IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - ANAKIN's PLACE (ex Vtor Pogled)
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ANAKIN's PLACE (ex Vtor Pogled)

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 89>
Автор
Порака
Janus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Август.2005
Статус: Офлајн
Поени: 499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Janus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2007 во 20:35
Zoki, za V-to se soglasuvam. Za svetlinata donekate da, samo kazav zosto mene mi smeta. Cisto subjektivno, btw ;-)
Кон врв
ancevski Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 27.Јуни.2006
Поени: 18
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ancevski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2007 во 04:34

Vtor pogled na fotkata na Dimi. Kako sto gledate napraviv samo malku estetski korekcii i gi srediv preeskponiranite delovi.

Pozdrav,
Dragan
Кон врв
bobicar1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Септември.2005
Поени: 1099
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bobicar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2007 во 23:03

Оригинал                                                                       Модификација
Кон врв
Spirt Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Септември.2006
Поени: 11
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Spirt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2007 во 23:13
Da, da, se slozuvam bobane!
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2007 во 23:54
ne e mozno ova
koj bi napravil takov orginal?

Изменето од anakin - 15.Јануари.2007 во 00:03
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bobicar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2007 во 00:18
Originally posted by anakin anakin напиша:

ne e mozno ova
koj bi napravil takov orginal?

hahahha оригиналот кој е објавен на сајт и овдека е всушност инверт од оригиналот.
Мојата модификација се состои од враќање во нормала фотката со reverse invert и потоа со селективна обработка направено е десатурација на мостот и негово осветливање, а небото е повторно инвертирано.

Изменето од bobicar1 - 15.Јануари.2007 во 00:24
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2007 во 00:23
znaev deka e taka

oti go probav

ova ti go pastiras kako glavolomki hahahhahah
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bobicar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2007 во 00:33
Не баш
Тоа е токму она што го носи во себе темата и насловот "Второ видување".

Јас оваа фотографија ја замислувам на ваков начин. Небото вака е многу поубаво, ама со белата долна половина мораше да се направи нешто. Вратив во нормала, видов што каде е и за 2-3 мин ја преработив и постирав овдека
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2007 во 00:55
Star

Изменето од anakin - 16.Јануари.2007 во 16:34

Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2007 во 01:16
Originally posted by bobicar1 bobicar1 напиша:

Оригинал                                                                       Модификација

Bobi, tvojava alternativa e SUPER! Zasluzhuva maksimalen broj bodovi!
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2007 во 01:34
Originally posted by anakin anakin напиша:

anakin, imas moj respekt za poznavanjeto na PS i kreativnosta! Mislam deka bi bilo dobro ako se zachlenis na foto sajtot, bez obzir sto verojatno ne se zanimavas so fotografija. Nie tamu imame i "fotoshop art" kade sto ke mozes da gi pretstavis svoite dela i razmisluvanja i smetam deka site ke imame nekoja polza od toa.
Konkretno za ovoj primer, mi se dopagja originalnosta na tvojot priod i kreativnata razigranost vo sozdavanjeto na triptih od originalno ponudeniot diptih. Harmonijatana na podolzhnite strani vo priblizen odnos 4:2:1 kako i resenieto na kosata na devojata se za pochit.
Posle seto ova kazano, za mene lichno, sepak originalot e podobar zatoa sto posledniot del od tvojot triptih mi izgleda nekako neprirodno dodaden vo respekt so informaciite sto gi imame vo prethodnite dva dela. Kako da ne pripagja navistina tamu. Mislam deka samo ednata bukva na prvata slika e premnogu slab argument za povrzuvanje na ostatokot prikazan na krajot. Povtoruvam, toa e samo moe mislenje, sto ne znachi deka e tochno.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2007 во 01:36
fala
Big%20smile

no mi se dopagja na ova strana
VTOR POGLED

uzivam tuka
mozete da pravite tuka so sakate vie ste moderatori
jas sum seuste tuka

Изменето од anakin - 15.Јануари.2007 во 01:37

Кон врв
dimi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Септември.2005
Поени: 406
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2007 во 10:03
Originally posted by ancevski ancevski напиша:

Vtor pogled na fotkata na Dimi. Kako sto gledate napraviv samo malku estetski korekcii i gi srediv preeskponiranite delovi.

Pozdrav,
Dragan

Dragan treba da gi procitas komentarite sto gi ostava avtorot :)
konkretno za ovaa fotografija trebase da gi procitas opisot i prviot komentar na slikata koi objasnuvaat mnogu raboti.
Fotografijata e mnogu obrabotuvana vo odnos na originalot, za da se dobie efektot sto go ima

pozdrav i fala vo sekoj slucaj
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bobicar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2007 во 12:43
Јас би одел на ваков кроп

Оригинал                                                                             Обработка
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 89>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.