto na osamenost, se uste sum sama - pomisliv. Vo misli go imav Nego, mojot neotsonuvan son, tolku realen a tolku nedostizen za mene. Dali se uste e daleku - se prasav, ili mozebi sekoj cekor me vodi poblisku do Nego? Povtorno se napiv goltka od kafeto, mozebi ke me pronajde Toj - pomisliv, mozebi ke go zapoznam denes covekot za kogo sonuvam.. Mozebi, mozebi, mozebi. Srceto zapocna da bie se posilno i posilno, se buntuva i moli, kade e delot sto nedostasuva?! Odgovor nema. Zimata zapocna rano, premnogu rano za skrsenite srca..
|
|
Mishell_G
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nemoj te molam da pagjas na vakvi tekstovi od nekoj tip. Sum procitala i podobri veruvaj mi, no ne znacele nisto osven obid da se dojde do devojkata. A istoto im go isprakaat na poveke da se osiguraat deka nekade ke zapali . Procitaj go mojot pretposleden post i posledniot post na forumot i ke vidis za sto ti zboruvam. Tekstovi otkinati od dusa? Kako da ne.. |
|
Mishell_G
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sedam mirno - sepak se dvizam
Legnuvam no ne se odmaram Disam vozduh i se gusam i za celo vreme - debatiram: Zivotot nikogas ne bese toa sto mislev nikogas toa sto sakav da bide. Imav plan ne mozev da go sledam Imav son koj bese prazen Sekade bese kako nikade Se bese tolku dosadno... Ti najde del od mene bese skrsen bese prazen ti mu dade dusa... Denes sum raspolozena za pisuvanje tekstovi sto odgovaraat na temite . Ne moi se razbira - Natasha Bedingfield "Peace of me" - Del od mene |
|
Mishell_G
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kleknuvas na kolena pred mene
ne zboruvaj - znam sto ke kazes i solzata na mojot obraz ne e za nas jas placam za izgubenite dusi. Ne bese ljubov - bese bolka ne bese radost - bese iluzija ti zboruvam no ne slusas vrati se od kade mrakot caruva. Zaboravi na nas ti velam bori se za sebe i prodolzi ti podariv del od svoeto nebo da te cuva koga ne mozev jas. |
|
macas
Сениор Регистриран: 29.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 730 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se prasuvam dali znaeme kade ni e mestoto?
iako dlaboko vo srcata znaeme,zosto togas nisto neprevzemame? vo zivotot treba da se ima nesto povejke:cel koja ke ja sledime,mesto koe ke go narecime dom. ti bese mojot dom,razbrav uste vo mom. koga ke zapoznav,ona nojk pred mnogu godini....se nadevam koga ke go citas ova ke mislis deka sedam do tebe i ke mi kazis deka sum luda sto go napisala ova. i luda zatoa sto probuvav da te najdam. celo ova vreme razdeleni za tolku mnogu denovi. mi nedostigase no nikade ne sum bila bez tebe . se razuduvam sekoe utro so tebe i legnuvam so tebe sekoja nojk.ti si sekogas so mene. tvojata smelost,tvojata nasmevka,tvojot proklet inaet.nikogas ne postoelo rastojanie mejgu nas. te sakam,te sakam... |
|
zivej denes zosto vcera nema da se vrati,a utre moze i da ne dojdi
|
|
Mishell_G
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vecerva ke izlezam od sopstvenoto klise, ke se preoblecam vo zena koja e tuka da te zavede. Ke bides svedok na edna transformacija, svedok na edno ljubovno ludilo. Nezniot cvet sto stoi pred tebe, ke se pretvori vo neodoliva muza, muza koja dolgo ke ja pametis. Ke zaboravis na se pred mene, ke bides opien od slatkiot vkus na neizvesnosta. Ke gi razbudam tvoite fantazii, ke gi osoznaes dlabokite strasti koi gorele vo tebe. I ke me prasas koja sum jas, no toa nema da bide vazno. Sega sum tuka, a koga ke me nema spomenot na ova vecer ke ostane so tebe.
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
AJ BAS DA VIDAM... |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
beticka
Група Регистриран: 08.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 47 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vecerva
vecerva ako ti ja miluva kosata,kazi i deka i jas ja miluvav. vecerva ako te drzi za raka,kazi i deka jas pred nea toa go pravev. vecerva ako ti gi baknuva tvoite sini oci ,kazi i deka i moite se takvi. vecerva ako zaplovite po pesterata na srekata, kazi i deka i nie plovevme. vecerva ako ti go pobara srceto ,kazi i deka ni na mene ne mi go dade! |
|
betty
|
|
Mishell_G
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo sobata miris na svezo podgotven caj - jabolko i cimet, vo desnata raka cigara - ne znam koja po red, na leviot agol od masata mobilniot telefon, pred mene kompjuterot, internet konekcija i forumot ljubov. Nekako se naviknav na tvoite poraki i sega koga ne svoni mobilniot, zavrsuvam tuka . Nemoj da me svatis pogresno, ne mi nedostasuva tvojata ljubov, mi nedostasuva iluzijata sto ja imav za nas. Sakam da gi zatvoram ocite i povtorno da gi doziveam migovite na spokoj, neznosti, pripagjanje. Znaev deka nema da trae dolgo, znaev deka ljubovta nasa ke se skrsi, a od nea ke ostane samo spomen od edno vreme. Mislev deka posle nas ke prodolzi da zivee nadezta koja ke ni go pokaze patot do srekata, mislev deka ke bideme isklucok od praviloto. Znaev, mislev, no ne razbiram. Ne razbiram zosto ni se vkrstija patistata koga ljubovta izgore za mig, ne razbiram zosto zaplovivme vo osamenosta koga imavme se, ne razbiram zosto morase da me izgubis koga tolku prokleto ti trebbam. Cajot se oladi, dimot od cigarite ja napolni sobata, zborovite gi potrosiv i nisto veke ne e kako porano..
Изменето од Mishell_G - 27.Ноември.2007 во 01:50 |
|
Mishell_G
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sekoj den go ziveam najdobro sto mozam, go ziveam zivotot kakov sto mi e daden i ne razmisluvam mnogu za toa sto mozelo da bide dokolku sum postapuvala poinaku. Se smeam i koga malku ima pricini za toa, se raduvam na sekoj ubav zbor, na sekoja nasmevka sto ke ja predizvikam. Egzistiram mnogu ednostavno bi rekla, se do onoj mig koga maskite ke padnat, a solzite nenadejno ke izbijat ko vulkan. Erupcija na emocii koi vesto sum gi kriela od site, ke izlezat od mene da me progonuvaat so celata svoja sila. Zosto tolku prokleto sum sama? Niz obrazite se slevaat solzi, ostanuvam bez zdiv i zanemuvam. Sleduva apatija, tapo cuvstvo na nemok, bi sakala da bide poinaku, no ne e. Tisina..moram da gi ispratam nepozelnite gosti. Gi izmivam solzite, gi zaklucuvam emociite i stavam nasmevka na liceto. Im velam zbogum do sledniot pat..
Изменето од Mishell_G - 25.Декември.2007 во 13:39 |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Знам што ќе направам
Ќе почекам да напишете уште 2-3 страни на темава, а потоа од вашите текстови ќе си составам книга и јас ќе си се пишам за автор и потоа ќе ја лупнам на саемот за книга и ќе направам милион долари
п.с. Еј, немој некој да ми ја украл идејава!!!
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Плагијат на Плагијатот не е казниво дело. |
|
Внеси реплика | страница <1 89101112 58> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |