|
ЕНЕРГИЈАТА ЗА ИДНИНАТА ЌЕ ПРОТЕЧЕ ОД МАКЕДОНИЈА |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 16> |
Автор | |||
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Така и Тесла работеше,без пресметка.
|
|||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Значи, на сите им е дозволено да згрешат... туку... да не потсетеше што беше тоа ПЕРПЕТУУММОБИЛ... или имаше ти негде посебна тема за тоа...? Инaку не само Тесла што работел без пресметки... мислам дека и Никола исто така... Изменето од којсумјас - 03.Јуни.2014 во 20:02 |
|||
Kastro
Сениор Регистриран: 17.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 11937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
na Gruevski Nikola mislese ILI ima I drug Nikola Изменето од Kastro - 03.Јуни.2014 во 21:42 |
|||
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)
|
|||
Војо Ушевски
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 09.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ПЕРПЕТУУММОБИЛЕ е машина која со еднаш вложена Енергија движењето го изведува бес конечно.И истата не смее да прима додатна енергија од надворешноста. А на МАКЕДОНСКИ јазик ПЕРПЕТУУММОБИЛЕ е машина со вечен принцип на ротирање.
|
|||
иноватор-уживајте во животот и настојувајте секогаш да бидете при себе.
|
|||
Kastro
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
De be Ushe ...neli gledas deka ovoj ni sam ne znae koj si e A ne pa za perpetuum mobile ...ali arno mu objasni ...sega moze I ke te prasa dali se pisuva so dve U I dve M
|
|||
|
|||
Војо Ушевски
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
Kastro
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
Војо Ушевски
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
На вести слушнав дека ЕУ го стопирала јужниот крак од РУСИЈА што требеше да ја снабдува Р.М. со гас.Јас лично ја поздравувам оваа одлука на Е.У. бидејќи одамна беше тоа и моја желба да Р.М. да не се приклучува со гасот од РУСИЈА бидејки без потребно ќе се изложува на трошкови а тоа го препорачувам и на другите Балкански и Европски Држави да се откажат од овој проект бидејќи за иднината ќе следува многи по ефтина и по сигурно производство на Електрична Енергија.Уште еднаш фала многу на Е.У. за нивната одлука.Е.У.и нејзиниот претседател БАРОСО одамна од моја страна се запознаени со моите пронајдоци а сигурно они преку ВИПО ги провериле моите пронајдоци па затоа ми се обратија со повратно писмо и ми изразија голема благодарност за моите пронајдоци и ми оддадоа подршка за истите.
|
|||
|
|||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
..mislam ako ima od tie masini na pretek,ne e loso i za izvoz da ima..primer,vo "bratska" Ukraina.Da im se pomogne sega koga im e najtesko.Se seЧate na 2001..koj gi vozese aeroplanite? ..a?.
I se nadevam ke im ja zatneme ustata na ovie od RK i ELEM...neka propadnat za inat..dosta go mУzat narodot. |
|||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Убаво е одвреме-навреме да се потсетиме на некои работи.
Еве, ова е првата порака на нашиот форумски колега Војо кој иако (според сопственото кажување дека незнае физика, незнае формули ...) е технички неписмен*, со
Е па пријателе Војо, еве, поминаа точно 5 години од најавата за твојот бум во енергетиката, но не гледам ништо ново! Никаква промена, никаква примена на твоиве изуми. Никаков пројавен интерес од нашиве или надворешни институции. Што е работава? Сеуште ли луѓево не ја разбираат твојава „наука“? Или од љубомора, намерно те избегаваат, те поттурнуваат настрана, несакајќи ти да бидеш тој кој ќе ги понесе ловориките на новиот енергетски бум на човештвото? Или, да почекаме уште едно 3-4 години, а ?! Дали тогаш некој ќе се засрами? А, што се однесува до твоето испраќање писма до соодветни институции:
Пред едно 20-тина години Стеван Пеев од Велес издаде една книга во која (накратко речено) тврдеше дека ја побива ајнштајновата теорија на релативитет. Меѓу другото, човеков се обраќал и до НАСА. Лично јас ги имам читано и книгата и писмото од НАСА. За книгата не би сакал овде да зборувам, туку за писмото од НАСА. Во него се вели (парафразирам):„ ... Ве поддржуваме во вашите напори кон остварување на вашата интересна идеја и се надеваме дека во периодот кој следи ќе успеете ... “ За него ова беше крунски доказ и, со тој лист мавташе пред сите дека е во право! * - Судејќи според стилот и начинот на изразување, што на многумина од нас ни ги доведе под сомнеж сопствените интелектуални капацитети, се сомневам дека не ќе да е само техничката наобразба твоја слаба страна! Р.Ѕ. Но, и покрај сите критики упатени од мене (и другите), а во согласност со мојот принцип изразен во мојот потпис подолу, те охрабрувам во остварувањето на твојата заблуда. Можеби еден ден ние ќе се срамиме од нашава сегашна заблуда! |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Една работа кај Војо ја ценам...
он... верува во тоа што го кажува... и тоа што го прави... кој знае... можеби еден ден навистина ќе се докаже дека... принципите за кои Војо се залага се вистинити, иако можебо тој е најмалку... свесен за тоа... светот... е чудно место за живеење... |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Стара вистина е дека незнаењето е блаженo.
|
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Војо Ушевски
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Војо ...се плашат бидејки ќе настане револуција во Енергетиката.
Точно. |
|||
Внеси реплика | страница <1 1112131415 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |