IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дискусија на крстот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дискусија на крстот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 12>
Автор
Порака
Реакт Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Мај.2007
Локација: Burundi
Статус: Офлајн
Поени: 373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2007 во 08:55
Каков доказ бараш! О, Боже, што ли се не ке се напише. Па докази има колку сакаш, само погледни и види!
Без коментар
Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2007 во 10:56
Цитирај

Не си го прочитал целиот пост што го напишав, а гледав да е што пократок и поразбирлив, нели имаш само основноWink
Барем колку што сум јас упатен во науката, а не сум многу морам да признаам, не знам некој научник да го негира постоењето на Бога, освен оние кои ИЗБРАЛЕ да бидат против Него. Оној кој самиот избрал да се противи на тоа и да сакаш не можеш да го убедиш во нешто поинаку. Тоа е негов избор, а не незнаење.
Pa,ne se razocaruvaj brzo :( Sekako deka SAMI IZBRALE se razbirame li ? I jas samiot otkako vidov deka biblijata e neispravna izbrav i zakluciv deka e izmislena. Taka i tie site. Koj trebalo da izbere ???  Me razocaruvas sea i ti,uste poveke koga ke pomislam deka si zavrsil nesto poveke od mene.

Цитирај
Ме изнасмеа што цитираш Клингонец од Ѕвездени патеки, човече ми го цитираш Ворф!? Фиктивен лик LOL
Уште нешто, ама ја одолжив. ЛУЃЕТО НЕМА ПОТРЕБА ДА ВЕРУВААТ ВО БИБЛИЈАТА, ТАА НЕ Е БОГ, НИТУ ИДОЛ. начинот на кој велиш дека луѓето не веруваат во Библијата го посочува тоа дека таа е Оној Кој Е, а не средство кое ни помага да стигнеме до Него. Има разлика, огромна.

Opss.... se nadevam deka ova ne sakase da go napises.
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2007 во 10:59
Originally posted by Реакт Реакт напиша:

Каков доказ бараш! О, Боже, што ли се не ке се напише. Па докази има колку сакаш, само погледни и види!
Hehe... vo red e,prethodno kaza deka Biblijata ne e Bog na kogo treba da mu se veruva. "Jas mislev" deka e Upatstvo Bozje. A dokaz ako ima,ajde,kazi mi,daj mi dokaz deka Bog me sozdal mene,no da mi dokazes preku Biblijata.
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2007 во 11:18
ајде ти дај ни доказ преку к*ран?  LOLLOLLOLLOL па к*ранот не може да докаже ни дека постоела писменост во 7 век, а камоли дека Мохамед е божји пророк... 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2007 во 11:35
Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Hehe... vo red e,prethodno kaza deka Biblijata ne e Bog na kogo treba da mu se veruva. "Jas mislev" deka e Upatstvo Bozje. A dokaz ako ima,ajde,kazi mi,daj mi dokaz deka Bog me sozdal mene,no da mi dokazes preku Biblijata.

За тебе во Библијата нема ништо!Cry
Библијата не е Бог, но е од Бога!
Без коментар
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2007 во 11:38
Originally posted by аџија аџија напиша:

ајде ти дај ни доказ преку к*ран?  LOLLOLLOLLOL па к*ранот не може да докаже ни дека постоела писменост во 7 век, а камоли дека Мохамед е божји пророк... 

Цитирај ЛУЃЕТО НЕМА ПОТРЕБА ДА ВЕРУВААТ ВО БИБЛИЈАТА, ТАА НЕ Е БОГ, НИТУ ИДОЛ. начинот на кој велиш дека луѓето не веруваат во Библијата го посочува тоа дека таа е Оној Кој Е, а не средство кое ни помага да стигнеме до Него. Има разлика, огромна.

Kako sto biblijata ne ve predupredi i tamu ne oise deka ke se pojavi Muhammed i deka ke objavuva kniga koja se vika Qur'an :D
I ne begaj od temata,ti se molam...
Da go dokrajcime dijalogot.

Luge na krst,zakovani so sajki,krvavi,naznoeni,tepani,izmacuvani,kamsikuvani.... majtap si igrale visejki na krstot.Si naprajle muabet,se pozafrkavale so Isus,mu se rugale,samo jazikot sto ne mu go izvadile da mu se iskrivat....
Toa e temata.Ona prasanje postavuvaj go samo na edna tema... mislam,ocigleden si deka sakas dam mi gi izbegnes prasanjata.
Te zdrobiv priznaj LOL
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2007 во 13:04
Кој вели дека Библијата не не предупредила за Мухамед!!! Се вели дека ќе се појават лажни пророци (Марко 13, 22). Знаеме, не треба потсетување.
Без коментар
Кон врв
Bronhi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2007
Локација: Macedonia
Поени: 348
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bronhi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2007 во 13:30

Kako sto biblijata ne ve predupredi i tamu ne oise deka ke se pojavi Muhammed i deka ke objavuva kniga koja se vika Qur'an :D
I ne begaj od temata,ti se molam...
Da go dokrajcime dijalogot.

Toa e temata.Ona prasanje postavuvaj go samo na edna tema... mislam,ocigleden si deka sakas dam mi gi izbegnes prasanjata.
Te zdrobiv priznaj LOL
[/QUOTE]

Миралем, Реакт убаво ти кажа дека Библијата потврдува дека ќе се јават будали кои мислат дека се пратени од Бога. А дека такви како типот кој за жал ти го почитуваш повеќе од твојот бог, има и ќе има многу тоа е друга работа.
Што се однесува до крстот и дијалогот помеѓу Дисмас и Гестас и да ти се нацрта, тоа нема да го разереш. Она што таму се случило е голема тајна која непросветените не можат да ја разберат.

Признавам ме здроби. Среќен си сегаWink

Изменето од Bronhi - 15.Јуни.2007 во 13:31
Земете БРОНХИ полесно се дише
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2007 во 13:31
a kako ke znaeme koj se lazni proroci a koj vistinska...
objasni go toa na covek koj ne veruva vo bog-mene
kako ke znae koj prorok da go sledi

i drugo da se vratime na temata zosto mnogu zastranivme seto toa nema smisla za isus i za krstot zasto ako bil bog koja e smislata da umre-a bog e besmrten...????
Кон врв
Bronhi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2007
Локација: Macedonia
Поени: 348
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bronhi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2007 во 13:33
Originally posted by goor goor напиша:

a kako ke znaeme koj se lazni proroci a koj vistinska...
objasni go toa na covek koj ne veruva vo bog-mene
kako ke znae koj prorok da go sledi

i drugo da se vratime na temata zosto mnogu zastranivme seto toa nema smisla za isus i za krstot zasto ako bil bog koja e smislata da umre-a bog e besmrten...????

Гоор ако си одбрал да неверуваш, како што самиот велиш. Оти се правиш неарен и само провоцираш? Како ќе знае кој пророк да следи? Нема потреба од следење на пророци, тие доаѓаат, го кажуваат она што треба да  го кажат и заминуваат. Просто и едноставно.
Земете БРОНХИ полесно се дише
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2007 во 13:42
pa da toa sto "trebalo da go kazat" go kazal Isus,go kazal Mohamed, go kazal Sidarta i koj li uste ne
zosto ste se podelie na tolku mnogu ako site tie se vistinski
i ako ne se kako go razlikuvas praviot od lazniot prorok?????

Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2007 во 13:45
па види еден интересен феномен...

На сите им смета Христос...

И на атеистите, и на муслиманите, и на њу ејџовците, и на јех. сведоци, и на сите сите... Лагата има обединет фронт против Христос, тоа за мене е само уште еден доказ...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2007 во 13:52

Кој вели дека Библијата не не предупредила за Мухамед!!! Се вели дека ќе се појават лажни пророци (Марко 13, 22). Знаеме, не треба потсетување.

Pekat,Bronhi... ne se razbirame. Zosto so red ne citate.
Acko bara citat od Qur'anot kade sto bi pisuvali: "Adzija,clen na Forumot idi vidi,Evangelieto e Izmeneto" Takov citat nema,onakov kakov sto mu e nego zelba. Zatoa napiusav.Dali pak ima vo biblijata citat kade sto pisuva: "Ke se rodi covek koj ke se vika Muhammed od Majka amina i tatko Abdullah,toj ke e lazen prorok" Ima li taka jasen citat ? NEMA. Zatoa sto na Acko mu bese malku citatot kade sto se veli deka Sledbenicite na knigite izmenile mnogu od niv.
Ponataka... Muhammed s.a.w.s ne e nitu nalik pocituvan kako sto e pocituvan Allah. Toj bil covek,samo covek,koj ja dobil Allahovata objava da ja kaze na narodot.
A lazni proroci sekako deka imalo i ke gi ima. Da go proglasite Muhammed a.s kako lazen prorok navistina e greota,takov citat nema da najdete vo Biblijata kade sto se veli deka toj lazen prorok ke zboruva tolku ubavo za Isa a.s i za negovata majka Marija.Deka ke gi priznava i pocituva cudata sto gi pravel vo Imeto na Boga. Deka sekogas koga go spomnuvame imeto Isusovo velime Alejhi selam-neka e mir na nego. A talmud koj go narekuva kopil Isa a.s ne se spomnuva kako lazen prorok....
Sramota e be deca.
Zosto ne gi spomnuvate prorostvata vo koi Isus najavuva prorok posle nego ?????????
Цитирај
Гоор ако си одбрал да неверуваш, како што самиот велиш. Оти се правиш неарен и само провоцираш? Како ќе знае кој пророк да следи? Нема потреба од следење на пророци, тие доаѓаат, го кажуваат она што треба да  го кажат и заминуваат. Просто и едноставно.
Zosto togas ne veruvas vo ona sto go kazuval Muhammed a.s ? Nema somnenie vo Bozjite pratenici,no ima vo objavata koja mu ja ostavole na gresnite.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2007 во 13:52
Originally posted by аџија аџија напиша:

па види еден интересен феномен...

На сите им смета Христос...

И на атеистите, и на муслиманите, и на њу ејџовците, и на јех. сведоци, и на сите сите... Лагата има обединет фронт против Христос, тоа за мене е само уште еден доказ...

sakas da kazes deka na hristijanite ne im smetaat Mohamed ili Sidarta ili prorok od nekoja druga vera.....ne znam za toa.Vie samite gi napagavte niv
za ateistite e polesno nema koj da napadnete zosto nam ne ni treba prorok da ja svatime vistinata
ama prasanjeto bese kako znaete vie koj e vistinskiot za da mozete da ne ubedite i nas???
ili ne znaete.....
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.