|
Каква е вашата сексуална оријентација во моментот? |
Внеси реплика | страница <1 456 |
Автор | |
Aureus
Сениор Регистриран: 22.Август.2012 Статус: Офлајн Поени: 108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе и јас едно време така си мислев, додека не осетив машко дишење во врат и стисок на половина...
|
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во моментот..како и пред моментот....
|
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
Нембус
Група Регистриран: 31.Август.2012 Локација: Скопје Статус: Офлајн Поени: 46 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во моментот, а? Демек минлива категорија е, утре трансер ќе бидам, џоа Боки наш ... оф .... ..... Инаку он топик - геј до коска. |
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ja madona planiram
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
Нембус
Група Регистриран: 31.Август.2012 Локација: Скопје Статус: Офлајн Поени: 46 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е не може бе .... јас сакав Мадона! |
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Hahahah, ti ja davam bez problem.. ja odam da biram nekoja pozgodnicka
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Темава е поставена со прилично лошо прашање.
Многумина кога сфаќаат дека не се хетеросексуалци тргнуваат по оној пат на истражување на сопствената сексуална природа. Многу пати ќе си стават етикети за само да се пронајдат затоа што сексуалноста е комплексна работа, но не е комплексна само за нехетеросексуалците туку и за хетеросексуалците. Некој ќе се пронајде себеси многу побрзо, хомо, хетеро, би, пан, а итн... Но истражувањето често пати знае да донесе до ќорсокак, да збуни... односно мене ме збунило, сум била исплашена од тоа што сум. Сепак, сметам дека човекот не се менува од момент во момент, туку сексуалноста т.е. сексуалната ориентација е една карактеристика која што не се менува од момент во момент, но во текот на себеспознавањето може да се помине низ неколку фази. Еве пример. Прво човек е цврсто убеден дека е хетеросексуалец иако гледа дека нешто не штима. Негира се што може да го одвлече во поинаква насока од она што е општо прифатливо. Потиснатото кога - тогаш излегува на површина, во случајов привлечноста кон истиот пол и тогаш човек може лесно да се зароби во именката - хомосексуалец... но не мора да значи дека е, не запира тука себеспознавањето. Може со тек на време да се прифати себеси како бисексуалец, пансексуалец, асексуалец. Да не го негираме и постоењето на родов идентитет (мене не ми е јасно зошто тоа постојано се запоставува). Исклучиво е тешко човек да се носи со сите овие работи па кога се соочуваме со препреки сите во одреден период имаме тенденција да ги ставаме работите под чергиче и да се соочиме со нив кога ќе бидеме посрпемни... но тоа не не прави јас сум лезбејка, бисексуалка, пансексуалка или асексуалка во моментот, тоа е само пат кон себеистражувањето. Некој уште од одма знае што е, некому му треба време да стигне до себе, сечиј пат е различен и никој нема право никому да суди за тоа што е. Сексуалната ориентација и родовиот идентитет не се избор па да може нешто да се менува или поправа. Јас не одбрав да бидам тоа што сум, но ако некој мисли дека сум одбрала имам повратно прашање на тоа: Кога ти одлучи да бидеш хетеросексуалец?
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 456 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |