IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Бог го создал светот,а кој го создал Бог?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бог го создал светот,а кој го создал Бог?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 20>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 12:56
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Originally posted by anakin anakin напиша:

znaci 2+2=4 e poocigledno od tvojot GOSPOD ( tolku vazen i potreben)

Никој не те предизвика да докажуваш дека 2 + 2 = 4, тоа и баба ми го може, не ја менувај темата, туку докажи дека Бог не постои, а потоа ќе отвориме тема математика ако сакаш па ќе ти давам таму часови, а не тука.

da kje mi pomognes so matematika
ej ne bi bilo loso za tenzori da mi objasnis neso ne mi odat bash
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 12:57

da siraceto ne go vide svojot tatko
no siraceto za razlika od tebe znae deka imal tatko a ne veruva deka imalLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL

nemoj ziv ti gospod so tie k*rsumi

Од каде да знае со сигурност? Можеби е клонирано? LOL
Вера анакине, вера и ништо друго... колку и да си горд и суетен, преголема е твојата вера за да ја скриеш.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 12:58

Едно сираче може да го помине својот живот без никогаш да го види својот татко, но тоа не значи дека тој не постои.

hahhahahhahha

no siraceto za razlika od tebe znae deka imal tatko a ne veruva deka imalLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL

zapravo koj se rakovodi so vakva logika na dokazuvanjetio
ne mi treba za objasnuvanje na diferencijalki i tenzori
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 12:59

Од каде да знае со сигурност? Можеби е клонирано? LOLLOLLOL
Вера анакине, вера и ништо друго... колку и да си горд и суетен, преголема е твојата вера за да ја скриеш.

Embarrassed

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 12:59
брза, свати веќе еднаш, неверници не постојат! Сите сме верници.
Теиститие веруваат дека Бог постои (со над 50 аргументи за својата вера), а Атеистите исто така веруваат дека Бог не постои ( со ни еден аргумент за својата вера) LOL
a,be ti ne sfakjash,...jas postojam (kako)nevernik0 ,samo poradi tebe,....za razlika od tebe ,...ti bi postoel i bez mene,...Big%20smile
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 13:02
Originally posted by brza brza напиша:

Теиститие веруваат дека Бог постои (со над 50 аргументи за својата вера), а Атеистите исто така веруваат дека Бог не постои ( со ни еден аргумент за својата вера) LOL
a,be ti ne sfakjash,...jas postojam (kako)nevernik0 ,samo poradi tebe,....za razlika od tebe ,...ti bi postoel i bez mene,...Big%20smile

Ти постоиш поради мене? Колку романтично Embarrassed

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 13:02
klonirano I ROMANTICNO
?
OD STO????

GLEDAM SEGA IDE NA PODOBRO IMAME SMISLA ZA HUMOR I ODLICNO SE ZABAVUVAME VO DENOT DENESEN

ZATOA I JAS SUM POSREKJEN DENES SO MOITE PRIJATELI ADZI I EVANGELOS A I BRZO MOJ HEROJ

Изменето од anakin - 24.Јуни.2007 во 13:03

Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 13:06
Никој не е заинтересиран за наградата? LOLLOLLOL
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 13:10
Originally posted by аџија аџија напиша:

Аџи, па дај малку спушти го критериумот, кој жив ќе најде аргумент дека Бог не постои Smile
Ајде предложи и втора награда (500,000 долари) за оној кој ќе докаже дека Бог е измислен LOL
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 13:10

Originally posted by brza brza напиша:

Ти постоиш поради мене? Колку романтично Embarrassed

e,pa toa vi e problemot so vas,....ne sakate sve da vidite,...tuku samo delovi koi na vas vi odgovaraat,...ama,vazno imate i smisol za humor ,gledam,...a,toa e dobro,...mislam smisolot,....LOLLOLLOL
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 13:14
POZDRAV I CAO NA SITE MILO MI BESE

Кон врв
ZakHay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Јуни.2007
Поени: 101
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZakHay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 13:26
Evangelose jas misalm malku e, malku e Kume da digneme na nekolku mlioni pa da ima povekje zainteresirani razbiras...Wink
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 13:28

Originally posted by аџија аџија напиша:

Аџи, па дај малку спушти го критериумот, кој жив ќе најде аргумент дека Бог не постои Smile
Ајде предложи и втора награда (500,000 долари) за оној кој ќе докаже дека Бог е измислен LOL

Евентуално можат да освојат награда, само ако го спуштиме критериумот на, дали може некој барем да „каже“ дека Бог не постои... Тука се експерти...LOLLOLLOL
Кон врв
sard Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Прилеп
Поени: 1440
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 13:47
Originally posted by postariot brat postariot brat напиша:

Ne se s'rdi brate Sarde ta ne sme nie Pravoslavnite Gospod, ama ne se ni Protestantite pa ni Katolicite, i site po nesto znaeme a po nesto prorekuvame, ama koga ke dojde sovrsenoto ke iscezne delumnoto (za ljubovta)od sv apostol Pavle do Korintjanite.
I navistina da jas veruvam vo edna Hristova crkva i toa se site koi go primaat Hristos kako svoj spasitel, pat i vistina, so toa znaci deka nie ne sme dovolno sovrseni da sudime na drugi ami samo moze da prostuvame za i nam da ni se prosti.Jas sum siguren deka na ovoj forum sporis so odlicni vernici koi kako i ti nikomu ne sakaat da priznaat deka go saka Boga poveke od niv samite sto e vo red i zatoa nemoj sebesi da se narekuvas podobar vernik od drugite zosto toa samo gospod go znae , samo toj gi znae nasite srca.

Каков верник сум јас, не знам, ама знам дека со лагата не се прави компромиси.
Не може и Православието и протестантизмот да се во право. За едните Богородица била и останала девојка, за другите таа е обична жена која после Христос имала и други деца. Една од двете мора да учи на ерес, која е доволно голема за никогаш да не се признаат како цркви. Оние кои се во ерес ионака се во лага и веднаш ќе ги признаат оние кои не се во ерес. Меѓутоа оние кои се во вистината Божја нема да сакаат да се сложат со лагата. Ако ти како православен ја признаваш нивната „црква“ плукаш по својата Црква и плукаш по Богородица.
За едните крстот е свет, за другите крстот е безначаен симбол. Оној кој се нарекува православен а се согласува со ставот на протестантите плука по крстот потешко отколку реално да плукнел.
За едните, Светителите се Божји угодници чии поуки треба да ги следиме, за другите Светителите се демонски служители. Оној кој се нарекува Православен, а ги прифаќа оние кои плукаат на Светителите, плука и тој по нив.
И мал милион на работи во кои тие еретиците го отфрлија Бога и неговото свето учење и си создадоа свое.

Читаш ли во во Символот на верата во кој е кажано:

...исповедувам Едно крштение, во Едната соборна и Апостолска Црква...

Црква може да биде само една бидејќи Христос беше Еден.
Ние православните не смееме никого да судиме но не смееме да не пропуштиме да судиме постапки според правилото: Да не му се суди на човекот, туку на неговите постапки. Тоа е Православниот став кој очигледно не го знаеш. Ако не ги прекоруваме погрешните постапки едни на други нема ни да напредуваме, туку широко ќе ја отвориме вратата за секакви небогоугодни учења за Господ Христос. Бил ли Христос млак со фарисеите. Не ги судел ли нивните постапки? Дали бил млак Јован Крстител со отпадниците од верата. Дали биле млаки Апостолите или Светителите. Имаат ли нешто заедничко Господ Христос и велзеевул. Треба ли на ширењето на лагата, да речеме, не смееме да и судиме и
да бидеме индиферентни верници. Верници сеирџии. Стои и само гледа како Црквата е напаѓана и ништо не прави.
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 20>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,145 секунди.