|
Извадоци,исечоци,цитати |
Внеси реплика | страница <1 43444546> |
Автор | |
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Жими Македонија имаш убаво лице....!!!
На прв поглед ги засакав твоите зелени очи.... Знаеш како Американците одбираат животен партнер ? Aко ги засакаат очите, тоа е најдобар знак дека врската ќе опстои. Само бојата на очите останува иста цел за живот. Значи, ако се вљубиш во очите, цел живот ќе бидеш вљубен, зашто само тие во човечкиот живот остануваат исти, се друго се менува....
Сенките на сонот..... |
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Те сакам и сега малку ќе одам да умрам за тебе" - MME - Дуковски
|
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
BIBI_G_3
Модератор СТАРОСЕДЕЛЕЦ Регистриран: 21.Август.2013 Статус: Офлајн Поени: 2372 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зависта е молец, таа како и несреќната животинка ја јаде рубата која се
родила: зависта го јаде срцето, ја нагризува душата, го сакати телото.
Папокот на светот- Венко Андоновски |
|
НЕПОПРАВЛИВ ОПТИМИСТ
|
|
SVOJA
Сениор Регистриран: 28.Мај.2013 Статус: Офлајн Поени: 2159 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да знаев дека никогаш нема да те видам, ќе украдев бар уште еден мал момент со тебе. Да знаев дека никогаш нема да те видам, немаше да размислувам. Ќе те прегрнев и ќе го впиев мирисот на твојата мекост. И повторно ќе те прегрнев и ќе се чувствував најсигурна на светов. Ќе украдев уште некој бакнеж и уште еднаш ќе те држев за рака. Ќе ја држев со сила, велејќи ти дека ми е ладно, ќе те лажев и бар за момент ќе се преправав дека засекогаш ќе ми припаѓа на мене.“
- Јаневска Марија |
|
RODENA SREDE PURPURNI VODOPADI,DETE NA ZVEZDITE,GOSPODARKA NA ZELBITE,RATNIK,TRAGAC TAINSTVEN OSAMENIK.
|
|
SVOJA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...Едно БОГАТСТВО од чувства кое го чував на крајот од умот, за после цела вечност, го доживеам и слушнам со другата половина од мојата душа... Мое мило, сеуште неможам да си ги соберам парчињата од битиево кое одсекогаш бескрајно и безусловно те љуби!.........
|
|
RODENA SREDE PURPURNI VODOPADI,DETE NA ZVEZDITE,GOSPODARKA NA ZELBITE,RATNIK,TRAGAC TAINSTVEN OSAMENIK.
|
|
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"И покрај сите талкања, среќата секогаш се наоѓа во близина и меѓу работите кои ни се на дофат" -Булвер
|
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
SVOJA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
„Затоа се насмеав бе цреп...“
Убаво се разделивме јас и ти. Најубаво на цел свет. Како дечиња што мора одделно да почнат да живеат. Се насмеав и во челцето те бацив на разделување, а ти ме лупна со раката во градите Ме лупна со насолзени очи и горко се насмеа : Шо се смееш бе цреп - лесно ти е тебе! - ти ми рече. Се смеев се смеев најспокојно на цел свет се смеев за да не изустам „Те сакам“ се смеев што најдов сила да не ти оставам тежина - зошто ти истото немаше да имаш сила да ми го кажеш. Се насмеав зошто и сега знам дека само еден жали кога умира љубовта и тоа не мора да му се познава на фацата се смеев зошто треба да се има малце почит и спрема останат макар и непознат свет и спрема блиските се насмеав зошто знаев и се помирив дека ќе сум долго и долго несреќен се насмеав оти барем успеав со тебе да гризнам парченце од срцето пред да ми згние се насмеав веќе знаев оти само млазот од цревото во мртовечница ќе може твоите допири од моето тело да ги измие. Затоа се смеев... затоа се насмеав бе цреп. |
|
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Razotkrivši u meni nestalnost svih stvari, sada me stopi u Sebe zauvijek.
|
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
Marttiniquss
Нов член Регистриран: 29.Март.2014 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ме интересира дали ова е извадок од некоја книга , или ?!?
|
|
BIBI_G_3
Модератор СТАРОСЕДЕЛЕЦ Регистриран: 21.Август.2013 Статус: Офлајн Поени: 2372 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секоја будала знае дека мажите и жените размислуваат различно
понекогаш, но најголемата разлика е следнава: Мажите забораваат, но
никогаш не простуваат, а жените простуваат, но никогаш не забораваат.
Роберт Џордан |
|
НЕПОПРАВЛИВ ОПТИМИСТ
|
|
zamislena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Зборовите,без оглед на тоа дали се изговорени или останале неизговорени во форма на мисли,имаат моќ да хипнотизираат.Во нив лесно се загубувате,станувате хипнотизирани и почнувате да верувате дека кога на нешто ќе му препишете име,тогаш знаете што е тоа.Факт е дека не знаете.Само сте ја прекриле мистеријата со име.Ни птицата,ни дрвото,дури ни обичниот камен не може да се познаат во целост,а камоли човечкото суштество.Тоа е затоа што имаат недоловлива длабочина".
"Нова земја" од Екарт Тол |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“Пишувањето поезија е како пополнување на празните места во Менделеевиот периоден систем со нови елементи, кои всушност отсекогаш постоеле.“ Никола Маџиров |
|
zamislena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Одеше сосема отсутна, замислена, по единствената права улица во градот.
Во него првпат престојуваше. Сосем непознат. Беше допатувала службено пред малку со автобус. Наближуваше пладне. Сонцето силно припекуваше. Пријатно сонце во рана пролет. Првиот впечаток за гратчето не и беше добар... Несредено ... Нечисто..... ...Одмазда.... Д. Најческа
|
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...„На моменти беше ангел, а на моменти погледот и гниеше од надмена омраза. Имаше две лица кои и натежнуваа како демони на двете рамења. Две лица ја распаруваа во борба со самата себе одвнатре. Едно кое моли за љубов и друго кое ветува дека никогаш повеќе нема да се заљуби.“
Јаневска Марија |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
Внеси реплика | страница <1 43444546> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |