|
Дискусија на крстот |
Внеси реплика | страница <1 56789 12> |
Автор | ||
Реакт
Сениор Регистриран: 22.Мај.2007 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Каков доказ бараш! О, Боже, што ли се не ке се напише. Па докази има колку сакаш, само погледни и види!
|
||
Без коментар
|
||
Miralem1
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa,ne se razocaruvaj brzo :( Sekako deka SAMI IZBRALE se razbirame li ? I jas samiot otkako vidov deka biblijata e neispravna izbrav i zakluciv deka e izmislena. Taka i tie site. Koj trebalo da izbere ??? Me razocaruvas sea i ti,uste poveke koga ke pomislam deka si zavrsil nesto poveke od mene.
Opss.... se nadevam deka ova ne sakase da go napises.
|
||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Hehe... vo red e,prethodno kaza deka Biblijata ne e Bog na kogo treba da mu se veruva. "Jas mislev" deka e Upatstvo Bozje. A dokaz ako ima,ajde,kazi mi,daj mi dokaz deka Bog me sozdal mene,no da mi dokazes preku Biblijata.
|
||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ајде ти дај ни доказ преку к*ран? па к*ранот не може да докаже ни дека постоела писменост во 7 век, а камоли дека Мохамед е божји пророк...
|
||
Реакт
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За тебе во Библијата нема ништо! Библијата не е Бог, но е од Бога! |
||
Без коментар
|
||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kako sto biblijata ne ve predupredi i tamu ne oise deka ke se pojavi Muhammed i deka ke objavuva kniga koja se vika Qur'an :D
I ne begaj od temata,ti se molam...
Da go dokrajcime dijalogot.
Luge na krst,zakovani so sajki,krvavi,naznoeni,tepani,izmacuvani,kamsikuvani.... majtap si igrale visejki na krstot.Si naprajle muabet,se pozafrkavale so Isus,mu se rugale,samo jazikot sto ne mu go izvadile da mu se iskrivat....
Toa e temata.Ona prasanje postavuvaj go samo na edna tema... mislam,ocigleden si deka sakas dam mi gi izbegnes prasanjata.
Te zdrobiv priznaj
|
||
|
||
Реакт
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кој вели дека Библијата не не предупредила за Мухамед!!! Се вели дека ќе се појават лажни пророци (Марко 13, 22). Знаеме, не треба потсетување.
|
||
Без коментар
|
||
Bronhi
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 348 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kako sto biblijata ne ve predupredi i tamu ne oise deka ke se pojavi Muhammed i deka ke objavuva kniga koja se vika Qur'an :D
I ne begaj od temata,ti se molam...
Da go dokrajcime dijalogot.
Toa e temata.Ona prasanje postavuvaj go samo na edna tema... mislam,ocigleden si deka sakas dam mi gi izbegnes prasanjata.
Te zdrobiv priznaj [/QUOTE]Миралем, Реакт убаво ти кажа дека Библијата потврдува дека ќе се јават будали кои мислат дека се пратени од Бога. А дека такви како типот кој за жал ти го почитуваш повеќе од твојот бог, има и ќе има многу тоа е друга работа. Што се однесува до крстот и дијалогот помеѓу Дисмас и Гестас и да ти се нацрта, тоа нема да го разереш. Она што таму се случило е голема тајна која непросветените не можат да ја разберат. Признавам ме здроби. Среќен си сега Изменето од Bronhi - 15.Јуни.2007 во 13:31 |
||
Земете БРОНХИ полесно се дише
|
||
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a kako ke znaeme koj se lazni proroci a koj vistinska...
objasni go toa na covek koj ne veruva vo bog-mene kako ke znae koj prorok da go sledi i drugo da se vratime na temata zosto mnogu zastranivme seto toa nema smisla za isus i za krstot zasto ako bil bog koja e smislata da umre-a bog e besmrten...???? |
||
Bronhi
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 348 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Гоор ако си одбрал да неверуваш, како што самиот велиш. Оти се правиш неарен и само провоцираш? Како ќе знае кој пророк да следи? Нема потреба од следење на пророци, тие доаѓаат, го кажуваат она што треба да го кажат и заминуваат. Просто и едноставно. |
||
Земете БРОНХИ полесно се дише
|
||
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa da toa sto "trebalo da go kazat" go kazal Isus,go kazal Mohamed, go kazal Sidarta i koj li uste ne
zosto ste se podelie na tolku mnogu ako site tie se vistinski i ako ne se kako go razlikuvas praviot od lazniot prorok????? |
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па види еден интересен феномен...
На сите им смета Христос... И на атеистите, и на муслиманите, и на њу ејџовците, и на јех. сведоци, и на сите сите... Лагата има обединет фронт против Христос, тоа за мене е само уште еден доказ... |
||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pekat,Bronhi... ne se razbirame. Zosto so red ne citate.
Acko bara citat od Qur'anot kade sto bi pisuvali: "Adzija,clen na Forumot idi vidi,Evangelieto e Izmeneto" Takov citat nema,onakov kakov sto mu e nego zelba. Zatoa napiusav.Dali pak ima vo biblijata citat kade sto pisuva: "Ke se rodi covek koj ke se vika Muhammed od Majka amina i tatko Abdullah,toj ke e lazen prorok" Ima li taka jasen citat ? NEMA. Zatoa sto na Acko mu bese malku citatot kade sto se veli deka Sledbenicite na knigite izmenile mnogu od niv.
Ponataka... Muhammed s.a.w.s ne e nitu nalik pocituvan kako sto e pocituvan Allah. Toj bil covek,samo covek,koj ja dobil Allahovata objava da ja kaze na narodot.
A lazni proroci sekako deka imalo i ke gi ima. Da go proglasite Muhammed a.s kako lazen prorok navistina e greota,takov citat nema da najdete vo Biblijata kade sto se veli deka toj lazen prorok ke zboruva tolku ubavo za Isa a.s i za negovata majka Marija.Deka ke gi priznava i pocituva cudata sto gi pravel vo Imeto na Boga. Deka sekogas koga go spomnuvame imeto Isusovo velime Alejhi selam-neka e mir na nego. A talmud koj go narekuva kopil Isa a.s ne se spomnuva kako lazen prorok....
Sramota e be deca.
Zosto ne gi spomnuvate prorostvata vo koi Isus najavuva prorok posle nego ?????????
Zosto togas ne veruvas vo ona sto go kazuval Muhammed a.s ? Nema somnenie vo Bozjite pratenici,no ima vo objavata koja mu ja ostavole na gresnite.
|
||
|
||
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sakas da kazes deka na hristijanite ne im smetaat Mohamed ili Sidarta ili prorok od nekoja druga vera.....ne znam za toa.Vie samite gi napagavte niv za ateistite e polesno nema koj da napadnete zosto nam ne ni treba prorok da ja svatime vistinata ama prasanjeto bese kako znaete vie koj e vistinskiot za da mozete da ne ubedite i nas??? ili ne znaete..... |
||
Внеси реплика | страница <1 56789 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |