|
Sony RX100 |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
takeasnap
Група Регистриран: 23.Јануари.2012 Статус: Офлајн Поени: 62 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мене искрено ова ми мириса на тролање.
|
|
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
^^ Нејзиниот пост не, ама твојот дефинитивно ДА!
|
|
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зошто толку многу ти треба баш тој модел? Не постои ли алтернатива, некој сличен по перформанси апарат, а кој го има кај нас, пример Olympus xz1, Canon s100, Canon g1x или некој од мирорлес моделите со кит објектив? Ако нема друга опција, постапката за купување онлајн е следната. Прво што ти треба е дебитна/кредитна картица оспособена за е-работење. Ова се прави/вади во банка. После тоа одиш на, пример, Adorama.com, си отвараш акаунт и тераш даље. Ќе го најдеш RX100 ќе го ставиш во кошница, чекаут и, веројатно одма или кога ќе го спремат за праќање, ќе ти го наплатат. Во моментов, RX100 на Адорама ти е $648+$86.1 за испорака. Тука исто очекувај околу 5% царина, а можда и повеќе.. не сум сигурен колку е точно. И то е, горедолу. |
|
влатко31
Сениор Регистриран: 20.Декември.2011 Статус: Офлајн Поени: 523 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Би требаво во Sony галерија да го има ,они се застапници за Sony нели?ама пошто ова е Македонија тоа ти е ,и несакаат ни да се замараат да ти го нарачаат ,само те лажат.
Да си одиш во Грција или Бугарија и да си го купиш,или овде да го чекаш цела вечност. Јас кога купував Sony телевизор ,сакаа тоj од ѕид да ми го продадат немале друг,хахах, е тоа ти е кај нас,Застапници биле они за Sony |
|
Artistka88
Нов член Регистриран: 30.Август.2012 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ova ne e trolanje. Stvarno mi treba ovoj aparat. Mi treba toj model bidejki nieden drug ne gi ispolnuva moite baranja. Mirrorless aparatite mi se golemki, G1x mi e istotaka golem i ima dosta nedostatoci (spor e, poslab zivot na baterija itn), a kaj S100 ednostavno ne mi se dopaga kako gi vadi slikite. RX100 ima 10 pati podobra slika vo zatemneti prostorii vo sporedba so S100.
Bev vo Sony galerija 3 pati i stalno mi velat dojdete po 1 nedela, ili dojdete po 2 nedeli. More ke im odam pa ako treba pola godina da pomine, se dodeka nemi go donesat. Bev vo AMC i mi velat : izvenete devojce ama ama nemozeme da doneseme samo eden aparat, a ako kupime 5 mozebi nema da ni gi kupat. EEE znaci kakva drzava sme. Vo stranstvo nemozam da idam. Najdobra opcija ke bide da mi najdete mene vie nekoja prodavnica kaj koja sto ke moze da se poraca aparatot. Se razbira so prethodno ostaven kapar kako garancija. BI VI BILA MNOGU BLAGODARNA AKO ME UPATITE !!! |
|
влатко31
Сениор Регистриран: 20.Декември.2011 Статус: Офлајн Поени: 523 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па оди и во pixplus пробај и таму да ти го нарачаат!
|
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ve molam bez spamiranja, lichni obrakjanja i diskutiranja nadvor od temata. |
|
Artistka88
Нов член Регистриран: 30.Август.2012 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Fala bogu go trgnaa takesnap. Zorane totalno se soglasuvam so tebe. Ovdeka neka se pishat samo stvari povrzani so temava.
|
|
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Better late than never. ;)
Sony RX100 ima vo SONY vo City Mall.
|
|
driver_off
Сениор Регистриран: 15.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Cena: 39 990 MKD :) |
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |