IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Hoc demonstrandum est!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Hoc demonstrandum est!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 15>
Автор
Порака
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Статус: Офлајн
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2007 во 00:59
Originally posted by PAVLIN PAVLIN напиша:

DOBRO .... ne go razbiram tvoeto napinjanje da ne ubedis deka nie sme makedonci....Veruvam deka postoime odamna, no isto taka veruvam deka nie nemame vrska so antickite od vremeto na Filip...Aleksandar i prisvojuvanje na negovot delo kako nase e nepotrebno, bidejki toj e i grk i indiec i Makedonec itn. ...Toa e kako Tito da go proglasime za makedonec ...nemame potreba vo razgovorite za imeto da nastapuvame so ovaa teza...posebno zaradi toa sto vo 1992 godinaprimeni sme vo ON, pod referencata BJRM vo koja stoi deka imeto RM ne gi zagrozuva nitu ima za cel da gi destabilizira drugite drzavi na Balkanot...Ovie tekstovi mi se daleku od realnosta...aj da dokazeme deka sme potomci na Filip te molam...neprifatlivo mi e vo ovoj moment takvo razlmisluvanje, nemame vreme za toa.. тага

Да не си случајно ..почитуван колега ...следбеник или пак роднина на „премудриот„  уништувач на делата на генерации загинати  Македонци и Македонки?
Оти бе не се обидеш да ме убедиш и мене дека немаме врска со Македонците...
Та овој род не е „тиква„ без корен ..бе???
Ах... што ти направиле комуњариве...пуштајајќи те низ нивниот „образовен„ систем полн со невистини и полувистини!!!.
Најтрагиочно е кога постои очигледен сомнеж во самото Македонското ткиво одвнатре..во тоа што е ..и од кого потекнува!!!???
голема%20насмевка
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
PAVLIN Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Локација: Saint Helena
Поени: 889
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2007 во 04:01
Originally posted by novace novace напиша:

DOBRO .... ne go razbiram tvoeto napinjanje da ne ubedis deka nie sme makedonci....Veruvam deka postoime odamna, no isto taka veruvam deka nie nemame vrska so antickite od vremeto na Filip...Aleksandar i prisvojuvanje na negovot delo kako nase e nepotrebno, bidejki toj e i grk i indiec i Makedonec itn. ...Toa e kako Tito da go proglasime za makedonec ...nemame potreba vo razgovorite za imeto da nastapuvame so ovaa teza...posebno zaradi toa sto vo 1992 godinaprimeni sme vo ON, pod referencata BJRM vo koja stoi deka imeto RM ne gi zagrozuva nitu ima za cel da gi destabilizira drugite drzavi na Balkanot...Ovie tekstovi mi se daleku od realnosta...aj da dokazeme deka sme potomci na Filip te molam...neprifatlivo mi e vo ovoj moment takvo razlmisluvanje, nemame vreme za toa.. тага

Да не си случајно ..почитуван колега ...следбеник или пак роднина на „премудриот„  уништувач на делата на генерации загинати  Македонци и Македонки?
Ах... што ти направиле комуњариве...пуштајајќи те низ нивниот „образовен„ систем полн со невистини и полувистини!!!.
Најтрагиочно е кога постои очигледен сомнеж во самото Македонското ткиво одвнатре..во тоа што е ..и од кого потекнува!!!???
голема%20насмевка

бла%20бла
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре
Кон врв
borec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2007
Локација: Australia
Поени: 1294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2007 во 09:36
Originally posted by novace novace напиша:

голема%20насмевка

Ne novace, toj se predstavi kako "free spirit" - covek sto NE bil privrzanik na NIEDNA partija!!!  голема%20насмевка

Od moe iskustvo (a mozam slobodno da kazam deka e MNOGU shiroko) "free spirit" lugeto imaat MNOGU POSHIROKO GLEDISHTE za bilo koe prashanje i nikogash ne trgnuvaat od nivnata bavcha a zavrshuvaat do prvata ulicna svetilka.  намигнување

Sprema toa NE bi go svrstil vo TAA kategorija - nego vo kategorija na tvrdoglavi i samobendisani lugje, sto NEMAAT DOVERBA VO NIKOGO i  negiraat sekogo a SAMITE NEZNAAT STO DA NAPRAVAT.  голема%20насмевка

Taka da POSTOJANO samo nesto ili nekogo kritikuvaat i ogovaraat, bez da cenat VOOPSTO NECIJ TRUD ZA DA NAPRAVI NESTO, dodeka tie SAMO zboruvaat.  бла%20бла

Кон врв
ZoranSk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 05.Февруари.2006
Поени: 193
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoranSk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2007 во 11:27

Александар е дел од еден народ од една цивилизација.Тој е репрезент негов како најистурен дел.

Негирањето, непочитувањето, непризнавањето  и извртувањето негово е негирање и на таа цивилизација.Тоа е нашата цивилизација.

Да не беше таа цивилизација Кирил и Методиј нема да имаа од што да го направат писмото словенско и да го дадат на народот словенски.
Немаше да има 4 македонско римски војни од кои се изроди “Византија“.
Во Москва ќе се збореше хеленски, во Скопје ќе живееа Илири.

Што стои позади негирањето на Александар односно фалсификувањето на неговото име ?
Се прикрива геноцидот единствената тема за која треба да се говори со Грција.
Масовните гробници низ егејска Македонија.

Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2007 во 11:53

<div style=": ; width: 28px; height: 28px; : 1000; display: none;">

Ne napinjam voopsto, a i kakov e toj izraz " napinjanje" , nitu pak ubeduvam nekogo deka nie sme MAKEDONCI, jas mnogu dobro znam sto sum i koi se moite koreni, nema potreba za ubeduvanje i objasnuvanje koi sme i sto sme, barem taka mislev se dodeka ne go procitav tvojot post, no sega navistina ne znam dali TI voopsto znaes sto si???
So kakva cel gi objaviv pismata obrazloziv na pocetokot i smetav i seuste smetam deka treba da se procitaat kako poucno cetivo, no i kako reakcija na del od makedonskata inteligencija koja i ovoj pat pokazuva deka ne spie, osobeno sega koga sme pritisnati od nasite nametnati kumovi. I BTW, za sto imas vreme ? Za zabludite vo koi zivees???
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2007 во 12:00
ne potpolno te razbiram...i veruvaj na ista strana sme ...ke ti dopisam posle imam nekoi gosti od stranstvo vo kancelarija mi se i se grci...sakas da gi prasam za ova :)))големо%20гушкањељубов
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2007 во 12:05
Pozdravi gi Elinite od mene , i slobodno prasaj gi, samo da ne si go rasipes biznisot
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2007 во 21:23
Originally posted by moira moira напиша:

Pozdravi gi Elinite od mene , i slobodno prasaj gi, samo da ne si go rasipes biznisot

fala...za cestitkite..duri sega se oslobodiv....Aj vaka da razmisluvame Dali Republika Makedonija ima vrska vo svojot ustav so aleksandar makedonski...ne sum protiv ova mislenje, ne me razbirajte pogresno tuku dokazuvanjeto na edno takvo tvrdenje e neizvodlivo..posebno delot vo koj sto treba da se dokaze deka nie sme potomci na Alexander the Great...premnogu barame od samite nas , a nemame fakti...pa dosega ako bese taka sigurno ke dokazevme barem nesto...kako sto pisuvaat i profesorkite..pozdrav црвенеење
Кон врв
m__g__ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2006
Поени: 591
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај m__g__ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2007 во 21:28

Aj vaka da razmisluvame Dali Republika Makedonija ima vrska vo svojot ustav so aleksandar makedonski...ne sum protiv ova mislenje, ne me razbirajte pogresno tuku dokazuvanjeto na edno takvo tvrdenje e neizvodlivo..posebno delot vo koj sto treba da se dokaze deka nie sme potomci na Alexander the Great...premnogu barame od samite nas , a nemame fakti...pa dosega ako bese taka sigurno ke dokazevme barem nesto...kako sto pisuvaat i profesorkite..pozdrav црвенеење

изненадувањеизненадувањеизненадување
изненадување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2007 во 21:30
sto e be volcko nemas svoe mislenje ili ti da ne si od venera изненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај m__g__ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2007 во 21:33
знаеш кай нас как си клатим главите когато казваме да и не?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2007 во 21:42
Originally posted by m__g__ m__g__ напиша:

голема%20насмевка ok ...dobra ti e ovaa
голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај m__g__ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2007 во 21:56
е устите ни не са толкоз отворениголема%20насмевка

Изменето од m__g__ - 31.Октомври.2007 во 21:56
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2007 во 22:28
Originally posted by m__g__ m__g__ напиша:

Е как да не знаеме бе...как се клатат букарските (празни) глави...когато казвате да и не?
мечтаењеголема%20насмевка
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 15>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.