|
РЕЛИГИЈА и ИНТЕЛИГЕНЦИЈА? |
Внеси реплика | страница <1234 6> |
Автор | |||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
od takvi kako Vas ne ne biva... pravoslavnite........
|
|||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
|||
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
hristijanstvoto ne go bidna od koga im lepe krv i imot na racete...... |
|||
Синдарела
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Бањана Пепелашка Регистриран: 06.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Особено во денешно време религијата ја третираат како монденска работа и се се врти околу парите а оние интелегентните си стојат на страна и бидејќи разбираат си го почитуваат она што го сватиле за религијата и го практикуваат од неа само она што спаѓа во нормални граници!
|
|||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
te molam definiraj "normalni granici" |
|||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
да... многу добро прашање сенсеи... пошто испаѓа дека „нормални граници“ е тоа што ни се допаѓа...
|
|||
Синдарела
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Бањана Пепелашка Регистриран: 06.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Според мене нормални граници се да појдам у црква кога сакам и да запалам свеќа или пак за празнициве особено за слава..... Овие граници се флексибилни ама тоа ќе да е а се што почнува со адети и обичаи ете ти и нови приказни за давање пари и кич!
|
|||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne razbiram kaj se tuka granicite, a uste pomalku kaj e normalnoto, a veruvam deka i ti isto taka.
|
|||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Девојчето си кажа дека само оди и си пали свеќа в црква и тоа и е тоа!
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Пепелашке,
сега е точно полноќ, и кога го видов твојот ник, ми текна на пепелашка како ова време брзаше да стигне дома пред кочијата да и стане тиква, а чевличето фантазија
Ме потсетуваш на едно минато време кога имав многу сличен став како твојот во однос на границите за мојата побожност.
Незнам како тебе ти делуваат тебе кич работиве и комерцијализацијава на црквиве, ама мене се повеќе и повеќе ми ги стеснуваа границите на мојата побожност, и дотуркаа до таму да јас не ожев ни да се доближам до црква, а камо ли да влезам и да си ги направам "адетите".
Но тоа бргу се смени со гледање на еден обичен филм. Тоа беше филмот Исус од Назарет. Се надевам си го гледала.
Таму видов една сцена што многу ми се допадна. Тоа беше моментот кога Исус влезе во храмот во Ерусалим и кога ги виде сите тие тезги, менувачници на пари, целиот тој бизнис што се правеше во храмот, се налути и им ги испреврте масите и тезгите на продавачите и ги истера луѓето надвор, велејќи им: "Напишано е, Мојот дом ќе се нарече Дом на Молитва, а вие го претворивте во разбојничко дувло" (Матеј 21: 12,13)
Си реков: "WOOWW!" I like this guy :)
Тоа многу ми се допадна, ми исчезнаа предрасудите кои ги имав, си реков: Христијанството е на една страна, а лошите толкувачи и практикувачи се на друга страна, и дека нема потреба поради едните, да им префрлам вина на другото!
Тогаш почнав да читам и Библија, и моите "нормални гранци" почнаа нагло да се шират. Не можам да ти опишам што се опфатија тие гранци по проширувањето и многу сум му благодарен на Бог за тоа
Поздрав Пепелашкте и останати,
EvAngelos
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
KOJ E BEZ GREV NEKA GO FRLI PRVIOT KAMEN.........belicka....
|
|||
Debora
Сениор Регистриран: 22.Март.2007 Локација: Gabon Статус: Офлајн Поени: 162 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
kakva vrska ima religija so inteligencija`?!
|
|||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
pa ti od kajsto si... nikakva! |
|||
Debora
Сениор Регистриран: 22.Март.2007 Локација: Gabon Статус: Офлајн Поени: 162 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
drzi zabeleskata.... Изменето од Debora - 30.Март.2007 во 13:40 |
|||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
леле смешковциве на дебора, ја затворија темава...
|
|||
Внеси реплика | страница <1234 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |