IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Зошто Совршениот БОГ го мрази гревот?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Зошто Совршениот БОГ го мрази гревот?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2012 во 13:57
Господ е тоа што си во душата . Отвори си ги срцето и сетилата за позитивните работи и Он ќе те навести и ќе ти го покаже правиот пат кон среќата .

Изменето од емил - 24.Декември.2012 во 13:57
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2012 во 15:05
Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

A Господ некому му има шепнато што сака а што не? 

Ќе се зачудиш  колку луѓе има што го фатила Бога за брада и точно знаат што сака и што не сака, што љуби и што мрази, што ти дозволува и што ти забранува... и ќе ти го "докажат" тоа со цитати од книги и тефтери каде се напишани токму Hеговите диктати. 

Изменето од Messenger - 24.Декември.2012 во 19:53
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2012 во 15:07
Аха, има и миленици он... е за ова не знаев... дискриминација рамнодушност 
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2012 во 15:33
Бог нема миленици затоа што сите сме негови чеда и Он не сака како на нас ни е потребно православните љубов

А ти Екши тргни го еднаш сивилото од твојата душа и ќе сватиш дека Господ е покрај нас сите и не чува

Изменето од емил - 24.Декември.2012 во 15:34
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2012 во 15:45

Не не чува воопшто, на господ не му чуе за нас.. но ни олеснува на душата кога веруваме така.

Не велам дека не си во право кога станува збор за сивилото во мојата душа, но таа е како таква баш затоа што бог не чува... а како луѓе со текот на времето учиме сами да ја преземеме одговорноста да се заштитиме од злото, но нажалост злото е поголемо баш затоа што на господ му е многу битно.. и видов прилично малку примери на божјата омраза во дело кон многуте гревови кои пустошат на земјата.. и не иде ништо во нагорна линија туку буквално многу работи само си тонат.. затоа што ете, бог се грижи, ама пустото, не му оди од рака веројатно.

Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2012 во 16:03
 мене ме чува Господ . На неколку пати веќе ми помага во тешки моменти . Господ е меѓу нас и сака да ни помага , но затоа треба да бидеме позитивни личности и да се сакаме самите меѓу себе

Изменето од емил - 24.Декември.2012 во 18:26
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2012 во 16:28
No toa ne e slucaj so mnogute deca koi sto se siluvani, ubivani, sto umiraat od glad. Kade e tuka Bog i kade se nivnite grevovi? Ukralo bonbona?

Kaj se vojnite, manipulacijata vo sistemot, ubijcite, siluvacite, tepacite... Vidov zloba i ja gledam i ne gledam deka neso kazneto pominuva a nitu pak go osetiv nesakanjeto na grevot od strana na Boga.
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2012 во 22:39

A Господ некому му има шепнато што сака а што не? 

Што повеќе човекот се оддалечува од дечјото верно срце, се’ повеќе тој се оддалечува од БОЖЈАТА Волја Чиста, Која што Единствениот Вистински и Совршен БОГ (Отец) - за спасение на сите - ја отелотвори во Исуса Христа!

Се’ додека човекот и човештвото доброволно не се одкаже од својот индивидуален и колективен егоизам, тоа не ќе може да дојде до срцето на Чедото БОЖЈЕ - Кое што единствено Ја познава и спроведува БОЖЈАТА Волја Чиста - а како консеквенца на тој човеков егоизам, гревот на земјата и понатаму ќе го прави тоа што (за жал) досега многу често го правел и го прави!

Во тоа време, откако продолжи Исус, рече:
„Те прославувам, Оче, Господи на небото и на земјата,
зашто си го скрил тоа од мудрите и разумните, а си им го открил на децата!
Да, Оче, зашто таква беше волјата Твоја.
Се ми е предадено од Мојот Отец и никој не Го познава Синот, освен Отецот;
ниту Отецот Го познава некој освен Синот, и кому што сака Синот да Го открие.

Мат. 11:25 и сл.

Изменето од spiros - 24.Декември.2012 во 22:41
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2012 во 22:52
Мижи Митро, тулумби паѓаат... Не верувам во овие работи, според моето убедување немаат логика. Енд оф д стори
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2012 во 23:16

Мижи Митро, тулумби паѓаат... Не верувам во овие работи, според моето убедување немаат логика. Енд оф д стори

ekszi88, ти (како и секој друг човек) смееш да веруваш или да не веруваш, но сепак Мудроста БОЖЈА - Тоа е БОЖЈИОТ Логос (Христос) - е безкрајно над, пред и поголем/а од секоја човечка или ангелска вера и логика!

Денот доаѓа кога сите ќе го увидат тоа!

Небото и земјата ќе поминат, но зборовите Мои нема да поминат!

Ев.Лука 21:33

in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Декември.2012 во 16:27

Ти верувај во што ти ќе одбереш да веруваш, но не ми кажувај и убедувај како е.

Јас не ја потценувам моќта на универзумот, енергијата итн., но библиските теории дека Бог мрази ова, сака она, дека Бог не чува и сака и дека толку му е мака за нас  што со прсте не мрдна... да не зборам дека еднаш многу одамна не поплавил... мада и ден денес се случува тоа само на еден поинаков начин.. Не ја потценувам енергијата во мене, тебе, друг, трет, во целиот универзум, но голем дел од писанијата во библијата и други свети книги не ми држат вода. Во однос на темава, Бог го мрази гревот... ако Бог го мрази гревот нема да дреме и да оплаува само туку ќе превземе нешто... нажалост ништо не се случува... дури и полошо е. I am not impressed. 

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2012 во 11:55

Луѓето коишто се противат на Совршената Вистина, кога вистински би ја знаеле и не би ја потценувале моќта, енергијата, интелегенцијата, ... која што делува во универзумот, тогаш засигурно би знаеле и за каузалниот принцип кој што делува во истиот, а со тоа трагедиите коишто ни се случуваат не би ги пројицирале врз Единствениот Вистински и Совршен БОГ - Творец на се’ видливо и невидливо - Кој за спасение на сите во Исус Христис Ја отелотвори својата единствена спасителна Мудрост, чија надприрода е Милост!

Единствениот Вистински и Совршен БОГ толку многу ги сака луѓето - а го мрази гревот -, што највредното и најмилото од себе го дари (и жртвуваше) за спасение и поука на сите!

Take it, or leave it!

Најискрени поздрави и желби

п.с. Само преку Мудроста (Милоста) БОЖЈА - Христос - е можно да се прекине наследниот грев, со кој се инфицирани сите луѓе, дури и оние коишто не се родени!

п.п.с. Мојот син беше пренатално дијагностициран со тешка срцева мана, а само 9 дена после раѓањето (1999 год.) беше опериран од страна на човекот кој на 9ти јануар 2010 год. беше избран за човек на годината 2009 во швајцарија.

Изменето од spiros - 26.Декември.2012 во 12:25
in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2012 во 14:19

Мило ми е тоа што син ти е спасен... но Господ повеќе е од очигледно дека не постои за секого...

Погледни, каде е господ овде, а? Го фатило некоја дебела дремка очигледно додека ова се случувало...

А овде?

Евентуално овде

Каде е овде делувањето на СЕВИШНИОТ спрема ГРЕВОТ? Исус умрел за нашите гревови? Колку деца умираат од глад, малтретирање, колку деца се убиени свирепо ем од оружје ем од свирепоста на оние кои се вртат на фотелји? Колку луѓе поминале и поминуваат низ своите хорори додека Бог као демек го мрази гневот? Си се прашал некогаш за тоа? На Бог не му чуе за нас... За оној Бог за кој што ти ми зборуваш на мене он ужива во оваа претстава. Ќе ми зборува некој за убавината на светот? Илузија, се е илузија. Погледни наоколу и види ја и мизеријата и види колку невини души страдаат. Сите зборуваат за тоа дека Исус бил распнат и умрел за нашите гревови (глупости) а остануваат безимени оние душички кои што загинуваат ради будали на кој што ама баш ништо не им се случува... и да им се случува тоа е ништо во споредба со оние кои што умреле од глад, биле силувани, тепани и убиени на крај итн.. итн. Сакаш уште видеа за отсуството на грижа од страна на Бог? Моите согледувања во име на Бог се поинакви, а тоа дека Бог го мрази гревот, yeah, sure! Гледам и се изнагледав мизерија и безредие... баш затоа што бог го мрази гревот, ама јбг, ужива во оваа претстава... трилерче у кино. 

Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2012 во 14:25
Бог е милостив и си ги сака своите чеда такви какви што се.СОВРШЕН е ЛУКАВИОТ...и кога ќе го прочитам тој збор ми доаѓа нагон за повраќање.
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,090 секунди.