|
Хомосексуални бракови |
Внеси реплика | страница <1 8910 |
Автор | ||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...ОНИЕ ШТО ОДАТ НАОПАКУ,ТРЕБА ДА СЕ НИШТАТ ОД КОРЕН...
...ТИЕ ШТО СЕ ДРУЖАТ СО НИВ...ИСТО...! ГИ ИЗВИТОПЕРУВААТ НОРМИТЕ НА ЖИВЕЕЊЕ,ГО ЗАПОСТАВУВААТ И ЗАГРОЗУВААТ ЖИВОТОТ ВО ОПШТЕСТВОТО И СИТЕ СФЕРИ НА ЖИВЕЕЊЕ(СЕ ЛИГАВАТ НАСЕКАДЕ...НЕ МОЖАМ ДА ГИ СМИСЛАМ)...И УШТЕ ПОСВОЈУВАЊЕ НА ДЕЦА...!ПА НОРМАЛНИ ЛИ СЕ (АКО НЕ СЕ И ТИЕ ТАКВИ, НЕКОГАШ ОВАА ТЕМА ,ДА ЈА СТАВАТ ВО РАСПРАВА ЗА УСВОЈУВАЊЕ...),ШТО ПРЕДЛАГААТ...!НЕ ВЕРУВАМ ДЕКА МОЖАТ ДА ГЛЕДААТ ПОДАЛЕКУ И ОД НОСОТ...АКО ВООПШТО И НЕГО ГО ГЛЕДААТ...!ЗАМИСЛЕТЕ СИ ЧЕСТА ПОЈАВА:ДЕЦА ,БИЛО ПО КОЈ ОСНОВ, БЕЗ ЕДЕН ИЛИ ДВАТА РОДИТЕЛИ,БЕЗ МОЖНОСТ ЗА ИЗБОР,ВО ПЕРИОД КОГА НЕ МОЖЕ РЕАЛНО ДА БИДЕ СВЕСЕН ,ДА ПОТПАДНЕ ВО ТАКВО СЕМЕЈСТВО...ШТО КОГА ЌЕ ОСОЗНАЕ ЗА САМИОТ СЕБЕСИ И ЗА ЖИВОТОТ-РЕАЛЕН...?ПОСТОЈАТ ЗА МЕНЕ ДВА ИЗЛЕЗА: -ДА БИДЕ КАКО НОВИТЕ РОДИТЕЛИ,Т.Е.ДА ГО ПРЕКИНЕ ПРИРОДНИОТ ПРОЦЕС НА РЕПРОДУКЦИЈА...И -ДА СЕ УНИШТИ САМИОТ СЕБЕ ОД СИТУАЦИЈАТА ВО КОЈА БИЛ ДОВЕДЕН ,БЕЗ НЕГОВА ВОЛЈА И ЖЕЛБА...!!! ЗАТОА НЕМИЛОСРДНА БОРБА ПРОТИВ ТИЕ ТАКВИТЕ,НАОПАКУ РОДЕНИ ЗА МЕНЕ...НИКАКВИ ПРАВА...ХОРМОНИ...САМО ДРВО НЕКАСТРЕНО ЗА НИВ(И КОЛЕЦ...ОД ПРЕДХОДНИТЕ ПОРАКИ..)НЕ САКАМ НИ ИМЕТО ДА ИМ ГО СПОМНАМ |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...НЕ МЕ РАЗБИРАШ....ЌЕ ТИ ОБЈАСНАМ АКО САКАШ...!
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
se slozuvam so tebe(sega jas ti razjasnuvam)
|
||
nirvana
Нов член Регистриран: 28.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
prvo i prvo voopshto ne se "iskrievni lichnosti! niv gi ima i vo najvisokite politichki i elitni drushtva.. po shto toa se razlikuvaat!!! i po shto se iskriveni!!! po inteligencija?? po kulutura?? po obrazovanie?? vprochem istite tie poteknuvaat od Hetero roditeli.. dali hetero roditelite se garancija za nehomosexualnost??? zoshto decata vo homoseksualnite brakovi bi bile nastrani???? ili pak istite tie bi im nametnuvale da se orientiraat kon komosekx.???? zarem hetero roditelite im nametnuvale mislenje na svoite deca?? da ne e zhalnostno bi bilo smeshno vakvoto razmisluvanje!!!! Se dodeka ne pochneme da gi delime lugeto samo na dobri i loshi.. i nikako poinaku... ke bideme outsideri!! |
||
RebeL
Сениор Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ова е цитат од темата „што е со лезбејките“:
Повели дај издржани аргументи зошто не треба да се дозволи брак на хомосексуални парови (машки и женски) ? |
||
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
||
Tiger
Сениор Регистриран: 13.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 234 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па, има многу аргументи. Замисли дека добиваш право на брак, и посвојуваш дете. Дали тоа дете би растело во нормална средина ? Одговорот е НЕ. Кој ќе биде мајка, а кој татко ? И ако требало човекот да биде хомосексуален, би бил таков од самиот почеток на човештвото. човештвото продолжило напред благодарение на размножувањето на човекот, ( кое на сите ние е познато дека може да се случи само помеѓу МАЖ и ЖЕНА ). Значи, моето мислење е едно големо НЕ за браковите помеѓу хомосексуалци. |
||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не се мислам по ова прашање, мојот одговор е: Да. Мислам дека нема резон да му го ускратуваш на некого правото да биде во брак со некој што го сака и сака да биде по секоја цена. Зошто да не се регистрираат?-кога ионака ќе живеат заедно во брачна заедница без разлика дали е озаконета или не. Е тоа што се ист пол, јебига. Подобро венчани среќни, отколку да кењаат по улицине и да протестираат дека се дискриминирани.
Од правен аспект и не е лошо да се озаконат бидејќи и тие се луѓе и имаат исти мотиви и права кога станува збор за бракот како институција. Лично не ми се симпатични, не се мој омилен круг на луѓе, доста се вештачат но не се ништо поинакви во нормалниот живот од останатите што се стрејт. Инаку, за посвојувањето деца-не може ни секој хетеросексуален пар да посвои дете. Социјалните работници им треба години на евалуација на тековниот живот на двојката за да утврдат дали треба и можат да одгледуваат дете. Сепак кај хомосексуалците децата би добиле навистина еднострана слика за човечката сексуалност.Едноставно не ми се вклопува во сликата. Партнерот можеш да си го бираш и да одлучуваш за сопствениот живот, но за животот на некое дете кое му требаат родители геј-паровите не се најдобар избор. Изменето од GlenKlouz - 08.Јули.2008 во 12:12 |
||
RebeL
Сениор Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Превод: Квиз за Семејни Вредности: 1) Кој носи деца во овој свет непланирани и несакани? 2) Чии деца ги полнат домовите за деца без родители? 3) Кој моделира повеќе омраза и дискриминација на своите деца? Помош: Не се тоа хомосексуалците Изменето од RebeL - 08.Јули.2008 во 18:45 |
||
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
||
Dobi-Insane
Нов член Регистриран: 23.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 24 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
CELOSNO GI PODDRZUVAM...ISTO KAKO SHO JA KE SE MAZAM MOZEBI NEKOJA DRUGA ZENSKA KE SE ZENI...I OVA KE MOEVO KE BIDI OD LJUBOV I TOA NEJZINOTO KE BIDI OD LJUBOV... NEMOZE NI VLASTA NI DRZAVAVA NI NIKAKOV ZAKON DA SPRECAT DVE OSOBI OD IST POL DA BIDAT ZAEDNO AKO POSTOI LJUBOV
|
||
Some mistakes are too much fun to only make once...
|
||
Schatzii7
Сениор Unglaublich Регистриран: 19.Октомври.2011 Локација: Lost somewhere Статус: Офлајн Поени: 7061 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Колку и да е веќе нормална појава во некои држави
јас сум против ова...ако им се даде ова право ќе побараат и друго потоа затоа НЕ !
|
||
»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
|
||
Crna Arapina
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2013 Статус: Офлајн Поени: 575 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Точно така веќе е оформена во Холандија политичка партија на педофили кои што ке се бореле за своите права Страшно
|
||
Train hard,Fight easy !
|
||
Внеси реплика | страница <1 8910 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |