IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Бог го создал светот,а кој го создал Бог?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бог го создал светот,а кој го создал Бог?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 20>
Автор
Порака
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 11:54
ne si ti kompetenten ,za da kazuvash koj sfakja neshto ,a koj ne,....a,djabe ti "dostreluvash",...koga nishto ne mozesh da pogodish,....a,gospod ne ti postoi ,...pa ,shto i da kazuvash ti ,..ili bilo koj drug,.....a,toa moeto ,..citiram:...bla,bla, bla ,...bla,...itn.,.........poveke kazuva od vash*te pripovetki,....samo treba da go sfati pravilno chovek,.....ama,tuka si vo pravo,...na nekoj treba bukvalno da mu se pishe ,...za da sfati....i,pak jasno; bog ne postoi!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 11:58
абе ти можеш и илјада пати да напишеш глупост, тоа нема да те направи паметен... сфаќаш?

значи, дали брза (замисли кој авторитет LOLLOL) признава или не признава дека Господ постои, е ИРЕЛЕВАНТНО за Семоќниот. Тоа ти е исто ко с. Раскајник да не ја признава ЕУ... LOLLOLLOLLOL Ги здоболе многу...LOLLOLLOL
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 11:58
1Vo pocetokot bese *Slovito, i Slovoto bese vo Boga i Bog bese Slovoto. *1.Jov.1.1;Otkr.19.3;Jovan17,5.
  2. Toa vo pocetokot bese vo Boga.
  3. *Se stana preku Nego i bez Nego nisto ne stana, sto stana.              *Kol.1,16;Evr.1.2
  4. *Vo Nego imase Zivot i Zivotot im bese Svetlina na lugeto.           *Jovan.5.25.
  5. I Svetlinata vo temnina sveti i mrakot ne ja opfati.
  6. Imase eden covek po ime Jovan, praten od Boga;                             *Mat 3,1.
  7. toj dojde za svedostvo, da svedoci za Svetlinata, ta site da poveruvaat preku nego.
  8. Toj ne bese Svetlina, tuku da svedoci za Svetlinata .
  9. Postoese vistinska Svetlina, Koja go osvetluva sekoj covek, sto doagja na svetov.
  10. Vo svetot bese i *svetot preku Nego stana, no svetot ne Go pozna.     *Jovan.1.3.
  11. Dojde pri Svoite i Svoite ne Go primija.
  12. A na site *sto Go primija-na site sto veruvaa vo Negovoto ime-im dade moznost da stanat sinovi Bozji:             *Gal.3,26.
  13. *koi ne od krv, ni od pohot mashka, a od Boga se rodija.                *Jovan.3,5.

nekoj im  kazal na naucnicite

ako uspeete da izbacite elektron od orbitata i go smestite na pogornata orbita
toj kje saka da se vrati na svoe mesto pri toa toj kje ispusti energija
ako toa go napravite so dovolno golem broj elektroni i ja nasocite i vrzete taa energija taa kje izbaci uste pogolem broj na elekroni od orbitaa
i pak vrzete ja taa energija fokusirajte ja i nasocete ja vo eden pravec

taka napravile naucnivite  i STVORIJA SVETLINA - svetlina so golemo znaenje
svetlina so golema mokj. svetlina za vo idnina

ova prikaska moze da se proveri postojat milion knigi so dokazi za coveckata
kreativnost i mudrost

a 1-13 tocki se prikaski za mali deca koi i taka nenosat nikakva poraka
prosto samo paroli za da ti se svrti umot i negledas gordo kon neboto

Изменето од anakin - 24.Јуни.2007 во 11:59
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 12:03
Originally posted by brza brza напиша:

ne si ti kompetenten ,za da kazuvash koj sfakja neshto ,a koj ne,....a,djabe ti "dostreluvash",...koga nishto ne mozesh da pogodish,....a,gospod ne ti postoi ,...pa ,shto i da kazuvash ti ,..ili bilo koj drug,.....a,toa moeto ,..citiram:...bla,bla, bla ,...bla,...itn.,.........poveke kazuva od vash*te pripovetki,....samo treba da go sfati pravilno chovek,.....ama,tuka si vo pravo,...na nekoj treba bukvalno da mu se pishe ,...za da sfati....i,pak jasno; bog ne postoi!

Brza, брза си на зборови, но спора, поточно нема за аргументи.
Ти ќе речеш "Бог не постои", јас ќе речам "Бог постои", ти повторно истото, јас повторно истото и до кога така? Кој што ќе докаже со тоа?

Ние, теитсите, наведовме преку 50 аргументи (ајде не велам докази, велам аргументи) за постоењето на Бог, а вие што наведовте како аргумент дека Бог не постои? Embarrassed Апсолутен Молк и еден куп недолични зборови и навреди кон спротивниот став.

Очигледно темава не ти е погодена, ама очигледно е дека нешто те влече наваму. Дали е тоа твојата немирна совест? Или твојот притаен копнеж кон Творецот?
Ако имаш што да кажеш на темава кажи, ако не пробај разгледај ги и другите подфоруми.
Поздрав!
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 12:07
evangelos kako ne razbiras ti si VERNIK

priznaj ednas deka si vernik
deka veruvas vo Gospod
deka veruvas vo biblijata

veruvaj si slobodno toa e tvoe pravo
no neubeduvaj nekogo koj znae a ne veruva
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 12:08
ти си анакин ВЕРНИК во непостоењето, исто колку што некој друг, дури и ПОВЕЌЕ верник, од оној што верува во постоењето...

Каде се аргументите, убаво ве прашува Евангелос??? ДАЈТЕ ГИ ДОКАЗИТЕ???
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 12:08
fintata e vo toa
sto BRZO znae deka ne postoi
a ti veruvas deka postoi

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 12:09
Originally posted by аџија аџија напиша:

ти си анакин ВЕРНИК во непостоењето, исто колку што некој друг, дури и ПОВЕЌЕ верник, од оној што верува во постоењето...

Каде се аргументите, убаво ве прашува Евангелос??? ДАЈТЕ ГИ ДОКАЗИТЕ???

adzi
jas ne veruvam vo nisto
adzi moj
jas ili znam ili neznam

ne sum budala da veruvam vo nesto koga mozam da znam

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 12:11
nikogas ne ste se zaprasale zasto se narekuvate verniciLOLLOLLOLLOLLOLLOL

hahahhahahhahha

pa veruvajte si    --- vase pravo------vasa zelba----- abe demokratija e

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 12:14
епа сега самиот си влегуваш во контрадикторност...

Пред некое време напиша дека никој не верува во гравитација, туку ЗНААТ дека постои. Затоа и нема никој што НЕ ВЕРУВА во гравитација, бидејќи тоа е ЗНАЕЊЕ...

А сега велиш дека Брза, демек ЗНАЕ дека Бог не постои! А како тогаш има луѓе што веруваат? Ако непостоењето е знаење, тогаш вербата во постоењето е НЕВОЗМОЖНА според твојот аргумент...

Сам си навлезен во ирационализам до гуша...LOLLOL
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 12:15
Originally posted by anakin anakin напиша:

1Vo pocetokot bese *Slovito, i Slovoto bese vo Boga i Bog bese Slovoto. *1.Jov.1.1;Otkr.19.3;Jovan17,5.
  2. Toa vo pocetokot bese vo Boga.
  3. *Se stana preku Nego i bez Nego nisto ne stana, sto stana.              *Kol.1,16;Evr.1.2
  4. *Vo Nego imase Zivot i Zivotot im bese Svetlina na lugeto.           *Jovan.5.25.
  5. I Svetlinata vo temnina sveti i mrakot ne ja opfati.
  6. Imase eden covek po ime Jovan, praten od Boga;                             *Mat 3,1.
  7. toj dojde za svedostvo, da svedoci za Svetlinata, ta site da poveruvaat preku nego.
  8. Toj ne bese Svetlina, tuku da svedoci za Svetlinata .
  9. Postoese vistinska Svetlina, Koja go osvetluva sekoj covek, sto doagja na svetov.
  10. Vo svetot bese i *svetot preku Nego stana, no svetot ne Go pozna.     *Jovan.1.3.
  11. Dojde pri Svoite i Svoite ne Go primija.
  12. A na site *sto Go primija-na site sto veruvaa vo Negovoto ime-im dade moznost da stanat sinovi Bozji:             *Gal.3,26.
  13. *koi ne od krv, ni od pohot mashka, a od Boga se rodija.                *Jovan.3,5.

Не ми се верува дека ги натеравме атеистите да ја отворат малку и Библијата Thumbs%20Up Добар потег анакин, следниот чекор е правилно читање и толкување на текстот, со неопходно вклучување на разумот и без предрасуди.
Апостолот Јован погоре воопшто не збори за електромагнетното зрачење LOL туку за духовната светлина која ги осветлува оние кои живеат во духовна темнина, духовна заслепеност (ова мора да ти е познато не ме зезај Smile)

Originally posted by anakin anakin напиша:

taka napravile naucnivite  i STVORIJA SVETLINA -

Научниците не СТВОРИЈА светлина, туку само научија како да баратаат со веќе создадената светлина. Значи научникот ПОЗАЈМУВА електрони (оган, волфрам) од Творецот Кој ги СОЗДАЛ, го користи умот кој исто така го добил од Творецот и потоа само ги комбинира овие две нешта.

Анакин, кога ќе не изненадиш со барем еден аргумент дека Бог не постои? Embarrassed 
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 12:15
naj interesen mi e adzi
celo vreme trubi tuka

DAJ DOKAZ DAJ DOKAZ DAJ DOKAZ   deka nepostoi

abe pred mnogu godini nekoj nesto si izmislil
a sega baras nie da dokazuvame

abe svetot ne se zasnova na takvi pravila
ako nesto nekoj kje zamisli ili izmisli toj bara dokaz da zamislata i izmislicata mu stane stvarnost

daj adzi  baraj dokazi ti i prilozi
a ne pesnicki od biblijata

daj dokaz
deka vcera toj bil tuka
deka denes e tuka
deka utre kje bide tuka

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 12:18
Значи повторно НЕМАТЕ ДОКАЗ!

ДО КОГА???
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 12:19
evangelos
jas bibilija neotvaram
oti
nema ama bas nisto sto bi vodelo neso napred
prosto go pastirav maliot brat
LOL

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 20>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.