IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Кој е Груевски?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кој е Груевски?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7475767778 100>
Автор
Порака
evangeline Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2011
Локација: Naxos
Статус: Офлајн
Поени: 6758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јули.2012 во 19:42
Mi se chini deka ne razbirate oti ima lugje so razlichni govorni maanai lugje koi shto d`tкаат, lugje koi nakrivuvaat koga odat, lugje na koi ednata raka im e pokratka od drugata, lugje koi so ednoto oko ne gledaat i slichno.

Ima sekakvi politichari, ako gledame taka Berluskoni da ne e reper za dobar politichar na primer? Nitu odi kako sumo borach, nitu ima govorna maana, no ne go biduva. 
Ismevanjeto i neprifakjanjeto na lugjeto dava samo losha slika za onie koi shto ne gi prifakjaat.

Dobar/losh politichar ne go pravi nachinot na odenje i govorenje. Tuku sposobnosta na istiot da ja vodi zemjata vo vistinska nasoka!
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јули.2012 во 21:06
Originally posted by evangeline evangeline напиша:

Mi se chini deka ne razbirate oti ima lugje so razlichni govorni maanai lugje koi shto d`tкаат, lugje koi nakrivuvaat koga odat, lugje na koi ednata raka im e pokratka od drugata, lugje koi so ednoto oko ne gledaat i slichno.

Ima sekakvi politichari, ako gledame taka Berluskoni da ne e reper za dobar politichar na primer? Nitu odi kako sumo borach, nitu ima govorna maana, no ne go biduva. 
Ismevanjeto i neprifakjanjeto na lugjeto dava samo losha slika za onie koi shto ne gi prifakjaat.

Dobar/losh politichar ne go pravi nachinot na odenje i govorenje. Tuku sposobnosta na istiot da ja vodi zemjata vo vistinska nasoka!
луѓе, никој не ви збори за тоа дали бил Груевски лош политичар или не, туку за тоа колку му е неозбилна појавата во јавност, на разни настани, пред медиуми, на говори, на интервјуа и т.н.
ако редиме колку политичари имале неозбилна појава досега кај нас и кај светот (особено да не збориме за политичарите кај нас), ќе ни требаат дваесетина страни од темава, ама темава е за Груевски нели и за тоа кој е тој
и тоа особено иритира што збориме за поправливи маани кои се вежбаат и учат, не за тоа како имал физички недостатоци, пократки екстремитети или не знам што... и да постојат милион луѓе во светот со вакви маани, ама ретко кога некој од нив е премиер на држава
и да се повторам, тука не ја спомнав само неговата говорна маана, туку и неговиот шаблонски став кој си го научил на памет и го користи буквално насекаде

а ако го споредувате Груевски со Берлускони, човекот кој зад себе има број на скандали и насекаде се понаша како идиот, тогаш имам лоши вести во однос на вашата верба во него...

а за тоа дали Груевски ја оправал државата и дали бил добар, има многу теми тука на подфорумов, слободно може да се дискутира колку сакате

Изменето од zabegan - 24.Јули.2012 во 21:08
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јули.2012 во 17:02

zabegan, колку што продолжуваш со објаснувањата за твојот став и коментар, толку повеќе ги потврдуваш оние кои ти реплицираа... тага

Originally posted by zabegan zabegan напиша:

охо, он да имаше некаква култура, ќе си се средеше малце да личи на политичар кој некој ќе го разбере озбилно и ќе си ја поправеше таа говорна маана и паторскиот десет до два начин на одење, и боксерскиот став како да има нешто со што да се фали...

и тоа особено иритира што збориме за поправливи маани кои се вежбаат и учат, не за тоа како имал физички недостатоци, пократки екстремитети или не знам што... и да постојат милион луѓе во светот со вакви маани, ама ретко кога некој од нив е премиер на држава

Од твоите коментари очебијно е дека толку го мразиш премиерот што едноставно не бираш начини, дури ни по цена на зачувување на својот интегритет,  за девалвирање на неговата личност. Едноставно, подготвен си да јуришаш јавно и со кисело вино и лоша музика доколку сметаш оти тоа ќе предизвика некаква штета на неговата личност.

Последното нешто што може човек да употреби за критизирање е посочување на природни маани или инвалидност со кои луѓето се раѓаат или се стекнуваат во својот живот. Не само што е последно, туку е непојмиво, недоспустливо и неприфатливо по секоја основа.

Згора на тоа, да се тврди дека конкретни природни маани кај конкретeн човек можеле да се корегираат, небаре ние тоа го знаеме со 100% точност, ама човекот бил некултурен, неодговорен и несериозен да го стори тоа, навистина претставува патос во коментирањетo.

Светов бил сведок на значителен број луѓе кои биле владетели, цареви, кралеви, претседатели, премиери, министри и политичари со разни физички и говорни маани или биле инвалиди. А тоа е затоа што човековата вредност не се содржи во неговите  природни физички недoстатоци или во трендовското облекување, туку во неговите интелектуални, морални и духовни квалитети да го организира и води народот кој гo одбрал токму поради тоа.

И на крајот, најискрено кажано, овие коментари се толку невкусни за натамошно ширење во било која форма, што јас престанувам да коментирам во таа насока и ти го предлагам истото и тебе.  Бидејќи навистина искрено те ценам како личност и интелектуалец и бидејќи сум уверен оти коментарот си го напишал во некаква испровоцирана или афектна состојба, не сакам ниту да ти кажам "твојот збор нека биде последен". Едноставно сакам твојот досегашен збор да остене твој последен збор. Едноставно заборави на кажаното и на сите овие реплики ... како да не постојат. Уште повеќе, јас с'е би избришал и би оставил на заборавот...

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Pica pica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Октомври.2010
Поени: 1488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pica pica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јули.2012 во 19:56
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јули.2012 во 23:24
меси, нема што да се убедуваме тука, за многу работи јасно се искажав, физички инвалидитет е една работа, а друга работа е нешто што го учиме со растењето, и што некој очигледно го пропуштил... затоа, не ми збори како Груевски да е некоја греотичка...
нема да ја дискутираме сега ваљда медицинската страна на дискусијава, може да прочиташ се за говорните маани, колку видови ги има и колку се излечливи (кога веќе се нафативме стриктно на говорната маана)
па и да се работеше за некаков инвалидитет, човекот фино и убаво ќе се изјаснеше во јавноста дека е нешто такво, за да се избегната дискусии во јавноста (меѓудругото, тоа е дел од она што јас го зборам и ќе го болдирам подоле)
втора работа, не ја коментираме работата на Груевски како премиер, туку неговата појава во јавност како премиер и не знам што е забрането да се дискутира за тоа кога е веќе јавна личност... како што кажав и претходно, ако сакам да му ги коментирам проектите, ќе му коментирам проектите, и во тие дискусии можам да најдам многу поголеми маани отколку неговата говорна... ако збориме за ослободување гнев кон некого, оваа тема мене помалку ми оди во корист на негово ругање...
трета работа, нема што, во политика да дискутираме за морални норми при вреднувањето на луѓето, затоа што во политиката не постои такво нешто како морал... не ми е ни јасно како очекуваш, според морални норми, да се вреднуваат луѓе (општо од светската политичка фела) кои дури и најдобротворните и добродушни акции ги спроведуваат за да си тураат по уште некое плусче на својата политичка репутација
четврта работа, кога зборам за ставот на груевски и неговиот однос со јавноста, не зборам дека е некултурен

и да го окончаме ова, зборам тоа како груевски воопшто не е загрижен за јавното мислење предизвикано од неговата појава во јавност како човек, не викам дека не е културен и дека немал бон тон, зборам дека тотално ноншалатно си го разбира поимот „односи со јавноста“
затоа што секој нормален народ, сака да комуницира со своите водачи и да ја оценуванивната појава и потези, а не само да добива шамар со листа проекти напикани во некоја тетратка пред избори

јас во сите овие шест години не го видов Груевски да излезе мушки во јавност како прво, да даде интервју, говор и коментар (што нема да биде нарачано и како песничка научено), да има слободен став и да го разбереме како човек што озбилно од срце си работи... шест години гледам само некаква проекција, робот, која само е поддржан од говорна маана и паторски од, кои се само капаче на целата работа, само додаток од пошироката слика

Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јули.2012 во 00:07

меси, нема што да се убедуваме тука, за многу работи јасно се искажав, физички инвалидитет е една работа, а друга работа е нешто што го учиме со растењето, и што некој очигледно го пропуштил... затоа, не ми збори како Груевски да е некоја греотичка...
нема да ја дискутираме сега ваљда медицинската страна на дискусијава, може да прочиташ се за говорните маани, колку видови ги има и колку се излечливи (кога веќе се нафативме стриктно на говорната маана)
па и да се работеше за некаков инвалидитет, човекот фино и убаво ќе се изјаснеше во јавноста дека е нешто такво, за да се избегната дискусии во јавноста (меѓудругото, тоа е дел од она што јас го зборам и ќе го болдирам подоле)
втора работа, не ја коментираме работата на Груевски како премиер, туку неговата појава во јавност како премиер и не знам што е забрането да се дискутира за тоа кога е веќе јавна личност... како што кажав и претходно, ако сакам да му ги коментирам проектите, ќе му коментирам проектите, и во тие дискусии можам да најдам многу поголеми маани отколку неговата говорна... ако збориме за ослободување гнев кон некого, оваа тема мене помалку ми оди во корист на негово ругање...
трета работа, нема што, во политика да дискутираме за морални норми при вреднувањето на луѓето, затоа што во политиката не постои такво нешто како морал... не ми е ни јасно како очекуваш, според морални норми, да се вреднуваат луѓе (општо од светската политичка фела) кои дури и најдобротворните и добродушни акции ги спроведуваат за да си тураат по уште некое плусче на својата политичка репутација
четврта работа, кога зборам за ставот на груевски и неговиот однос со јавноста, не зборам дека е некултурен

и да го окончаме ова, зборам тоа како груевски воопшто не е загрижен за јавното мислење предизвикано од неговата појава во јавност како човек, не викам дека не е културен и дека немал бон тон, зборам дека тотално ноншалатно си го разбира поимот „односи со јавноста“
затоа што секој нормален народ, сака да комуницира со своите водачи и да ја оценуванивната појава и потези, а не само да добива шамар со листа проекти напикани во некоја тетратка пред избори

јас во сите овие шест години не го видов Груевски да излезе мушки во јавност како прво, да даде интервју, говор и коментар (што нема да биде нарачано и како песничка научено), да има слободен став и да го разбереме како човек што озбилно од срце си работи... шест години гледам само некаква проекција, робот, која само е поддржан од говорна маана и паторски од, кои се само капаче на целата работа, само додаток од пошироката слика

Тоа е исто како да кажеш дека не ти се допаѓа некој само затоа што носи постојано црна или бела облека. Личноста како појава не го прави премиерот да биде премиер, претседателот да биде претседател. 
Никој не е должен да дава отчет за својата здравствена состојба во јавноста, всушност тоа е само за личноста на која се однесува. Нема потреба тој да излезе во јавност и да каже дека има некој вид на инвалидитет или друга посериозна (или не сериозна) болест, здравствената состојба не е за јавноста. Треба да ти биде јасно, дека личноста не се цени како појава, туку се цени неговата работа.

Во подфорумот политика се дискутира за политика, а не за мода, стил на одење, на облекување, дали носел блуза или кошула, дали знаел да збори или имал проблем со зборувањето.
Ако ви се дискутира за тоа, да отвориме тема во мода и во здравје, па слободно изјаснете се сите таму за неговите модни промашувања, неговиот стил на одење, дури ако сакате и за марката на одело.
Грувски е тој што е, таков каков што е со сите маани и доблести. Со сите успешни и пропаднати проекти зад себе, со сите успешни и помалку успешни инвеститори донесени од надвор. Гледам нема криминална приватизација како во времето на Бранко и компанија, кога најдобрите и денес едни од најголемите компании дојдоа до рацете на тогашните директорчиња...и слично.

Па, повелете дискутирајте за Груевски и неговата работа .. 
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јули.2012 во 00:47
јас немам ништо што повеќе да кажам, очигледно не сум јасен, дали е мој пропуст, не знам...

@ Санти, само ова ќе го кажам, и толку, груевски е јавна личност онолку колку што е политичар, од тој аспект имам право да дискутирам и за тоа какви чорапи носи, и сеуште ќе бидам онтопик, затоа што истовремено е политичар, и можам да отворам и тема за тоа на подфорумов...
како што кажав во постот на кој што си ми реплицирал, зборам тука за груевски лично, како особа на таква функција, не зборам за неговата влада и за тоа како функционира, и за тоа какви политички способности за оправање на државава имале тој и неговата влада
и самава тема провери си ја, почнува со муабети за потеклото и фамилијата на Груевски, а полично од тоа здравје... ја барем му ја коментирам појавата во јавност, а не неговата интима

ако и ова не е јасно, тогаш не знам што друго да кажам... не зборувам
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јули.2012 во 01:00
 Не е јасно не зборувам

Јавна тајна е од каде потекнува Груевскинамигнување
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јули.2012 во 08:35

луѓе, никој не ви збори за тоа дали бил Груевски лош политичар или не, туку за тоа колку му е неозбилна појавата во јавност, на разни настани, пред медиуми, на говори, на интервјуа и т.н.
ако редиме колку политичари имале неозбилна појава досега кај нас и кај светот (особено да не збориме за политичарите кај нас), ќе ни требаат дваесетина страни од темава, ама темава е за Груевски нели и за тоа кој е тој
и да се повторам, тука не ја спомнав само неговата говорна маана, туку и неговиот шаблонски став кој си го научил на памет и го користи буквално насекаде

Еднаш велиш поправливи маани кои се вежбаат и учат-ама според тебе-не ги научилзбунетост другпат велиш-неговиот шаблонски став кој си го научил на памет и го користи буквално насекадезбунетост
Научил или не научил?
Ако неговите гласачи го прифатиле таков каков е, со сите маани и доблести,  тогаш дали е важно како оди или како зборува?
Можно ли е (ама биди искрен) некому да му се каже-Ти не можеш да си јавна личност ( или политичка) бидејки не одиш исправен како манеќен, не зборуваш како да си спиќер на МТВ од пред 20тина години (оти сега испикерите не се тоа што беа)?
Впрочем, шт
о избираме на гласање-МАНЕКЕНИ или политичари?збунетост
Вреди да го критикуваме за неговите грешки, вреди да го пофалиме за добрите работи, но сметам дека не треба да зборуваме за неговите ( или за било чии) физички недостатоци или физички изглед кој нам не ни се допаѓа.

Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2012 во 05:25

охо, он да имаше некаква култура, ќе си се средеше малце да личи на политичар кој некој ќе го разбере озбилно и ќе си ја поправеше таа говорна маана и паторскиот десет до два начин на одење, и боксерскиот став како да има нешто со што да се фали...
не знае ни каков израз да има во однос на говорот, интервјуто или вестите што ги дава и дури и кога изразувал сочуство за трагичен настан ја имал таа насмевка на лице што како по шаблон си ја мести кога се слика со лопати...
не знае ни да се поздрави ни да одбере зборови при контакти со други политичари од негов ранг
да не збориме па за облека смеење

а бе тебе те рачунав за посаглам на форумов, што ти требаа овакви глупости да изнапишеш, или оваа вруќинава те удира во глава, или почнуваш да губиш живци.
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јули.2012 во 03:18
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

не знае ни каков израз да има во однос на говорот, интервјуто или вестите што ги дава и дури и кога изразувал сочуство за трагичен настан ја имал таа насмевка на лице што како по шаблон си ја мести кога се слика со лопати...
не знае ни да се поздрави ни да одбере зборови при контакти со други политичари од негов ранг
да не збориме па за облека смеење

а бе тебе те рачунав за посаглам на форумов, што ти требаа овакви глупости да изнапишеш, или оваа вруќинава те удира во глава, или почнуваш да губиш живци.
абе во еден момент почна да ми недостигаш, баш се чудев кај си намигнување
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2012 во 18:09
И ја се прашувам -Кој е?
Ако навистина не сум погрешила во изборот на политичар ќе излези ова
вистина
 Ако не -ЗДРАВЈЕ.Сум се зезнала при изборот.чекање
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2012 во 23:26

газење од смеење....абе сите се исти,што викаше еден исчукан ....во иста тиква прдат.простете на изразот ама цитат си е цитат,поради што мора да оди во оригинал заради .."уметнички дојам".

..е сега ,по мое мислење народов молчи и си трпи,овие го дерат..и опозицијата гледа зелено светло да му помогне на народот(а кога е на власт не ги менува законите и постапките туку си продолжува по патот што им одговара)..со еден збор ..може да го тргнат Хаџи Мишев ама одлуката ќе си ја спроведе и следната гарнитура.Кој е глуп да се откаже од приходи и дивиденти! ..барем досега кај нас нема таков случај а ако има ќе биде ...преседан.

Значи,недоразбирањата помеќу судската и извршната власт треба на народов да му ги отвори очите....ако сеуште некој прогледува.

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
laki_bu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Лидер

Регистриран: 30.Ноември.2008
Локација: Germanija
Поени: 32100
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki_bu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2012 во 17:12
  http://sky.mk/scena/28129.html?task=view

Pa ne e normalno ovaaaaaaaизненадување
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7475767778 100>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.