IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Патувања...
  Активни теми Активни теми RSS - Патување во Грција
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Патување во Грција

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 30313233>
Автор
Порака
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2012 во 00:26
eve be,...koj vika deka mora u grcija da im odi makedonecot:

...se gleda deka ima golem izbpr i toa samo duplo podaleku.

...shto e bitno kolku ke se potroshi,...kojznae! збунетост
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2012 во 22:57
Нема да ме изненади ако грците почнат и на чело да им лепат на нашите граѓани по една таква налепница.....изјавил Груевски,најверојатно потикнат од мојот предлог и по едно око да им извадат за да се препознаат кој каде бил ....на одмор.газење од смеење
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2012 во 23:13
Originally posted by емил емил напиша:

Ме интересира кога одите во Грција на каков јазик си говорите со тамошните ? 

...српски бре!голема насмевкатамо доле  прича-мо српски!нешто во стилот:

-....ми из Југославије смо!фамилија(не семејство,тој збор не го разбираат на старо-македонскиплазење)и после викаш...Тито!!!Тито..Југославија...кужиш?газење од смеење

-аааааа,југо!а име?проблем име?

-ма каки бре име,ови политичари зајебали ствар!..мене не интересира политика....и сл.црвенеење

-ама ти не македонец,нема Македонија!.лутина

-е нема јеби га!тага..и бегаш у водаглупчоили викаш по детето демек ќе се удави и спасаваш ситуација!..не за друго..ќе се степаш и треба да го убиеш за името!..у сред грција!..јбг.и одмор ќе ти се растури и све.

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2012 во 00:13
...ti be, si bil vo grcija poslednive 5-6 godini? збунетост

...a, ako si bil, ne mi e jasno kaj si gi doziveal ovie tvoi prezivelici,изненадување

...ne za drugo,...tuku  da otidam i da proveram dali se navistina i ...vistinski !намигнување

ма ајде

Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
star1 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 01.Јули.2012
Поени: 4
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај star1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2012 во 11:36
Никако не уплакајте со агенција ПЕТ . Само што се вратив од закинтос таму може да се истера убав одмор плажата е убава морето плитко за деца поволно но градот е доста бучен навечер и зависи во кој дел сте сместени.
Но да се вратам на агенцијата која покрај непрофесионалноста мува не ја лази за туристите не прати на пат 800 км со крс автобус во кој седишта не се пуштаат а неработи клима па кога проработи не се гасеше па моравме со салотејп да ја лепиме за да издржиме. не однесоа таму во 9 -10 сабајле а соби после два. ни фоаје ни сенка ни кај да остаиш куфер на сонце на 40 степени.Имаше и деца во групата беше ужас кога почнавме да се караме водичот на групата мртов ладен (кој нели веке си беше сместен и уживаше ) ни рече читајте договор нема смештај пред два а кога луѓето почнаа силно да протестираат ни вика па ја ли ве викнав сами си дојдовте.
Да не кажувам дека вработените не се во состојба ни една едина информација да ви дадат пред тргање ги прашав дали во вилата има пешкири рекоа не ... уставри мислам ама незнам ама..... ги замолив да прашаат и да ми кажат .
три пати после тоа одев и пак исто незнам не прашав мислам дека има ама нема....и на крај рекоа сигурно нема акога стигнавме таму имаше.
На враќање за да не се буни новата група решија нас да не исфрлат порано од собите 2 часа .
Ја викнавме водичката и и рековме сега вие читајте договор ама таа фино си се клјафтеше и као вети дека ќе среди но сабајлето шок ко партали не исфрлија во 8 часот а на договорот пишува 10 кога ја викнавме госпожата да ја прашаме што направила абе глеа у облаци и превртува очи и као епа добро бе не се инаетете.
Дојдоа автобусите и за се што имавме никој не не ни сослуша мртви ладни само ни кажаа имате рок од 8 дена да се жалите.
Епа ако сакате да одите со агенција која ви вика сами си дојдовте не ве викнавме и одморот го завршуваат со гајле ми е иди жалисе слободно уплаќајте у агенција“ ПЕТ“ - ужас и непрофсионалност.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2012 во 13:22

Originally posted by brza brza напиша:

...ti be, si bil vo grcija poslednive 5-6 godini? збунетост

...a, ako si bil, ne mi e jasno kaj si gi doziveal ovie tvoi prezivelici,изненадување

...ne za drugo,...tuku  da otidam i da proveram dali se navistina i ...vistinski !намигнување

ма ајде

..точно така,мои.голема насмевка

и грција не е само Солун и трите краци.

Што па јас кажувам,модерните мак-туристи се родени во ФИРОМ и знаат повеќе англиски од српски...срам да ми е.црвенеење

Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2012 во 13:43
Originally posted by zagor zagor напиша:

Originally posted by емил емил напиша:

Ме интересира кога одите во Грција на каков јазик си говорите со тамошните ? 

...српски бре!голема насмевкатамо доле  прича-мо српски!нешто во стилот:

-....ми из Југославије смо!фамилија(не семејство,тој збор не го разбираат на старо-македонскиплазење)и после викаш...Тито!!!Тито..Југославија...кужиш?газење од смеење

-аааааа,југо!а име?проблем име?

-ма каки бре име,ови политичари зајебали ствар!..мене не интересира политика....и сл.црвенеење

-ама ти не македонец,нема Македонија!.лутина

-е нема јеби га!тага..и бегаш у водаглупчоили викаш по детето демек ќе се удави и спасаваш ситуација!..не за друго..ќе се степаш и треба да го убиеш за името!..у сред грција!..јбг.и одмор ќе ти се растури и све.

Е кој ти е крив што не знаеш влашки? Си застанеш, потчуеш кој зборува на влашки и му се пушташ за апартман голема насмевка. Додуша попуст немаш на сонародничка базасмеење
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2012 во 17:30
Originally posted by star1 star1 напиша:

Никако не уплакајте со агенција ПЕТ . Само што се вратив од закинтос таму може да се истера убав одмор плажата е убава морето плитко за деца поволно но градот е доста бучен навечер и зависи во кој дел сте сместени.
Но да се вратам на агенцијата која покрај непрофесионалноста мува не ја лази за туристите не прати на пат 800 км со крс автобус во кој седишта не се пуштаат а неработи клима па кога проработи не се гасеше па моравме со салотејп да ја лепиме за да издржиме. не однесоа таму во 9 -10 сабајле а соби после два. ни фоаје ни сенка ни кај да остаиш куфер на сонце на 40 степени.Имаше и деца во групата беше ужас кога почнавме да се караме водичот на групата мртов ладен (кој нели веке си беше сместен и уживаше ) ни рече читајте договор нема смештај пред два а кога луѓето почнаа силно да протестираат ни вика па ја ли ве викнав сами си дојдовте.
Да не кажувам дека вработените не се во состојба ни една едина информација да ви дадат пред тргање ги прашав дали во вилата има пешкири рекоа не ... уставри мислам ама незнам ама..... ги замолив да прашаат и да ми кажат .
три пати после тоа одев и пак исто незнам не прашав мислам дека има ама нема....и на крај рекоа сигурно нема акога стигнавме таму имаше.
На враќање за да не се буни новата група решија нас да не исфрлат порано од собите 2 часа .
Ја викнавме водичката и и рековме сега вие читајте договор ама таа фино си се клјафтеше и као вети дека ќе среди но сабајлето шок ко партали не исфрлија во 8 часот а на договорот пишува 10 кога ја викнавме госпожата да ја прашаме што направила абе глеа у облаци и превртува очи и као епа добро бе не се инаетете.
Дојдоа автобусите и за се што имавме никој не не ни сослуша мртви ладни само ни кажаа имате рок од 8 дена да се жалите.
Епа ако сакате да одите со агенција која ви вика сами си дојдовте не ве викнавме и одморот го завршуваат со гајле ми е иди жалисе слободно уплаќајте у агенција“ ПЕТ“ - ужас и непрофсионалност.

Се помислив кој од трите коментари да ти го оставам ама можеби најдобро ќе беше да ти го префрлам овој во темата за туристички агенции, ама нема врска.

Всушност, агенцијата Пет не ја гледам виновна за тоа што сте стигнале порано и што сте ги напуштиле собите порано. Таа ги обезбедува апартманите, но не поседува свои автобуси.
Еднаш (одамна) отидовме на шопинг со ПЕТ и нивниот автобуски превозник Цонка ... и измрзнавме. Греење немаше, а неколку седишта беа скршени. Пред некое време мои пријатели биле повторно со ПЕТ и повторно стигнале премрзнати, а и се изначекале во Солун...
Вина на превозникот (кој што има само деловна соработка со ПЕТ) е тоа што не успеал да пресмета дали ке стигнете порано и кога всушност се предвидува пристигнувањето.
Па за да не се буни и следната група, ве исфрлиле надвор и тоа е тоа. Оди жали се...
Жалбите на 50 души што смрзнаа не беа прифатени. Па сега....

И уште нешто...
Какво фоаје барате во апартмани? Па не е хотел тоа... Колку ќе платиш, толку ќе добиеш.
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2012 во 17:41
Ајде кажете од кој датум  до кој ќе одите во Грција да се сончате.....голема насмевка и за колку време

Санти , Брза вашите одговори чекам намигнување
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2012 во 17:58
Кога ќе немаме работни обврскинамигнување
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2012 во 18:07

Со воз од Скопје до Солун за 20 евра

Македонски и грчки железници од сабота воведуваат сезонски воз на релацијата Скопје – Солун, кој ќе сообраќа секој викенд до 30 септември.

Возот ќе тргнува од Скопје секоја сабота во 5.05 наутро и преку Велес, Неготино и Гевгелија ќе стигнува во Солун во 10.24 часот по грчко време. Од Солун возот ќе тргнува во недела во 20.11 часот по грчко време и во Скопје ќе пристигнува во 23.11 часот. Цената на возниот билет во еден правец за втора класа ќе изнесува 12.20 евра, а повратниот 20 евра.

Изменето од емил - 12.Јули.2012 во 18:08
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2012 во 01:02

....секаде наопаку кај нас терсене.

на удолница пет и пол саати а на угорница за 3.

ај најди му НЗС....збунетост

Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2012 во 08:01
Originally posted by zagor zagor напиша:

....секаде наопаку кај нас терсене.

на удолница пет и пол саати а на угорница за 3.

ај најди му НЗС....збунетост

НЗСзбунетост

Колку што е познато, Грција временски е еден саат понапред од МК...
ако тргнеш во 6 и стигнеш на граница во 9 си стигнал во 10... + 1 саат од граница до Солун, тоа се 5 саати...

и обратно од Солун ако тргнеш во 6 и стигнеш во 7 си стигнал практично во 6... + 3 саати до Скопје, тоа се 3 саати. голема насмевкаплазење

НЗС - од Скопје до Солун со воз се потребни 4 саати. Со автобус може и за 3 да се стигне. среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2012 во 11:46
...видиш тоа не ми текна.збунетоствозиш 5 саата пишеш 6....голема насмевка
затоа тоа грциштата..гарант на ваква финта заработувале повеќе пари со помалку работа...кај нив и месецот е пократок во споредба со ЕУ, помалку денови на работа а повеќе пари во џеб...!маму му ебем,не сум знаел...изненадување
треба оваа аномалија да се провери ...даа и кај нас...и тука нешто ми е сумљиво.намигнување

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 30313233>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.