IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Секс
  Активни теми Активни теми RSS - Хомосексуални бракови
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Хомосексуални бракови

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910>
Автор
Порака
ultra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2006
Статус: Офлајн
Поени: 2616
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2007 во 13:08
Originally posted by girl_power girl_power напиша:

Ako za tebe institucijata Brak ne znaci nisto, togas zosto sakas da

ja sklucis ako e samo citiram:(парче хартија која им гарантира на сопружниците заедничка сопственост, право на наследство, здравствено осигурување и такви административни привилегии),

materijalno i formalno gledano da toa e parce hartija, zatoa i nema nekoja vaznost, no za dobrite hristijanski  vernici BRAKOT E SVETINJE,

a zapadnite civilizaciski opstestva se poveke i poveke gazat vrz ova
i go unistuvaat nemilosrdno pravejki od brakot nesto formalno
i

podrzuvajki gi tvoite stavovi deka NISTO NE VREDI I SEKOJ MOZE DA SKLUCUVA BRAK  nocommentConfusedOuch

Грешиш.
Можда во МК е парче хартија ама во други земји не!
Бракот носи многу поволности (да не набројувам, веќе ми се смачи).

Што се однесува до наследство, зошто да наследат луѓе кои никогаш не го подржувале, кои му замерувале за неговата сексуална определба итн., а не човекот кој бил со него и кој го сакал???

Изменето од влечка - 10.Јануари.2007 во 13:09
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2007 во 13:15
Цитирај Можда во МК е парче хартија ама во други земји не!

Само да се надополнам во врска со горнава реченица.

Се надевам дека идеме кон тоа да бракот во МК го надмине називот “само на парче хартија“...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2007 во 09:27
Mnogu naivno.
Ne e taka, ocigledno imas slabi poznavanja na zakonite.
I ne mi boldiraj i zgolemuvaj, nemam problemi so vidot?!?

Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2007 во 11:42
Epa ajde da gi pustime pederite da napravat groteska od poimot BRAK, so toa sto ke se vencavaat. No veke BRAK nema da znaci toa sto bil do togas. I sto ke im e takov brak?
Ako im treba brak zaradi nasledstva ili slicno, neka si potpisat gragjanski dogovor, ama neka go ostavat brakot na strana, ne im treba na niv toa.
Ubij boze. Confused
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2007 во 11:51
znaete koj ja izmisli institucija brak
lugjeto
postavija pravila za brak
no lugjeto mozat i da gi smenat
tesko se sfakja toa sto tie go sakat homo brak
nikoj ziv nemoze da go razbere
nikoj sto ne e homo
tie si znaat zasto go sakat
dali da se opravda?
mozebi da
cudna e borbata megju tradicijata ,svoeto mislenje za ispravnosta i od druga stana tolerancijata i demokratijata

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2007 во 12:28
Originally posted by sensei sensei напиша:

Epa ajde da gi pustime pederite da napravat groteska od poimot BRAK, so toa sto ke se vencavaat. No veke BRAK nema da znaci toa sto bil do togas. I sto ke im e takov brak?
Ako im treba brak zaradi nasledstva ili slicno, neka si potpisat gragjanski dogovor, ama neka go ostavat brakot na strana, ne im treba na niv toa.
Ubij boze. Confused

Ocigledno i tebe ne ti e poznato?!?!?

Zboram za Germanija.
1.Lugje vo brak plakjaat pomalku danok, zemeno dvajcata zaedno.
2. Pri razvod penziskoto im se deli na dva, sto znaci ako eden ne rabotel avtomatski poradi toa sto drugiot rabotel dobiva pravo na penzija i se vodi kako da rabotel vo isto vreme koga rabotel i drugiot.
3. Se sto e vo brak steknato, seto toa e zaednicko.
4. Nikoj nema pravo da go izbrka drugiot od doma i da smeni brava, znaci i dvajcata imaat podednakvi prava na stanot ili kukjata...
...i red drugi raboti...

Кон врв
Delfin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јуни.2005
Поени: 15178
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delfin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2007 во 12:35
Originally posted by anakin anakin напиша:

znaete koj ja izmisli institucija brak
lugjeto
postavija pravila za brak
no lugjeto mozat i da gi smenat
tesko se sfakja toa sto tie go sakat homo brak
nikoj ziv nemoze da go razbere
nikoj sto ne e homo
tie si znaat zasto go sakat
dali da se opravda?
mozebi da
cudna e borbata megju tradicijata ,svoeto mislenje za ispravnosta i od druga stana tolerancijata i demokratijata

Apsolutno si vo pravo !
i konecno...
sto ima nie da opravduvame ili ne necija tuga intima i zelba...
Кон врв
RebeL Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Април.2005
Поени: 656
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RebeL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2007 во 01:23
Originally posted by girl_power girl_power напиша:

Bi mozelo da im se dozvoli na homosexualcite da sklucuvaat nekoj
vid na dogovori, graganski ili kako sakate narecete gi
so cel da se zdobijat so site onie privilegirani beneficii
sto gi opisa vlecka deka im se davale vo germanija

Значи за тебе би било ок тие да добијат некоја форма на граѓанска заедница или како било да се вика само не БРАК, а сепак тие да ги имаат истите привилегии/права/обврски од тоа како стрејт луѓето од бракот... LOL па супер, тогаш сме ок Wink
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА!
Кон врв
perinosi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Мај.2006
Поени: 406
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај perinosi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2007 во 22:13
Rabel, koga ke ti igrame na svadba?
Кон врв
chuchuliga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2006
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај chuchuliga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2007 во 19:00
имам пријатели хомосексуалци кои се во брак повеќе од 10 години. во една западно-европска земја. тврдам дека имаат подобра врска (полна со љубов, почит, искреност, доверба и одговорност кон другиот, итн) од многу хетеро парови кои ги знам. за жал во таа земја хомосексуалните парови не смеат да посвојуваат деца и тие немаат. тие се и двајцата прекрасни луѓе кои сакаат и имаат што да дадат (на секој план) и сигурна сум дека би биле прекрасни родители полни со љубов. мислам дека се е до човекот, а не до формата на заедницата.
Кон врв
RebeL Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Април.2005
Поени: 656
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RebeL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2007 во 20:53
Originally posted by perinosi perinosi напиша:

Rabel, koga ke ti igrame na svadba?

Mноооооооогу е рано за тоа LOL
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА!
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2007 во 23:22
Originally posted by chuchuliga chuchuliga напиша:

имам пријатели хомосексуалци кои се во брак повеќе од 10 години. во една западно-европска земја. тврдам дека имаат подобра врска (полна со љубов, почит, искреност, доверба и одговорност кон другиот, итн) од многу хетеро парови кои ги знам. за жал во таа земја хомосексуалните парови не смеат да посвојуваат деца и тие немаат. тие се и двајцата прекрасни луѓе кои сакаат и имаат што да дадат (на секој план) и сигурна сум дека би биле прекрасни родители полни со љубов. мислам дека се е до човекот, а не до формата на заедницата.

ShockedShockedShockedShocked

Ne mi se veruva!!!!Sto edni takvi iskriveni vo umot licnosti mozat da dadat??? Sto tie"prekrasni roditeli"ke mu kazat na toa dete i kako ke go vospituvaat: deka" homoseksualnosta e edna mnogu prirodna pojava" i ti dete ic da nemas gajle,slobodno mozes da se odlucis sto ke si bides.

Licno,nemam nisto protiv takvite samo neka ne mi baraat nekakvi prava(koi patem i gi imaat-glasanje,skoluvanje i tn.)odbivam da gi gledam po ulici kako zaljubeni parovi i ako sakaat so sklucuvanje na brak da dokazat deka se normalni ne gi odobruvam,pa kolku sakaat neka se "prekrasni"

ShockedThumbs%20Down
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2007 во 02:22
posvojuvanje samo na deca nad 18 godini
neka toa bide izbor na deteto ( zapravo vekje ne e dete hahahah)
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2007 во 02:28
no i tie so 18 sakat da bidat posvoeni
da imat prezime i familija

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.