|
Хомосексуални бракови |
Внеси реплика | страница <1 678910> |
Автор | |
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Грешиш. Можда во МК е парче хартија ама во други земји не! Бракот носи многу поволности (да не набројувам, веќе ми се смачи). Што се однесува до наследство, зошто да наследат луѓе кои никогаш не го подржувале, кои му замерувале за неговата сексуална определба итн., а не човекот кој бил со него и кој го сакал??? Изменето од влечка - 10.Јануари.2007 во 13:09 |
|
ultra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Само да се надополнам во врска со горнава реченица. Се надевам дека идеме кон тоа да бракот во МК го надмине називот “само на парче хартија“... |
|
ultra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mnogu naivno.
Ne e taka, ocigledno imas slabi poznavanja na zakonite. I ne mi boldiraj i zgolemuvaj, nemam problemi so vidot?!? |
|
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Epa ajde da gi pustime pederite da napravat groteska od poimot BRAK, so toa sto ke se vencavaat. No veke BRAK nema da znaci toa sto bil do togas. I sto ke im e takov brak?
Ako im treba brak zaradi nasledstva ili slicno, neka si potpisat gragjanski dogovor, ama neka go ostavat brakot na strana, ne im treba na niv toa. Ubij boze. |
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
znaete koj ja izmisli institucija brak
lugjeto postavija pravila za brak no lugjeto mozat i da gi smenat tesko se sfakja toa sto tie go sakat homo brak nikoj ziv nemoze da go razbere nikoj sto ne e homo tie si znaat zasto go sakat dali da se opravda? mozebi da cudna e borbata megju tradicijata ,svoeto mislenje za ispravnosta i od druga stana tolerancijata i demokratijata |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
ultra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ocigledno i tebe ne ti e poznato?!?!? Zboram za Germanija. 1.Lugje vo brak plakjaat pomalku danok, zemeno dvajcata zaedno. 2. Pri razvod penziskoto im se deli na dva, sto znaci ako eden ne rabotel avtomatski poradi toa sto drugiot rabotel dobiva pravo na penzija i se vodi kako da rabotel vo isto vreme koga rabotel i drugiot. 3. Se sto e vo brak steknato, seto toa e zaednicko. 4. Nikoj nema pravo da go izbrka drugiot od doma i da smeni brava, znaci i dvajcata imaat podednakvi prava na stanot ili kukjata... ...i red drugi raboti... |
|
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Apsolutno si vo pravo !
i konecno...
sto ima nie da opravduvame ili ne necija tuga intima i zelba...
|
|
RebeL
Сениор Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Значи за тебе би било ок тие да добијат некоја форма на граѓанска заедница или како било да се вика само не БРАК, а сепак тие да ги имаат истите привилегии/права/обврски од тоа како стрејт луѓето од бракот... па супер, тогаш сме ок |
|
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
|
perinosi
Сениор Регистриран: 15.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 406 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Rabel, koga ke ti igrame na svadba?
|
|
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
имам пријатели хомосексуалци кои се во брак повеќе од 10 години. во една западно-европска земја. тврдам дека имаат подобра врска (полна со љубов, почит, искреност, доверба и одговорност кон другиот, итн) од многу хетеро парови кои ги знам. за жал во таа земја хомосексуалните парови не смеат да посвојуваат деца и тие немаат. тие се и двајцата прекрасни луѓе кои сакаат и имаат што да дадат (на секој план) и сигурна сум дека би биле прекрасни родители полни со љубов. мислам дека се е до човекот, а не до формата на заедницата.
|
|
RebeL
Сениор Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mноооооооогу е рано за тоа |
|
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne mi se veruva!!!!Sto edni takvi iskriveni vo umot licnosti mozat da dadat??? Sto tie"prekrasni roditeli"ke mu kazat na toa dete i kako ke go vospituvaat: deka" homoseksualnosta e edna mnogu prirodna pojava" i ti dete ic da nemas gajle,slobodno mozes da se odlucis sto ke si bides. Licno,nemam nisto protiv takvite samo neka ne mi baraat nekakvi prava(koi patem i gi imaat-glasanje,skoluvanje i tn.)odbivam da gi gledam po ulici kako zaljubeni parovi i ako sakaat so sklucuvanje na brak da dokazat deka se normalni ne gi odobruvam,pa kolku sakaat neka se "prekrasni" |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
posvojuvanje samo na deca nad 18 godini
neka toa bide izbor na deteto ( zapravo vekje ne e dete hahahah) |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
no i tie so 18 sakat da bidat posvoeni
da imat prezime i familija |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 678910> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |